Arhiva vesti 13.05.2017

Tragedija u kafani: Srbin uhapšen zbog sumnje da je ubio Albanca

Večernje novosti 13.05.2017
Ubistvo vlasnika kafane „Kod Murata“ u Kosovskoj Mitrovici nije etnički motivisano. Kosovska Mitrovica – Pod sumnjom da je izvršio krivično delo teško ubistvo Srbin Draško Stepić provešće u pritvoru narednih 48 sati, a o njegovoj daljoj… »

Džikić: Dueli sa Megom su uvek posebni; Milojević: Partizan bio spretniji i snalaživiji

Večernje novosti 13.05.2017
Košarkaši Partizana su protiv Mega Leksa gubili 16 poena tokom treće deonice, ali su na kraju ipak slavili sa 84:79. Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je posle pobede u Sremskoj Mitrovici da su dueli sa Mega Leksom za njega uvek posebni. -… »

Lista najjeftinijih zemalja: Bosna na vrhu, Hrvatska pri dnu, a gde je Srbija?

Blic 13.05.2017
Ugledni američki magazin "Tajm" sastavio je listu najjeftinijih država za život na svetu, a na njoj nalazi se većina zemalja iz našeg regiona. Agencija "GoBankingRates" sastavila je listu na osnovu sledećih parametara: indeks lokalne kupovne moći… »

"Ako Dačić nema obraza, Vučić treba da ga smeni"

B92 13.05.2017
Potpredsednik SDS Marko Đurišić ocenio je da je obaveza premijera Aleksandra Vučića da smeni ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića. On je rekao da Vučić to treba da učini ukoliko Dačić sam ne podnese ostavku zbog pogibije ambasadora Srbije u… »

Od Fijata i Er Srbije u budžet samo "mrvice"

Danas 13.05.2017
Tamo gde je država uložila najviše novca dolazi najmanji doprinos za budžet, kaže Dragovan Milićević. Subvencije stranim investitorima već dugo, od samog uvođenja, predstavljaju predmet osporavanja domaćih ekonomista i to sudeći prema podacima… »

VIDEO: Albanci se digli protiv Rame

Vesti online 13.05.2017
Albanska opozicija počela je u subotu nacionalne proteste tražeći formiranje privremene vlade koja će omogućiti održavanje poštenih i pravednih parlamentarnih izbora 18. juna. LIVE Protesta e opozitës në Shqipëri https://t.co/XDxp2NqTR2… »

Vojnici u Novom Sadu više neće kositi travu

Radio 021 13.05.2017
Zelene površine vojnih objekata u Novom Sadu više neće uređivati vojnici, nego komunalna preduzeća, pošto je održan sastanak u Ministarstvu odbrane o zakonskim mogućnostima da preduzeća taj posao stave pod svoju nadležnost. Komunalna preduzeća… »

Vujović: Nije tačno da nam pare nestaju

B92 13.05.2017
Javni dug Srbije se u poslednje dve i po godine uvećao svega dve milijarde evra, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović. Naveo je da je na početku sprovođenja reformi 2015. iznosio 22,2 milijarde, a danas je 24,1 milijardu evra. "Od kada smo… »

Carinici otkrili veliku količinu švercovane robe

RTV 13.05.2017
BEOGRAD - Carinski službenici su u prethodna dva dana u dubinskim kontrolama otkrili i zadržali veliku količinu uglavnom tekstilne robe i obuće, zbog nepostojanja prateće dokumentacije ili zbog povrede prava intelektualne svojine. Na parkingu u… »

Goran Đoković počasni konzul Srbije u Monaku

Novi magazin 13.05.2017
Vlada Srbije odlučila je da Goran Đoković bude počasni konzul Srbije u Monaku, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku". Goran Đoković je stric tenisera Novaka Đokovića. U "Službenom glasniku" objavljena je i odluka i otvaranju Kulturnog… »