Arhiva vesti 13.05.2017

Ambasador Srbije se vraća na dužnost u Francusku

Beta 13.05.2017
U Francuskoj su se dogodile promene, izabran je novi predsednik, zbog čega je doneta odluka da ambasador Srbije Rajko Ristić bude vraćen na dužnost u Parizu, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Ambasador Ristić koji je krajem aprila… »

Džaferi: Zapaljive izjave kvare odnose Skoplja i Beograda

N1 Info 13.05.2017
Predsednik Sobranja Makedonije Talat Džaferi izjavio je da su makedonski parlament i on otvoreni za saradnju sa institucijama Srbije i ocenio da zapaljive izjave političara "u svakom slučaju doprinose pogoršanju odnosa" dve zemlje. "One doprinose… »

Nikolić o Haradinaju: Besni pas mora biti kažnjen

Blic 12.05.2017
Ramuša Haradinaja su oslobodili u Francuskoj i sada misli da nikada neće biti kažnjen ako počini zločin nad Srbinom, rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić, upozorivši da je Srbija spremna da odbrani svakoga. Komentarišući najnovije… »

Mihajlović: Radovi na deonici auto-puta Preljina-Požega počinju naredne godine

SEEbiz 13.05.2017
PEKING - Ministarka Zorana Mihajlović rekla je u Pekingu da se može očekivati da radovi na deonici auto-puta Preljina-Požega na Koridoru 11 počnu naredne godine. "Potpisujemo Memorandum, a vrednost je 400 miliona evra. Očekujemo da, sa dokmentacijom… »

Pao manji avion kod Mostara, četvoro poginulih (video)

Dnevnik 13.05.2017
MOSTAR: Četiri osobe su poginule danas u padu manjeg aviona u blizini Mostara, javlja portal Kliks.ba. Avion se srušio u 15:50 sati u naselju Jasenica. Kako saznaje Kliks.ba, u nesreći su poginuli instruktor i tri učenika. Policijske ekipe su upućene… »

Vraća se sarajevska "Audicija"

Danas 12.05.2017
Trideset i tri godine nakon prvog izvođenja i nakon duge pauze, na scenu se vraća kultna sarajevska "Audicija", jedna od najgledanijih predstava ikada na ovim prostorima, prenosi N1. "Sastalo se Bijelo dugme, sastao se Parni valjak, Mik Džeger hoda sa… »

Papa decu pastire iz Fatime proglasio za svece FOTO

B92 13.05.2017
Fatima -- Papa Franja je uvrstio među katoličke svece dvoje dece pastira kojima se pre 100 godina, prema njihovoj tvrdnji, ukazala Bogorodica. Tim je portugalski grad Fatima postao jedno od najvažnijih svetih mesta za katolike širom sveta. AP navodi… »

Otvoren 84.Međunarodni poljoprivredni sajam

Danas 13.05.2017
Međunarodni poljoprivredni sajam, 84. po redu, na Novosadskom sajmu, otvorio je prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić koji je istakao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala privrednog razvoja Srbije i da će vlada nastaviti da pomaže kako… »

Priština odložila hrvatsko "skeniranje" Srbije u Briselu

Vesti online 13.05.2017
Zbog pada kosovske vlade, hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu (EP) moraće da sačekaju jun da bi mogli da iznesu svoje kritike na račun Srbije. Hrvatska je podnela čak trećinu amandmana na Izveštaj o napretku Srbije, ali neće moći da ih… »

Mladi Britanac uspeo da zaustavi svetski hakerski napad

B92 13.05.2017
Jedan programer-amater iz Velike Britanije slučajno je aktivirao program za gašenje malicioznog softvera i tako zaustavio hakerske napade na ustanove i preduzeća u stotinak zemalja sveta, uključujući i britanske bolnice. Britanski istraživač… »