Arhiva vesti 06.05.2017

Najveće rezerve zlata na Balkanu ima Srbija

RTV 06.05.2017
BEOGRAD - Srbija zauzima 63. poziciju na novom popisu zemalja koje imaju najveće rezerve zlata a koji je objavio Svetski savet za zlato. Na prvom mestu se nalaze Sjedinjene Američke Države, sa 8.133,5 tona, dok je druga Nemačka sa 3.377,9 tona. Na… »

London bridž je pao - Šta kada kraljica umre?

Dnevnik 06.05.2017
LONDON: Kada engleska kraljica Elizabeta druga umre, na snagu stupa plan “London bridž”, što je kodni naziv, a trajaće devet dana do kraljičine sahrane, navodi engleski list Gardijan. Novinar tog lista, Sem Najt, došao je do nekih detalja o planu… »

Hiljade Poljaka na ulicama protiv vlasti

Mondo 06.05.2017
Hiljade Poljaka protestovale su danas u Varšavi zbog politike vladajuće populističke stranke Jaroslava Kačinjskog, koju su opisali kao napad na demokratske temelje države. Foto: P Photo/Czarek Sokolowski Govornici na "Maršu slobode" rekli su da je… »

Živanović: Blokada računa Dajnersa bez većih posledica

Blic 06.05.2017
Profesor Beogradske bankarske akademije Branko Živanović ocenio je danas da blokada računa Dajners kluba, ukoliko se zadrži, neće imati velike posledice po građane i privredu. - Neće se izgubiti nikakvi veliki depoziti i imovina, zadržaće se sve… »

Nemci hoće da oderu engleze: Evo šta još Berlin želi da naplati od Londona!

Pravda 06.05.2017
U izveštaju na 35 stranica o potencijalnom trošku Bregzita za Nemačku piše da odlazak Londona iz EU može doneti "ozbiljne posledice na ekonomiju i stabilnost, pogotovo na realni sektor". Zbog toga su zvaničnici nemačke vlade predložili da se… »

Vojske Rusije i SAD obnavljaju memorandum u Siriji

Blic 06.05.2017
Ruski i američki načelnici generalštabova složili su se danas da se u potpunosti obnovi primena zajedničkog memoranduma o prevenciji incidenata u vazdušnom prostoru iznad Sirije. To su objavile ruske novinske agencije citirajući saopštenje… »

Pacijent skočio sa drugog sprata bolnice "Sveti Sava"

B92 06.05.2017
Beograd -- Muškarac (67) skočio je sa drugog sprata bolnice “Sveti Sava“ u Beogradu i poginuo, piše “Blic“. Kako se navodi, mušarac je bio pacijent bolnice. “Blic“ piše da je muškarac stao na prozor i bacio se na pločnik ispred bolnice… »

Žitelji Mosula: ID nam ukrala hranu, jedemo travu

Dnevnik 06.05.2017
MOSUL: Alija Husein i 25 članova porodice koji su našli sklonište u zapadnom delu Mosula, u komšiluku Mahata, preživljavaju jedući travu koja raste u parku u blizini njihovog doma. Ona meša povrće sa malim količinama pirinča i paste od paradajza… »

Koridor 10: Teška Grdelica kao crna zemlja

B92 06.05.2017
Grdelica -- Tačno u 15.25 časova Južna Morava zadržava dah, staje saobraćaj na grdeličkoj magistrali, zaustavljaju se i vozovi - Osman Kasić daje znak za početak miniranja. "Miniramo deo brda Momin Kamen", upozorava Osman meštane, koji su se… »

Bilić: Matić sada mora da mi plati večeru

B92 06.05.2017
Menadžer Vest Hema Slaven Bilić otkrio je da mu se fudbaler Čelsija Nemanja Matić javio pre meča sa Totenhemom sa zanimljivom "ponudom". Fudbaleri Totenhema poraženi su u gostima od Vest Hema sa 0:1 u 35. kolu Premijer lige i tako su izgubili korak… »