Politika arhiva vesti 13.10.2016

Zeri: Srpski operater registrovan u Mitrovici

RTV 13.10.2016
PRIŠTINA - Operater srpske mobilne telefonije MTS registrovan je na Kosovu i Metohiji tačno pre godinu dana, a iz Agencije za telekomunikacije Kosova kažu da je firma aktivna i da plaća porez na dodatu vrednost, piše prištinski Zeri. Taj državni… »

Ugljanin: Revizija Akcionog plana za Poglavlje 23

RTV 13.10.2016
NOVI PAZAR - Predsedavajući Koordinacijom nacionalnih saveta nacionalnih manjina Sulejman Ugljanin izjavio je danas da je Akcioni plan za ostvarivanje prava nacionalnih manjina u okviru Poglavlja 23 nelegitiman i zatražio od Vlade Srbije reviziju tog… »

Nikoliću uručena kopija stranice Miroslavljevog jevanđelja

RTS 13.10.2016
Direktor Ruske nacionalne biblioteke u Sankt Peterburgu Anton Lihomanov uručio je predsedniku Tomislavu Nikoliću kopiju stranice Miroslavljevog jevanđelja. "Uručujem vam ovaj poklon, stranicu Miroslavljevog jevanđelja. List apsolutno odgovara… »

Tahiri: Sprovedeno 29 od ukupno 33 sporazuma sa Srbijom

N1 Info 13.10.2016
Kosovska ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri izjavila je da je u potpunosti sprovedeno 29 od 33 sporazuma koja su postignuta u okviru dijaloga sa Srbijom uz posredovanje EU. Kako prenose mediji, ona je u intervjuu za KTV kazala da je većina… »

AP: Imenovanje Timčenka komplikuje položaj Srbije na Zapadu

RTV 13.10.2016
VAŠINGTON - Američka novinska agencija AP ocenjuje u sredu da bi imenovanje Genadija Timčenka, kojeg opisuje kao milijardera i prijatelja ruskog predsednika Vladimira Putina, za počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu moglo da dodatno zakomplikuje… »

Mihajlović: Šešelj se unervozio zbog pada popularnosti

RTS 13.10.2016
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović odbacila je tvrdnje lidera radikala Vojislava Šešelja o izmišljenim greškama na kolovozu tunela na Koridoru 11 i ocenila da se Šešelj unervozio zbog pada popularnosti. "Najbolji… »

DJB: Stranci naručuju zakone u Srbiji

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Pokret Dosta je bilo ocenio je danas da vlast u Srbiji nije u stanju da uvede red ni u jednoj firmi i zato "poseže za skandaloznim rešenjima" poput autentičnog tumačenje zakona o imovini Železare Smederevo. DJB ocenjuje da Vlada takvim… »

Vulin: Srbiju vodi priznati državnik, Rama je mali političar

Blic 13.10.2016
Ministar rada u Vladi Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da Srbiju vodi priznati državnik i da je Srbija danas bila ponosna na svog premijera Aleksandra Vučića, a da je njegov albanski kolega Edi Rama mali politicar koji je danas u Beogradu… »

Nikolić očekuje posetu Medvedeva Beogradu početkom 2017.

Blic 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da očekuje da će premijer Rusije Dmitrij Medvedev u Beograd doći početkom naredne godine. - Tu posetu treba dobro pripremiti za početak sledeće godine - rekao je Nikolić za Sputnjik u Sankt Peterburgu… »

Priština zaustavila obnovu manastira kod Prizrena

Večernje novosti 12.10.2016
Eparhija raško-prizrenska saopštila je danas da je ministarstvo kulture Kosova zaustavilo je obnovu hrama Svetog Nikole u kompleksu manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena. Eparhija raško-prizrenska saopštila je danas da je ministarstvo kulture Kosova… »