Arhiva vesti 06.05.2017

Španski brod spasao 651 migranta u Sredozemlju

B92 06.05.2017
Madrid -- Brod španske mornarice spasao je 651 migranta, koji su pokušavali da preko Sredozemnog mora dođu iz Afrike u Evropu, saopštilo je špansko Ministarstvo odbrane. Kako se navodi u saopštenju, migrante je kod obala Libije spasila fregata… »

BiH: Obeležena 74. godišnjica Bitke na Neretvi

B92 06.05.2017
Na Spomen obeležju Bitke za ranjenike u Jablanici je obeležena 74. godišnjica "Bitke za ranjenike" na Neretvi. Fena navodi da su svečanosti prisustvovali mnogobrojni predstavnici državnog, federalnog, kantonalnog i lokalnog nivoa vlasti, predstavnici… »

Niški đaci prvi u Srbiji učili na robotima

Jug press 06.05.2017
NIŠ Podelom tableta najuspešnijima danas je završen projekat “Code robotić” koji je sproveden uz podršku Gradske opštine Medijana i u saradnji sa organizacijom „Nauči me“ i četiri niška rotari kluba. Reč je o projektu u okviru kojeg su… »

Šta joj se desilo? Adel neprepoznatljiva na novim fotografijama

Blic 06.05.2017
Pop diva Adel juče je proslavila 29. rođendan, a fotografije koje je tim povodom objavila na društvenim mrežama iznenadile su njene fanove. Sa sedom kosom, naočarima, borama i u džemperu Adel izgleda poput bake, a ovim slikama poželela je da se… »

Cvetković: Daćemo sve od sebe da vratimo rukomet u vrh

Beta 06.05.2017
Selektor rukometaša Srbije Jovica Cvetković rekao je danas da je reprezentacija pred novim početkom i da će ekipa dati sve od sebe u utakmici protiv Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Rukometaši Srbije igraju u nedelju od… »

Održan iv Đurđevdanski dečiji karneval (foto)

iKragujevac 06.05.2017
U organizaciji Gradske turističke organizacije i pod pokroviteljstvom grada kroz Kragujevac je povodom obeležavanja Đurđevdana, Dana grada, prodefilovao Dečji karneval. Najlepši prolećni praznik sa mališanima Kragujevca proslavili su njihovi… »

Kragujevac – grad u kome će naša deca imati sigurnu budućnost

iKragujevac 06.05.2017
U prisustvu brojnih gostiju i prijatelja Kragujevca, među kojima su bili ambasadori Belorusije, Palestine i Poljske, predstavnici ambasada Kine, Rumunije i Ruske federacije, delegacija gradova prijatelja i pobratima, narodnih poslanika, predstavnika… »

Stiže prinova: Bivša mis Sanja Papić čeka dete sa advokatom

Blic 06.05.2017
Sanji je ovo prvo dete, dok njen partner, poznati beogradski advokat Dragoslav - Miša Ognjanović ima dva sina. Bivša misica Sanja Papić i njen partner, advokat Dragoslav - Miša Ognjanović čekaju dete! Kako "Blic" saznaje, još jedna prinova stiže… »

Boko haram planira kidnapovanje stranaca?

RTS 06.05.2017
Velika Britanija i SAD saopštile su da se teroristička grupa Boko haram priprema za kidnapovanje stranaca u zabačenim područjima na severoistoku Nigerije, gde vlada nestašica hrane usled sukoba. Strana kancelarija Britanije saopštila je da su… »

Prepisivali na ispitima uz pomoć nevidljivog mastila

Radio 021 06.05.2017
Kao u Hogvortsu, studenti prava u Velikoj Britaniji došli su do "nevidljivog mastila" koje se vidi samo pod UV lampama i uz pomoć njega prepisivali na ispitima. Oni su na naizgled prazne papire nevidljivim mastilom ispisivali "puškice", ali su neki od… »