Arhiva vesti 06.05.2017

Najveće rezerve zlata na Balkanu ima Srbija

Politika 06.05.2017
Srbija zauzima 63. poziciju na novom popisu zemalja koje imaju najveće rezerve zlata a koji je objavio Svetski savet za zlato. Na prvom mestu se nalaze Sjedinjene Američke Države, sa 8.133,5 tona, dok je druga Nemačka sa 3.377,9 tona. Na trećem mestu… »

London bridž je pao - Šta kada kraljica umre?

Dnevnik 06.05.2017
LONDON: Kada engleska kraljica Elizabeta druga umre, na snagu stupa plan “London bridž”, što je kodni naziv, a trajaće devet dana do kraljičine sahrane, navodi engleski list Gardijan. Novinar tog lista, Sem Najt, došao je do nekih detalja o planu… »

Velike demonstracije u Varšavi protiv vladajuće populističke stranke

Blic 06.05.2017
Hiljade Poljaka protestovale su danas u Varšavi zbog politike vladajuće populističke stranke Jaroslava Kačinjskog, koju su opisali kao napad na demokratske temelje države. Only 9k people in Warsaw according to Polish authorities. Yeah right… »

Živanović: Blokada računa Dinersa bez većih posledica

SEEbiz 06.05.2017
BEOGRAD - Profesor Beogradske bankarske akademije Branko Živanović ocenio je danas da blokada računa Diners kluba, ukoliko se zadrži, neće imati velike posledice po građane i privredu. - Neće se izgubiti nikakvi veliki depoziti i imovina… »

Njemačka predlaže da se Britancima naplati pristup jedinstvenom tržištu

SEEbiz 06.05.2017
BERLIN – Dužnosnici njemačke vlade predložili su da se Velikoj Britaniji omogući pristup jedinstvenom tržištu ako to plati, objavio je u subotu časopis Focus pozivajući se na izvješće ministarstva financija. Izvješće na 35 stranica o… »

Vojske Rusije i SAD obnavljaju memorandum u Siriji

B92 06.05.2017
Ruski i američki načelnici generalštabova složili su se da se obnovi primena zajedničkog memoranduma o prevenciji incidenata u vazdušnom prostoru iznad Sirije. To su objavile ruske novinske agencije citirajući saopštenje Ministarstva odbrane te… »

Tragedija u bolnici: Pacijent skočio sa drugog sprata bolnice "Sveti Sava" i poginuo

Blic 06.05.2017
Stariji pacijent (67) skočio je jutros sa drugog sprata bolnice "Sveti Sava" i na mestu ostao mrtav. Muškarac je stao na prozor i bacio se na pločnik ispred bolnice. Lekari bolnice su reagovali, ali mu nije bilo spasa.… »

Stanovnici Mosula: Džihadisti su nam ukrali hranu, moramo da jedemo travu

Blic 06.05.2017
Alija Husein i 25 članova porodice koji su našli sklonište u zapadnom delu Mosula, u komšiluku Mahata, preživljavaju jedući travu koja raste u parku u blizini njihovog doma. Ona meša povrće sa malim količinama pirinča i paste od paradajza kako… »

Koridor 10: Teška Grdelica kao crna zemlja

B92 06.05.2017
Grdelica -- Tačno u 15.25 časova Južna Morava zadržava dah, staje saobraćaj na grdeličkoj magistrali, zaustavljaju se i vozovi - Osman Kasić daje znak za početak miniranja. "Miniramo deo brda Momin Kamen", upozorava Osman meštane, koji su se… »

Slaven Bilić: Matiću, sad plati večeru!

Mondo 06.05.2017
Trener Vest Hema Slaven Bilić otkrio kakvu mu je poruku poslao fudbaler Čelsija Nemanja Matić pre utakmice sa Totenhemom. Foto: (Steve Paston/ PA via AP) "Balkanski klan" se udružio u Londonu! Vest Hem je u petak uveče igrao meč protiv Totenhema za… »