Arhiva vesti 19.03.2017

Tramp: Putin je "tvrd orah"

RTS 19.03.2017
Kada su Donalda Trampa na "Foks njuzu" upitali da u dve reči opiše ruskog predsednika, šef Bele kuće je rekao da je on "tvrd orah". Američki predsednik Donald Tramp rekao je da je ruski predsednik Vladimir Putin "tvrd orah". Tramp je to rekao u… »

"Najneprijatniji sastanak s Merkel u mom životu"

Mondo 19.03.2017
Ivica Dačić otkriva kako je izgledao sastanak Angele Merkel, Borisa Tadića i tadašnje vlade na čijem čelu je bio Mirko Cvetković... Ministar spoljnih poslova izjavio je danas da sastanak premijera Aleksandra Vučića sa nemačkom kancelarkom… »

Janković: Vučiću odgovaraćeš za Savamalu

Danas 19.03.2017
Pristalice predsedničkog kandidata Saše Jankovića okupili su se danas na mitingu u Savamali u Beogradu, a Dušan Ivkovic je na početku skupa poručio da Saša Janković može da pomogne u izgradnji institucija i da je pokazao da nije potkupljiv… »

Izrael preti Siriji: Uništićemo vam odbrambeni sistem

B92 19.03.2017
Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je izraelskom državnom radiju da će Izreal uništiti sirijski odbrambeni vazdušni sistem. On je rekao da će to učiniti naredni put kada ga Sirijci budu upotrebili protiv izraelskih aviona. Izraelski… »

Vučić o Kosovu i Metohiji, Savamali, terminu na RTS...

B92 19.03.2017
Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je da ima želju da u okviru kampanje poseti Kosovo i Metohiju. On je rekao i da može to da uradi i bez dozvole vlasti u Prištini, ali da misli da to ne bi imali smisla i da ne želi… »

"Srbija spremna na sve scenarije, dovoljno mesta za migrante"

RTV 19.03.2017
BEOGRAD - Zamenica komesara za izbeglice Svetlana Velimirović kaže da je Srbija od samog početka migrantske krize sprema za sve moguće scenarije, kao i da u ovom trenutno ima dovoljno smeštajnih kapaciteta za sve migrante koji bi prihvatili pomoć… »

Predsednički izbori Čanak: Život svuda jednako vredi

Večernje novosti 19.03.2017
Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak ukazao je da pravo na određene medicinske usluge i lečenje ne sme biti privilegija samo stanovnika velikih gradova, ne čelu sa Beogradom. Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak ukazao je danas da pravo na… »

Snajperom po nevinim ljudima: Potresna svedočanstva Srba koji su 2004. preživeli pogrom na Kosovu i Metohiji

Blic 18.03.2017
Albanski ekstremisti srušili su najmanje 800 srpskih kuća, 174 verska objekta i 33 spomenika i ubili osam, a povredili 170 ljudi u martovskom pogromu koji se dogodio pre 13 godina. U talasu nasilja koji je trajao od 17. do 19. marta više od 4.000 Srba… »

Preti li nam opasnost? Epidemija malih boginja

iKragujevac 19.03.2017
Nakon epidemije malih boginja, koja je zahvatila Rumuniju i Mađarsku, epidemiolozi upozoravaju da postoji realana opasnost da dođe i u Srbiju. Epidemija je susedne države zahvatila krajem prošle godine, a preti da stigne i u Srbiju. Do sada je obolelo… »

Rat za Mosul: Iračani u teškom okršaju sa džihadistima

Vesti online 19.03.2017
Iračke snage su, uz podršku helikoptera, počele težak okršaj sa džihadistima na obodima starog kvarta u zapadnom Mosulu. Oni su na taj način nastavili punom parom ofanzivu u cilju preuzimanja kontrole nad poslednjim uporištem Islamske države u… »