Arhiva vesti 06.05.2017

Više od 200 miliona radnika u zemljama OECD ne vlada čitanjem i računanjem

Beta 06.05.2017
Više od 200 miliona radnika u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) ne vlada čak ni osnovnim veštinama, kao što su čitanje i računanje, a zaposleni koji imaju bolje obrazovanje uživaju i bolji kvalitet radnog mesta, navedeno… »

Novak izazvao "saobraćajku" u Španiji (FOTO)

Vesti online 06.05.2017
Nevoljama Novaka Đokovića nikako da dođe kraj. Na slabe rezultate i promene u stručnom štabu nadovezao se i saobraćajni udes koji je u izazvao u Španiji. Britanski Miror objavio je fotografije na kojima se vidi srpski teniser tokom razgovora sa… »

Otvorena istraga protiv bivšeg predsednika zbog "zločina protiv čovečnosti"

Večernje novosti 06.05.2017
Kancelarija peruanskog državnog tužilaštva saopštila je da je otvorila istragu o navodnim "zločinima protiv čovečnosti" počinjenih tokom borbe vojske protiv gerilaca 1990-ih godina, u šta je, kako se navodi, bio umešan i bivši predsednik… »

Goranci masovno proslavljaju Đurđevdan u Gori

Blic 06.05.2017
Pripadnici goranskog naroda okupili su se danas u Gori, gde obeležavaju Dan opštine i proslavljaju Dan Goranaca - Đurđevdan. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev prisustvovao je danas u selu Vranište svečanoj sednici… »

Ismail Hanja novi lider Hamasa

Politika 06.05.2017
GAZA - Bivši lider Hamasa u Gazi Ismail Hanja izabran je danas za lidera cele ove palestinske islamističke grupe, objavili su zvanični mediji Hamasa. Očekuje se da će Hanja ostati u Pojasu Gaze, palestinskoj enklavi kojom upravlja Hamas od 2007… »

Afera „zlatan nakit“ trese Slovake

Dnevnik 06.05.2017
SUBOTICA: Politički skandal potresa slovačku nacionalnu zajednicu u Srbiji, nakon što je otkriveno da je predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine Ana Tomanova Makanova potrošila nešto više od 400.000 dinara novca iz budžeta… »

Moskva ne priznaje odluku Vijeća Evrope o Krimu

Al Jazeera 06.05.2017
Ministarstvo vanjskih poslova navodi da Rusija nipošto ne smatra sebe obaveznom da poštuje odluku Komiteta ministara. Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopćilo je da je odluka Komiteta ministara Vijeća Evrope u kojoj se konstatira da je stanje… »

Estonija: Avion s Lavorovim narušio estonski vazdušni prostor; Moskva demantovala optužbe

Blic 05.05.2017
Savetnica estonskog premijera Kadri Peters objavila je danas da je ruski avion IL-96 koji je prevozio ruskog ministra Sergeja Lavrova u susednu Finsku, narušio estonski vazdušni prostor. "Lavrov putuje u Finsku kako bi razgovarao o bezbednosti… »

Joksimović otvorila Sajam projekata EU

Blic 05.05.2017
Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i vršilac dužnosti šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt otvorili su danas Sajam projekata EU u Zrenjaninu, čime je zvanični počelo obeležavanje Dana Evrope. Srbija je… »

Makedonija: Ubijen gradonačelnik opštine Bogovinje

Danas 06.05.2017
Gradonačelnik seoske opštine Bogovonje u makedonskoj Pološkoj dolini Hazbi Idrizi (58) ubijen je nakon kratke rasprave sa jednim od bivših zaposlenih u toj opštini. Kako se navodi, Idrizi, član stranke DUI, ubijen je u petak uveče nakon rasprave… »