Politika arhiva vesti 13.10.2016

"Svi pamtimo 1999... Pratimo Ruse, verujem i oni nas"

B92 13.10.2016
Srbija je čvrst, pouzdan i stabilan partner, rekao je Džejms Apaturaj, zamenik pomoćnika generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku. Za B92 govorio je o članstvu Srbije u NATO, ali i o ruskom uticaju u našoj zemlji… »

Đurić sa predstavnicima Srba sa KiM o odlukama PR

Dnevnik 13.10.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa političkim predstavnicima Srba iz pokrajine, sa kojima je razmotrio situaciju nastalu. nakon odluke Prištine da jednostrano donese protivpravni zakon o kombinatu… »

Rama razgovarao sa Albancima sa juga Srbije

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Albanski premijer Edi Rama izrazio je danas zadovoljstvo što je u razgovoru sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem imao prilike da vidi spremnost da rešava probleme Albanaca na jugu Srbije. On je, posle razgovora sa predstavnicima… »

Nikolić: Ne postoji razlog da se ne kandidujem ponovo za predsednika Srbije

Blic 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da ne postoji razlog da se on ponovo ne kandiduje za predsedničke izbore i dodao da će izbori biti na vrijeme i da nema potrebe da se o tome sada razgovara. - Taj razlog nije ni nesposobnost, ni zdravlje… »

Srbi blokirali otimanje Trepče, al' samo na kratko!

Vesti online 13.10.2016
Zakon o Trepči koji je usvojila skupština samoproglašenog Kosova ne može da stupi na snagu pre nego što kosovski ustavni sud donese odluku o žalbi koju su tim povodom podneli poslanici Srpske liste, rekao je u četvrtak šef poslaničkog kluba ove… »

Vučić i Rama razgovarali o odnosima u regionu i ekonomskoj saradnji

Novi magazin 13.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, migrantskoj krizi i odnosima u regionu, saopštila je Vlada Srbije. Vučić je kazao da… »

Mustafa očekuje da Srpska lista nastavi rad u institucijama

Novi magazin 13.10.2016
Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da očekuje da će Srpska lista nastaviti rad u kosovskim institucijama, prenosi danas prištinski "Zeri". On smatra da će "bojkot biti okončan, jer nastavak takve situacije ne ide u prilog nikome". Srpska lista… »

Miščević: EU da bude agilnija u nalaženju rešenja oko odnosa Beograda i Prištine

Blic 13.10.2016
Evropska unija bi trebalo da bude mnogo agilnija u nalaženju rešenja za pitanja u odnosima Beograda i Prištine, koja izazivaju probleme ako nisu deo dijaloga, ocenila je šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević. Ona je za Tanjug… »

LDP: Nikolić ugrožava odnose Srbije sa Evropskom unijom

Beta 13.10.2016
Liberalno-demokratska partija (LDP) optužila je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da svojim izjavama iz Rusije komplikuje odnose sa Evropskom unijom i dodala da su njegove poruke različite od onih saopštenih posle sednice Vlade u utorak… »

Vučić se sastao sa Ivanićem

Danas 13.10.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, sa kojim je razgovarao o političkoj situaciji i međunacionalnim odnosima u BiH. Vučić je istakao važnost… »