Arhiva vesti 19.03.2017

Tramp priznao: Putin je tvrd orah!

Kurir 19.03.2017
VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp rekao je da je ruski predsednik Vladimira Putina "tvrd orah". On je to rekao u intervjuu za tv "Fox njus", kada su ga upitali da u dve reči opiše različite ljude iz sfere politike i zabave, prenosi… »

Dačić: Merkel se ne bi srela sa nekim ko će izgubiti

Blic 19.03.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da sastanak premijera Aleksandra Vučića sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i poseta Sarajevu predstavljaju kontinuitet onoga što Srbija radi, te da se Merkelova nikada ne bi srela sa nekim… »

Janković: Nemam politički već državni program, vratiću vojsci ponos i ugled

Blic 18.03.2017
Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je večeras da nema politički već državni program koji je opisan u Ustavu Srbije i dodao da se za šefa države kandidovao kako bi bio oslonac institucijama da povrate sebe. Janković je, kao prvi u… »

Sukob Izraela i sirije: Liberman: Uništićemo sirijski odbrambeni vazdušni sistem

Blic 19.03.2017
Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je danas izraelskom državnom radiju da će Izreal uništiti sirijski odbrambeni vazdušni sistem, naredni put kada ga Sirijci budu upotrebili protiv izraelskih aviona. Izraelski vojni avioni pogodili su… »

Vučić: Mogu na Kosovo i bez dozvole ali neću da pravim probleme Srbima

Beta 19.03.2017
Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima želju da u okviru kampanje poseti Kosovo i Metohiju i da može to da uradi i bez dozvole vlasti u Prištini ali da misli da to ne bi imali smisla i da ne želi da tako… »

Migrantska kriza, Srbija spremna za svaki scenario

RTS 19.03.2017
Zamenica komesara za izbeglice Svetlana Velimirović rekla je za RTS da je Srbija veoma aktivna i uključena u sve mehanizme za razmenu informacija u okviru migrantske krize. Svetlana Velimirović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da se redovno… »

Čanak: Život svuda jednako vredi

RTS 19.03.2017
Predsednički kandidat LSV-a Nenad Čanak ukazao je da pravo na određene medicinske usluge i lečenje ne sme biti privilegija samo stanovnika velikih gradova, ne čelu sa Beogradom. "Život građana jednako vredi u svakom delu Srbije", ističe Čanak i… »

Snajperom po nevinim ljudima: Potresna svedočanstva Srba koji su 2004. preživeli pogrom na Kosovu i Metohiji

Blic 18.03.2017
Albanski ekstremisti srušili su najmanje 800 srpskih kuća, 174 verska objekta i 33 spomenika i ubili osam, a povredili 170 ljudi u martovskom pogromu koji se dogodio pre 13 godina. U talasu nasilja koji je trajao od 17. do 19. marta više od 4.000 Srba… »

Preti li nam opasnost? Epidemija malih boginja

iKragujevac 19.03.2017
Nakon epidemije malih boginja, koja je zahvatila Rumuniju i Mađarsku, epidemiolozi upozoravaju da postoji realana opasnost da dođe i u Srbiju. Epidemija je susedne države zahvatila krajem prošle godine, a preti da stigne i u Srbiju. Do sada je obolelo… »

Težak okršaj iračkih snaga sa džihadistima u zapadnom Mosulu

Politika 19.03.2017
MOSUL - Iračke snage su, uz podršku helikoptera, počele težak okršaj sa džihadistima na obodima starog kvarta u zapadnom Mosulu, nastavivši punom parom ofanzivu u cilju preuzimanja kontrole nad poslednjim uporištem Islamske države u tom gradu… »