Arhiva vesti 13.05.2017

Srbija želi veći obim razmene sa BiH

Beta 13.05.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Novom Sadu da su Srbija i Bosna i Hercegovina važni spoljnotrgovinski partneri medju kojima robna razmena iznosi više od 1,5 milijardi evra, ali da "time nisu zadovoljni". "Želimo još… »

Fulam težim putem ka Vembliju: Reding vodio, pa odbranio remi sa desetoricom - odluka pada na Madejskom (video)

Mozzart sport 13.05.2017
Sastav Slaviše Jokanovića napadao i imao više šansi, ali mu je planove u značajnoj meri pokvario pogogak Džordana Odite na početku drugog poluvremena. Žestoka borba, ne i preterano kvalitetan fudbal, ali rezultat koji najavljuje još žešču… »

Prosvetni radnici ponovo štrajkuju glađu

B92 13.05.2017
Prosvetni radnici Živadin Disić i Petar Blagojević kojima su vraćene licence nakon štrajka u februaru, počeli su drugi štajk glađu. Oni su to učinili jer nije ispunjen njihov zahtev da budu vraćeni na posao. Forum beogradskih gimnazija naveo je… »

Ministarstvo: Edukacijom protiv opasnih internet "igara"

B92 13.05.2017
Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Tatjana Matić, saopštila je da su edukacija i prevencija ključni faktori u suzbijanju zloupotrebe novih tehnologija. To se naročito odnosi, kako je rekla, na decu i mlade. Povodom medijskih navoda i… »

Porez na imovinu: Ponedeljak krajnji rok za uplatu, iako niste dobili uplatnicu, a ovi gradovi su povisili cene

Blic 13.05.2017
Bilo da ste dobili ili ne rešenje za porez, ponedeljak je poslednji rok za plaćanje druge rate poreza na imovinu. Ukoliko vam rešenje još nije dostavljeno, potrebno je da uplatite iznos poslednje lanjske rate, a u slučaju da na rašenju kasnije… »

Kostreš: Ministar Antić da dođe u Vojvodinu i vidi koju štetu pravi NIS

Blic 13.05.2017
Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš pozvao je danas ministra energetike Aleksandra Antića da poseti pojedina mesta u Vojvodini, i da se uveri u štetne posledice koje je proizvela Naftna industrija Srbije (NIS). -… »

Exit piknik u parku

Danas 13.05.2017
U čast 50. godišnjice od velikog Leta ljubavi iz 1967. godine, EXIT će u nedelju, 14. maja od 14 časova u novosadskom Dunavskom parku organizovati celodnevni piknik i druženje na suncu. Exit tim poziva sve sugrađane da ponesu ćebad, korpe za… »

Putin u Kini počasni gost, ali nosi nešto posebno

B92 13.05.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin će na predstojećem Samitu o "Putu svile" izneti konkretne inicijative za izgradnju najkraće i najisplativije saobraćajne rute. To je saopštio pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov. "Vladimir Putin će predstaviti… »

Povezuje se industrijska zona sa Koridorom 10

Jugmedia 13.05.2017
Radovi na izgradnji saobraćajnice jedan, od ulice Nikole Pašića do alternativnog puta, koja će povezati industrijski deo Pirota sa budućim Koridorom 10, privode se kraju. Izgradnju ove saobraćajnice finansira grad Pirot a ona je veoma važna za… »

Linta: Sramno odavanje počasti ubijenim ustaškim zločincima

RTV 13.05.2017
BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra da je odavanjem počasti ubijenim ustaškim zločincima u Blajburgu državna delegacija Hrvatske na čelu sa predsednikom Hrvatskog sabora Goranom Jandrokovićem izvršila najdublje… »