Arhiva vesti 06.05.2017

Kongres SAD odbio da akredituje Sputnjik

Danas 06.05.2017
Američki Kongres odbio je da izda akreditacije ruskoj međunarodnoj novinskoj agenciji Sputnjik, objavio je „Politiko“. Kako se navodi, agencija to za sada nije komentarisala, ali da je dopisnik Sputnjika iz Vašingtona Endru Fajnberg, koji prati… »

Dupla sreća: Bliznakinje se porodile istog dana i dobile sinove

Blic 06.05.2017
Bliznakinje Danijel Grant i Kim Ejbraham iz Nju Džersija, koje su rođene u razmaku od jednog minuta, porodile su se istog dana u istoj bolnici i rodile dečake. Two New Jersey twins defied the odds when they both gave birth on the same day, in the same… »

Srpski takmičarski program 10. Beldocs festivala

B92 06.05.2017
U svom 10. jubilarnom izdanju, Beldocs će prikazati 13 ostvarenja savremene srpske produkcije, od kojih šest iz takmičarskog i četiri filma iz revijalnog programa su svetske ili nacionalne premijere. U takmičarskoj selekciji našlo se mesta za osam… »

Vire cevi na Slaviji, Ruzveltova i Bulevar kasne

B92 06.05.2017
Beograd -- Danima najavljivan početak rekonstrukcije Slavije, Bulevara oslobođenja, Mije Kovačevića i Ruzveltove – kasni. Saobraćajnice je trebalo da od prvog maja budu zakrčene mašinama i zatvorene za gradski saobraćaj, a putari u akciji. Ipak… »

Đorđević i Ejhorst o učešću VS u mirovnim operacijama EU

B92 06.05.2017
Beograd -- Predstavnica Spoljnopolitičke službe EU Angelina Ejhorst i ministar odbrane Zoran Dorđević razgovarali su o učešću VS u mirovnim operacijama pod mandatom EU. Oni su razgovarali i o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu. Kako je… »

Antarktik pred pucanjem, nova pukotina zabrinula naučnike

Vesti online 06.05.2017
Nova pukotina na ledenoj ploči Larsen C mogla bi da ubrza odvajanje ogromne ledene sante od Antarktika. Naučnici već godinama izučavaju veliku pukotinu na ledenoj ploči Larsen C, koja je počela da se širi u decembru prošle godine, a novi procep… »

SpaceX će 2019. svima obezbediti "svemirski internet"

Radio 021 06.05.2017
Ilon Mask, direktor kompanije SpaceX, saopštio je da će do 2019. godine omogućiti "svemirski internet" ili internet podržan satelitima. Namera kompanije je da okruži Zemlju hiljadama satelita koji bi omogućili pristup internetu svim ljudima na… »

SAD: Bliznakinje se porodile istog dana i dobile sinove

Dnevnik 06.05.2017
NjU DžERSI: Bliznakinje Danijel Grant i Kim Ejbraham iz Nju Džersija, koje su rođene u razmaku od jednog minuta, porodile su se istog dana u istoj bolnici i rodile dečake. Danijel je rodila Romana pre podne, a četiri sata kasnije njena sestra Kim… »

Udes kod Krive Ćuprije

iKragujevac 06.05.2017
Kako iKragujevac saznaje dogodila se saobraćajna nezgoda u kragujevačkom naselju Beloševac kod mosta "Kriva Ćuprija". Saobraćajne nezgode dogodila se oko 9 časova kod mosta "Kriva Ćuprija". Do nezgode je došlo između dva vozila, srećom… »

Venecija zabranila brzu hranu

Danas 05.05.2017
Vlasti u Veneciji odlučile su da zabrane otvaranje restorana koji prodaju kebab i brzu hranu kako bi očuvali autohtoni dekor i tradiciju, prenosi Gardijan. Zakon koji je usvojen u četvrtak ograničiče broj prodavnica koje prodaju i picu na komad. Samo… »