Politika arhiva vesti 13.10.2016

Dijana Vukomanović: Mandat samostalnih poslanika garantovan Ustavom

Kurir 13.10.2016
BEOGRAD - Bivša funkcionerka SPS-a i narodna poslanica Dijana Vukomanović izjavila je danas da je moguć mandat samostalnih poslanika i poručila da se nada da će se u budućnosti promeniti izborni sistem. Na pitanje koga će ubuduće predstavljati u… »

Bahato iživljavanje: Mirović baca 15 miliona na luks vozila, ima i grejanje za zadnjicu!

Kurir 13.10.2016
Traženo je da menjač bude obložen kožom, a presvlaka od kože i velura te da se sva sedišta greju. U vreme dok Vlada i premijer Srbije Aleksandar Vučić pozivaju na štednju, pokrajinska vlada raspisala je tender za kupovinu pet automobila za koje… »

I posle Trepče moguć dijalog

Novi magazin 13.10.2016
Dijalog Beograda i Prištine je moguć i pored problema Trepče, izjavila je poslanik u kosovskom parlamentu ispred Bošnjačke zajednice Emilija Redžepi. Na pitanje da li je pitanje Trepče zauvek ugrozilo odnose Beograda i Prištine ili ipak ima šanse… »

Nikolić: Zapad treba da razmisli koliko je demokratski

Srbija danas 13.10.2016
Zapadne zemlje treba da razmisle da li su zaista demokratske ili su pod komandom jednog lidera, izjavio je danas srpski predsednik Tomislav Nikolić. - Verujem da mnoge države, uključujući one koje čvrsto veruju da su demokratske, treba da zastanu i… »

"Svet prati proces demokratije u Srbiji, ne samo dijalog sa Prištinom"

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Kada je u pitanju jedna ovako velika zemlja regiona, kao što je to Srbija, sa pažnjom se gledaju i procesi demokratizacije u zemlji, izjavio je danas generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović. Nekadašnji ministar… »

Vučić: Veće plate i penzije do Nove godine!

Alo 13.10.2016
Premijer najavio i da je odvojeno još dve milijarde dinara za Jug Srbije, od čega će Niš dobiti 300 miliona za sređivanje grada. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras povećanje penzija i plata u javnom sektoru do kraja… »

Čanak: Krajnje vreme za smenu Nikolića

Alo 13.10.2016
"On četiri i po godine ne može da shvati da je predsednik suverene države Srbije, a ne ruske provincije", rekao lider LSV. Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je "krajnje vreme" da Tomislav Nikolić bude smenjen… »

Pajtić osniva stranku i ruši DS!

Alo 13.10.2016
Bojan Pajtić ne miri se sa porazom koji je pretrpeo na unutarstranačkim izborima u DS-u i kreće stopama Borka Stefanovića! Iako se nigde ne pojavljuje i ne oglašava, a čak je zanemario i svoje obaveze u Skupštini Srbije, pa danima ne dolazi na… »

Vučić ne krije oduševljenje: Novi Sad prestonica kulture - dan za slavlje!

Srbija danas 13.10.2016
Premijer Aleksandar Vučić čestitao je večeras Novom Sadu izbor za prestonicu kulture 2021. godine i poručio da je to vest za slavlje! Vučić je to rekao u Nišu, nakon sastanka sa načelnicima pet okruga sa juga Srbije, gradonačelnicima i… »

Vučić obišao kasarnu u kojoj će boraviti vlada (FOTO)

Telegraf 13.10.2016
Vučića su u kasarni dočekali ministar odbrane Zoran Ðorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i drugi oficiri VS, a raport mu je predao komandir počasne čete major Lazar Kalat, saopštilo je Ministarstvo odbrane… »