Arhiva vesti 19.03.2017

Preminuo legendarni Chuck Berry

MTV Srbija 19.03.2017
Jedan od pionira rokenrola, legendarni Chuck Berry preminuo je u 90. godini, javlja Guardian. Policija u Sain Charlesu potvrdila je smrt rokenrol majstora, koji je, kako se navodi, umro za vreme ručka. Hitna pomoć primila je poziv u subotu oko 12.40 po… »

Junker: To je "crvena linija", ako je Erdogan pređe...

Vesti online 19.03.2017
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker ponovio je da bi uvođenje smrtne kazne u Turskoj uništilo izglede za ulazak te zemlje u EU. To je Ankara najavila da će da učini posle referenduma na kom bi predsednik Redžep Tajip Erdogan dobio šira… »

Susret Tilerson Ši Djinping u Pekingu

Glas Amerike 19.03.2017
Američki državni sekretar Reks Tilerson i kineski predsednik Ši Djinping su danas saopštili da se raduju novoj eri saradnje izmedju dve zemlje. Posle kratkog sastanka u Pekingu, Tilerson je rekao da se Sjedinjene Države raduju prvom ikada sastanku… »

Der Lejen odbacila Trampove tvrdnje da Nemačka duguje NATO

Politika 19.03.2017
BERLIN - Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen odbacila je tvrdnje američkog predsednika Donalda Trampa da Nemačka duguje NATO alijansi i SAD „ogromnu sumu” novca za odbranu. „Ne postoji dug NATO alijansi. Novac za odbranu se ulaže u… »

ŠŠeššelj: Kontrolisao bih sve tri grane vlasti u okviru Ustava

Blic 19.03.2017
Lider radikala i predsednički kandidat Vojislav Šešelj izjavio je, u razgovru sa građanima više vojvođanskih opština, da bi, kao šef države, kontrolisao sve tri vlasti, u okviru ustavnih ovlašćenja. On je rekao da bi zakonodavnu vlast… »

Nema širenja kapaciteta smeštaja za migrante

Danas 19.03.2017
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević tokom obilaska, sa predstavnicima Fondacije "Ana i Vlade Divac", Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila u Tutinu, rekao je da Srbija neće… »

Tači ne odustaje od formiranja kosovske vojske

Politika 19.03.2017
PRIŠTINA - Predsednik Kosova Hašim Tači tvrdi da će Kosovo dobiti svoju vojsku uz partnerstvo sa međunarodnim faktorom i da međunarodni faktor nije protiv transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku. „Stranci nisu protiv transformacije… »

Severna Koreja izvela probu novog raketnog motora

RTS 19.03.2017
Severna Koreja je izvela probu novog raketnog motora u stanici za lansiranje Tongćang-ri. Severnokorejski lider Kim Džong Un je izjavio da ova proba predstavlja "novo rođenje" severnokorejske raketne industrije, javili su u državni mediji, preneo je… »

"Dodatna edukacija za IT veća šansa za posao"

RTV 19.03.2017
BEOGRAD - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave počelo je onlajn selekciju kandidata za učešće na programu prekvalifikacija u IT sektoru koji se sprovodi u saradnji sa IT zajednicom. "Ministarski IT savet i Vlada Srbije svesni su da u IT… »

Zukorlić pozvao Bošnjake da podrže Vučića na izborima

Al Jazeera 19.03.2017
Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka istakao kako je ta odluka najbolja za Bošnjake u Srbiji. Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić pozvao je u nedjelju sve Bošnjake i ostale građane da na predstojećim… »