Politika arhiva vesti 13.10.2016

Dačić NATO-u: Dobrodošli, samo dođite redovnom linijom

Politika 13.10.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić da Srbija vodi politiku vojne neutralnosti, da državni organi ne razmatraju članstvo u NATO, ali da to nije prepreka za partnersku saradnju sa tom Alijansom. „Članstvo u NATO nije tema o kojoj… »

Đurić sa predstavnicima Srba o Trepči

Danas 13.10.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa političkim predstavnicima Srba iz pokrajine, sa kojima je razmotrio situaciju nastalu nakon odluke Prištine da jednostrano donese protivpravni zakon o kombinatu… »

Premijer Albanije najavio podršku Preševu i Bujanovcu

Novi magazin 13.10.2016
Predsednik Vlade Albanije Edi Rama danas je u Beogradu, posle sastanaka s političlkim liderima Albanaca s juga Srbije, najavio podršku ekonomskom razvoju Preševa i Bujanovca. On je rekao novinarima da podržava ideju o bratimljenju tih opština s… »

Nikolić: Ne postoji razlog da se ne kandidujem ponovo za predsednika Srbije

Blic 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da ne postoji razlog da se on ponovo ne kandiduje za predsedničke izbore i dodao da će izbori biti na vrijeme i da nema potrebe da se o tome sada razgovara. - Taj razlog nije ni nesposobnost, ni zdravlje… »

Mislili ste da je Trepča vrhunac otimačine, ali iz Prištine stiže još opasniji zakon!

Pravda 13.10.2016
Ako Zakon o strateškim investicijama na Kosovu stupi na snagu, u praksi bi to moglo da znači da će Priština moći da radi sa srpskom imovinom šta želi, koristi je, prodaje i ustupljuje strateškim partnerima. Zakon je usvojen u utorak i omogućava… »

Vučić i Sing o jačanju ekonomske saradnje Srbije i Indije

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnim ministrom Indije Đitandra Singom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, migrantskoj krizi i većoj prisutnosti indijskih privrednika u Srbiji. Vučić je istakao… »

Mustafa: Očekujem da Srpska lista nastavi rad u institucijama

RTV 13.10.2016
PRIŠTINA - Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da očekuje da će Srpska lista nastaviti rad u kosovskim institucijama, prenosi danas prištinski "Zeri". On smatra da će "bojkot biti okončan, jer nastavak takve situacije ne ide u prilog nikome"… »

Miščević: EU da bude agilnija u nalaženju rešenja

Dnevnik 13.10.2016
Evropska unija bi trebalo da bude mnogo agilnija u nalaženju rešenja za pitanja u odnosima Beograda i Prištine, koja izazivaju probleme ako nisu deo dijaloga, ocenila je sinoć šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević. Ona je za… »

LDP: Nikolić ugrožava odnose Srbije sa Evropskom unijom

Beta 13.10.2016
Liberalno-demokratska partija (LDP) optužila je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da svojim izjavama iz Rusije komplikuje odnose sa Evropskom unijom i dodala da su njegove poruke različite od onih saopštenih posle sednice Vlade u utorak… »

Vučić se sastao sa Ivanićem

Danas 13.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, sa kojim je razgovarao o političkoj situaciji i međunacionalnim odnosima u BiH. Vučić je istakao važnost… »