Arhiva vesti 06.05.2017

Španska služba spasila 651 migranta na Sredozemnom moru

Novi magazin 06.05.2017
Brod španske mornarice spasio je danas 651 migranta na Sredozemnom moru, koji su pokušali da sa severa Afrike pređu u Evropu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Španije. Španski brod, koji je učesvovao u zajedničkoj misiji EU, spasio je migrante… »

BiH: Obeležena 74. godišnjica Bitke na Neretvi

B92 06.05.2017
Na Spomen obeležju Bitke za ranjenike u Jablanici je obeležena 74. godišnjica "Bitke za ranjenike" na Neretvi. Fena navodi da su svečanosti prisustvovali mnogobrojni predstavnici državnog, federalnog, kantonalnog i lokalnog nivoa vlasti, predstavnici… »

Niški đaci prvi u Srbiji učili na robotima

Jug press 06.05.2017
NIŠ Podelom tableta najuspešnijima danas je završen projekat “Code robotić” koji je sproveden uz podršku Gradske opštine Medijana i u saradnji sa organizacijom „Nauči me“ i četiri niška rotari kluba. Reč je o projektu u okviru kojeg su… »

Šta joj se desilo? Adel neprepoznatljiva na novim fotografijama

Blic 06.05.2017
Pop diva Adel juče je proslavila 29. rođendan, a fotografije koje je tim povodom objavila na društvenim mrežama iznenadile su njene fanove. Sa sedom kosom, naočarima, borama i u džemperu Adel izgleda poput bake, a ovim slikama poželela je da se… »

Cvetković: Daćemo sve od sebe da vratimo rukomet u vrh

Beta 06.05.2017
Selektor rukometaša Srbije Jovica Cvetković rekao je danas da je reprezentacija pred novim početkom i da će ekipa dati sve od sebe u utakmici protiv Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Rukometaši Srbije igraju u nedelju od… »

Održan iv Đurđevdanski dečiji karneval (foto)

iKragujevac 06.05.2017
U organizaciji Gradske turističke organizacije i pod pokroviteljstvom grada kroz Kragujevac je povodom obeležavanja Đurđevdana, Dana grada, prodefilovao Dečji karneval. Najlepši prolećni praznik sa mališanima Kragujevca proslavili su njihovi… »

Kragujevac – grad u kome će naša deca imati sigurnu budućnost

iKragujevac 06.05.2017
U prisustvu brojnih gostiju i prijatelja Kragujevca, među kojima su bili ambasadori Belorusije, Palestine i Poljske, predstavnici ambasada Kine, Rumunije i Ruske federacije, delegacija gradova prijatelja i pobratima, narodnih poslanika, predstavnika… »

Stiže prinova: Bivša mis Sanja Papić čeka dete sa advokatom

Blic 06.05.2017
Sanji je ovo prvo dete, dok njen partner, poznati beogradski advokat Dragoslav - Miša Ognjanović ima dva sina. Bivša misica Sanja Papić i njen partner, advokat Dragoslav - Miša Ognjanović čekaju dete! Kako "Blic" saznaje, još jedna prinova stiže… »

Boko haram planira kidnapovanje stranaca?

RTS 06.05.2017
Velika Britanija i SAD saopštile su da se teroristička grupa Boko haram priprema za kidnapovanje stranaca u zabačenim područjima na severoistoku Nigerije, gde vlada nestašica hrane usled sukoba. Strana kancelarija Britanije saopštila je da su… »

Studenti pronašli genijalan način da prepisuju na ispitima

Vesti online 06.05.2017
Kao u Hogvortsu, studenti prava u Velikoj Britaniji, došli su do "nevidljivog mastila" koje se vidi samo pod UV lampama i uz pomoć njega prepisivali na ispitima. Oni su na naizgled prazne papire nevidljivim mastilom ispisivali "puškice", ali su neki od… »