Arhiva vesti 06.05.2017

Sputnjiku uskraćene akreditacije američkog Kongersa

RTS 06.05.2017
Američki Kongres odbio je da izda akreditacije ruskoj međunarodnoj novinskoj agenciji "Sputnjik", objavio je "Politiko". Kako se navodi, agencija to za sada nije komentarisala, ali da je dopisnik Sputnjika iz Vašingtona Endru Fajnberg, koji prati Belu… »

Bliznakinje se porodile istog dana i dobile sinove

RTV 06.05.2017
NJU DŽERSI - Bliznakinje Danijel Grant i Kim Ejbraham iz Nju Džersija, koje su rođene u razmaku od jednog minuta, porodile su se istog dana u istoj bolnici i rodile dečake. Danijel je rodila Romana pre podne, a četiri sata kasnije njena sestra Kim… »

Srpski takmičarski program 10. Beldocs festivala

B92 06.05.2017
U svom 10. jubilarnom izdanju, Beldocs će prikazati 13 ostvarenja savremene srpske produkcije, od kojih šest iz takmičarskog i četiri filma iz revijalnog programa su svetske ili nacionalne premijere. U takmičarskoj selekciji našlo se mesta za osam… »

Kasni početak rekonstrukcije Slavije, Bulevara oslobođenja, Mije Kovačevića i Ruzveltove

Nova ekonomija 06.05.2017
Danima najavljivan početak rekonstrukcije Slavije, Bulevara oslobođenja, Mije Kovačevića i Ruzveltove – kasni. Saobraćajnice je trebalo da od prvog maja budu zakrčene mašinama i zatvorene za gradski saobraćaj, a putari u akciji. Ipak, od radnika… »

Đorđević i Ejhorst o učešću pripadnika Vojske Srbije u mirovnim operacijama EU

Novi magazin 06.05.2017
Predstavnica Spoljnopolitičke službe Evropske unije Angelina Ejhorst i ministar odbrane Srbije Zoran Dorđević razgovarali su u Beogradu o učešću pripadnika Vojske Srbije u mirovnim operacijama pod mandatom Evropske unije, kao i o aktuelnoj… »

Naučnici zabrinuti zbog mogućeg pucanja Antarktika

RTV 06.05.2017
NJUJORK - Naučnike je zabrinula nova pukotina na ledenoj ploči Larsen C koja bi mogla da ubrza odvajanje ogromne ledene sante od Antarktika. Naučnici već godinama izučavaju veliku pukotinu na ledenoj ploči Larsen C, koja je počela da se širi u… »

SpaceX će 2019. svima obezbediti "svemirski internet"

Radio 021 06.05.2017
Ilon Mask, direktor kompanije SpaceX, saopštio je da će do 2019. godine omogućiti "svemirski internet" ili internet podržan satelitima. Namera kompanije je da okruži Zemlju hiljadama satelita koji bi omogućili pristup internetu svim ljudima na… »

Bliznakinje se porodile istog dana, šanse bile jedan na prema 12.500!

RTS 06.05.2017
Tridesetdvogodišnje bliznakinje Danijel Grant i Kim Ejbraham iz Nju Džersija, koje su rođene u razmaku od jednog minuta, porodile su se istog dana u istoj bolnici i rodile dečake. Da sve bude još neverovatnije, obe osam dana posle očekivanog… »

Udes kod Krive Ćuprije

iKragujevac 06.05.2017
Kako iKragujevac saznaje dogodila se saobraćajna nezgoda u kragujevačkom naselju Beloševac kod mosta "Kriva Ćuprija". Saobraćajne nezgode dogodila se oko 9 časova kod mosta "Kriva Ćuprija". Do nezgode je došlo između dva vozila, srećom… »

Venecija: Stop za restorane brze hrane

Dnevnik 06.05.2017
RIM: Gradske vlasti Venecije donele su odluku o zabrani otvaranja novih restorana brze hrane kako bi se sačuvao identitet grada i njegova tradicija. Zakon će ograničiti i broj lokala koji prodaju pice na komad i neće biti primenjivan jedino na… »