Arhiva vesti 06.05.2017

Velika šteta: Eliud Kipčoge propustio istorijsku šansu (video)

Hot sport 06.05.2017
Kenijski atletičar Eliud Kipčoge propustio je danas priliku da postane prvi sportista koji je maraton trčao za manje od dva sata. Kipčoge je na dogadjaju koji je organizovala kompanija Najk, stazu dugu 42,195 kilometara u Monci prešao za dva sata i… »

Ne gasimo centar u Nišu

Večernje novosti 06.05.2017
Vlasti u Veogradu u narednim danima tražiće model za status ruskog osoblja u našoj zemlji. Ivica Dačić: Zapad osporava isto ono što smo njihovim misijama već omogućili. SRBIJA neće gasiti Srpsko-ruski centar u Nišu uprkos pritiscima pojedinih… »

Ispovest Saše Radulovića (DJB): Kako su mi ubili oca u Dobrovoljačkoj

Blic 05.05.2017
Kuhinja i njena terasa u našem stanu su gledale na Dobrovoljačku ulicu. Ni trideset metara daleko. Preko nje sam prešao gotovo svaki dan prve polovine svog života barem dva puta. Često i deset puta. Do škole, do trafike, do samoposluge, do reke, u… »

Pronađena nacistička obeležja u kasarni nemačke vojske

Večernje novosti 06.05.2017
Istražitelji nemačke vojske pronašli su u jednoj kasarni u Donauešingenu znamenje iz perioda nacističkog Vermahta. Istražitelji nemačke vojske pronašli su u jednoj kasarni u Donauešingenu znamenje iz perioda nacističkog Vermahta, prenosi Špigl… »

Još jedno poniženje za Makedoniju: Džaferi najavio sednice na albanskom jeziku

BK TV 06.05.2017
U Makedoniji je "počela realizacija Tiranske platforme", tvrdi stranka bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog VMRO-DPMNE. Navodi se, takođe, i da "pristižu fakture za antidržavno i izdajničko ponašanje SDSM i njihovog predsednika Zorana… »

Dušan Borković bez bodova u Belgiji

Sportski žurnal 06.05.2017
Srpski automobilista, Dušan Borković, nije uspeo da dođe do bodova trećeg trkačkog vikenda u Belgiji u TCR šampionatu. Borković je juče na stazi Spa Frankošamp zauzeo 16. mesto, dok je danas bio za pet pozicija bolje plasiran, što nije bilo… »

Stefanović: Policijska brigada radi profesionalno i efikasno

Politika 06.05.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da više od 4.500 događaja u kojima je Policijska brigada očuvala besprekoran javni red i mir svedoči da u ovoj jedinici rade profesionalci, koji svoj… »

Teodosić: Evroliga, svadba, reprezentacija, pa možda NBA

Beta 06.05.2017
Kapiten košarkaša Srbije Miloš Teodosić rekao je danas da mu je trenutni prioritet odbrana Evrolige sa ekipom CSKA, a da ga posle toga čekaju venčanje i obaveze u reprezentaciji. Teodosić je u intervjuu agenciji Beta govorio o predstojećem periodu… »

Raspisan konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima

Dnevnik 06.05.2017
BEOGRAD: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine raspisalo je konkurs za podršku mladim poljoprivrednim proizvođačima, a rok za podnošenje prijava je od 8. maja do 8. juna 2017. godine. Kako se navodi u saopštenju, konkurs se odnosi na… »

Mogerini: SAD gube liderstvo, Evropa bi mogla da ih zameni

Politika 06.05.2017
FIRENCA - Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini kritikovala je „nepredvidivu” spoljnu politiku američkog predsednika Donalda Trampa i kazala da je EU postala najvažniji međunarodni partner Rusiji… »