Politika arhiva vesti 13.10.2016

Vlada Srbije u Nišu

Studio B 13.10.2016
Premijera Srbije Aleksandra Vučića danas su u Nišu dočekali ministar odbrane Zoran Djordjević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i oficiri Vojske Srbije u niškoj kasarni „Mija Stanimirović“, saopštilo je danas… »

Vučić i Rama na Bezbednosnom forumu

Studio B 13.10.2016
Uz bolje političke veze u budućnosti nemam sumnju da ćemo se približiti Evropskoj uniji, čemu teže sve zemlje regiona, rekao premijer Srbije na Šestom beogradskom bezbednosnom forumu. Predsednik albanske vlade ističe da su evrointegracije jedini… »

Vučić: Odgovorili Rami na dostojanstven način

Studio B 13.10.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Nišu da je Srbija odgovorila premijeru Ediju Rami na dostojanstven i odgovoran način, kao i da Srbija želi sa Albnijom još bolje ekonomske i političke odnose, jer je to dobro za zemlju. Na… »

Brnabić: Dobro je uvesti praksu da Vlada bude bliža lokalu

RTS 13.10.2016
Ministarka državne uprave i loklane samouprave Ana Brnabić izjavila je da je dobro uvesti u praksu da Vlada Srbije bude bliže lokalu i da se čuju iz prve ruke svi njihovi problemi. Ana Brnabić je rekla Tanjugu da je gradonačelnicima i načelnicima… »

Nove tenzije na Balkanu: Goran Svilanović za Telegraf o stanju u regionu (video)

Telegraf 13.10.2016
O povišenim tenzijama i narušenim odnosima u regionu za Telegraf je govorio Goran Svilanović, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju. Strategija „Jugoistočna Evropa 2020“, predviđa da se do 2020. godine otvori milion radnih mesta, ali i… »

Vučić u Nišu sa načelnicima okruga i gradonačelnicima: "Više ćemo ulagati u jug Srbije" (foto)

Telegraf 13.10.2016
Premijer i članovi vlade razgovarali su sa načelnicima Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga - Aleksandrom Cvetkovićem, Nebojšom Vukadinovićem, Draganom Tončić, Božidarom Stojiljkovićem i Srećkom Pejkovićem… »

„Žrtvovanje” Edija Rame

Politika 13.10.2016
Albanski premijer predstavio u hotelu „Kraun plaza” srpski prevod svoje knjige u kojoj su njegova razmišljanja o periodu koji je proveo na čelu Tirane. Umesto promocije, „izbio” je spontani jednoipočasovni razgovor. To je najsažetiji opis… »

Sijarić: Naknade majkama ulaganje u budućnost Crne Gore

RTV Novi Pazar 13.10.2016
Naknade majkama sa troje ili više djece su ulaganja u budućnost Crne Gore, a ta davanja ne treba da budu opterećenja za državu koja je suočena sa padom nataliteta, kazao je kandidat za poslanik Bošnjačke stranke Rešad Sijarić . „Ponosni smo… »

Završena rasprava u skupštini, glasanje u petak

B92 13.10.2016
Beograd -- Skupština Srbije završila je raspravu o izmenama i dopunama Sporazuma o zajmu Azerbejdžana za auto-put kojima se produžava rok važenja kredita za dve godine. Poslanici će sutra u 11 sati glasati o članovima Saveta REM-a, autientičnom… »

Nikolić u ermitražu: Vekovna srpska borba za slobodu nemoguća bez slobodne Rusije

Srbija danas 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas, tokom posete muzeju "Ermitaž" u Sankt Peterburgu da je srpski narod u vekovnoj borbi za slobodu uvek imao podršku Rusije. - Danas smo na polovini našeg boravka u Sankt Peterburgu posvećenom… »