Politika arhiva vesti 13.10.2016

Nikolić: Niko nikada neće moći da izdaje naređenja mojoj zemlji (foto)

Telegraf 13.10.2016
- Da smo uveli sankcije, upropastili bi sve šta smo postigli kroz godine i vekove samo zato što je neko drugi to naredio - rekao je Nikolić. Zapadne zemlje treba da razmisle da li su zaista demokratske ili su pod komandom jednog lidera, izjavio je… »

MP: Lokalne samouprave se stavljaju u podređen položaj

Subotica.com 13.10.2016
Izmene i dopune Zakona o finansiranju lokalnih samouprava stavljaju lokalne samouprave u podređen položaj, smatraju predstavnici Mađarskog pokreta. Jene Maglai, predsednik Pokreta u Subotici, podsetio je na smanjenje sredstava u poslednjih pet godina… »

SDS: Izjava Nikolića o Kosovu opasna manifestacija lažnog patrotizma

Novi magazin 13.10.2016
Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je danas izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da odnosi sa Prištinom "mogu da se završe jako loše, jer smo mi spremni da reagujemo", kao opasnu manifestaciju lažnog patriotizma i vrhunsko licemerje… »

Palalić: Rama glavni promoter ideje "velike Albanije"

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Premijer Albanije Edi Rama je danas u Beogradu, svojim izjavama da Srbija treba da prizna lažnu državu Kosovo i da "Trepču" treba predati u ruke separatista u Prištini, dokazao da je glavni promoter ideje stvaranja takozvane "velike… »

Bob Dilan dobio Nobela za književnost

Insajder 13.10.2016
Američki muzičar i pisac Bob Dilan dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2016, odlučila je Švedska akademija. Dilan je nagradu dobio za “kreiranje novih poetskih izraza u okviru velike tradicije SAD”, navodi se u zvaničnom… »

UNMIK za Insajder: Trepča pod nadležnošću Kosova od proglašenja nezavisnosti

Insajder 13.10.2016
Kosovska agencija za privatizaciju preuzela je nadležnost nad Trepčom 2008, pošto je Evropska unija prestala da finansira Poverilačku agenciju na Kosovu koju je UNMIK osnovao 2002. radi rekonstrukcije i unapređenja ekonomije Kosova, navodi se u… »

Srbija produžava azerbejdžanski kredit za izgradnju deonice Koridora 11 koja kasni

Insajder 13.10.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da se izmenama Sporazuma o zajmu Azarbejdžana Srbiji za deonicu Koridora 11 produžava rok važenja kredita za dve godine. Ministar finansija je obrazlažući poslanicima predložene izmene Sporazuma o… »

Rašić: Zakon o kapitalnim investicijama neprihvatljiv za Srbe

Blic 13.10.2016
Poslanik u Skupštini Kosova Nenad Rašić rekao je danas da je Zakon o kapitalnim investicijama neprihvatljiv i za predstavnike Srba u kosovskim institucijama i za srpsku zajednicu na Kosovu. On je ocenio da ovaj zakon, koji je Skupština Kosova usvojila… »

Osumnjičeni za smrt dve devojke u Sarajevu u ekstradicionom pritvoru

Insajder 13.10.2016
Viši sud u Novom Sadu odredio je ekstradicioni pritvor Sanjinu Sefiću, za kog se sumnja da je u Sarajevu automobilom usmrtio dve osobe, rečeno je agenciji Beta u tom sudu. Sefiću se ekstradicioni pritvor računa od 12. oktobra i može da traje do dva… »

PS SE: Nije neprijateljski gest prema Srbiji

Danas 13.10.2016
Na početku oktobarskog zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope pojedini članovi Socijalističke grupe odlučili su da iz proceduralnih razloga postave pitanje još neratifikovanih akreditiva parlamentarne delegacije Srbije, saopšteno je SE… »