Politika arhiva vesti 13.10.2016

Ko je novi konzul Srbije u Rusiji: Genadij Timčenko - Putinov prijatelj, neprijatelj SAD

Blic 12.10.2016
Počasni konzul Srbije u Sankt Peterburgu Genadij Nikolajevič Timčenko je jedan od najbogatijih Rusa, prijatelj Vladimira Putina, vlasnik kompanije, i osoba koja se već neko vreme nalazi na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Ono što se… »

Nikolić:Oni koji se protive Srpsko-ruskom centru u Nišu...

B92 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će Srbija zajedno s Rusijom i dalje razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu. "Oni koji se protive tom centru predstavljaju protivnike svega onoga što povezuje Beograd i Moskvu", rekao je… »

Skot: Evropski put Srbije ne znači okretanje leđa Rusiji

B92 13.10.2016
Beograd -- Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot rekao je da evropski put pravi put za Srbiju i da to ne znači da Srbija mora da okrene leđa Rusiji. "Evropski put ne znači da morate da okrenete leđa Rusiji. Možete da imate dobre odnose sa Rusijom… »

Provale u kuće povratnika u Istoku

B92 13.10.2016
Istok -- Nepoznate osobe su u poslednjih nekoliko dana provalile u pet kuća povratnika u naselju Ljug u Istoku, rekli su za RTS Srbi koji žive u tom gradu. Provale u kuće povratnika su prijavljene policiji, koja je izvršila uviđaj. Obijene su kuće… »

Liht: Vučić i Rama da budu šampioni saradnje u regionu

Press 13.10.2016
Predsednica Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht otvorila je danas šesti Beogradski bezbednosni forum, uz poruku da se region zapadnog Balkana ponovo suočava sa velikim izazovima a da premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama treba… »

Izetbegović: Nećemo priznati izbore u Srebrenici

Blic 13.10.2016
Predsedavajući Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da neće priznati izbore u Srebrenici i da će SDA pružiti svu pravnu pomoć bošnjačkom kandidatu za načelnika Ćamilu Durakoviću, koji… »

Bivši ambasador SAD u Beogradu: Svima je u interesu da se Rusija i EU pomire

Blic 13.10.2016
Evropljani imaju velik broj unutrašnjih problema na kojima trenutno rade, poput Bregzita i grčke krize i samo kad se ti unutrašnji problemi reše može se napraviti koherentna strategija sa Rusijom, rekao je u izjavi za Tanjug izvršni direktor i… »

SDP: Nadamo se da će Ivanović uskoro biti oslobođen

Blic 13.10.2016
Građanska inicijativa SDP izrazila je danas nadu da će, nakon dva dana žalbenog postupka pred većem Apelacionog suda u Prištini, oslobađajuća presuda njihovom lideru Oliveru Ivanoviću biti doneta što pre. "Jasno nam je da ne postoji zakonski… »

Ministarstvo pravde: Stigao zahtev za izručenje Sefića

Novi magazin 13.10.2016
Ministarstvu pravde Srbije stigao je zahtev sarajevskog kantonalnog suda za izručenje Sanjina Sefića koji je automobilom ubio dve devojke u Sarajevu i potom pobegao u Srbiju, rečeno je danas Tanjugu u tom resoru. Po prijemu, zahteva za izručenje je… »

Rama: Odnosi Srbije i Albanije napredovali u protekle dve godine

Novi magazin 13.10.2016
Premijer Albanije Edi Rama rekao je večeras u Beogradu da su odnosi Srbije i Albanije napredovali u prethodne dve godine. "Neko me je podsetio da je uskoro dvogodišnjica incidenta s dronom. Prema vestima, novi balkanski rat je bio pred vratima Evrope… »