Arhiva vesti 13.05.2017

Ambasador Srbije se vraća na dužnost u Francusku

Novi magazin 13.05.2017
U Francuskoj su se dogodile promene, izabran je novi predsednik, zbog čega je doneta odluka da ambasador Srbije Rajko Ristić bude vraćen na dužnost u Parizu, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Ambasador Ristić koji je krajem aprila… »

Džaferi: Zapaljive izjave doprinose pogoršanju odnosa Beograda i Skoplja

RTS 13.05.2017
Predsednik Sobranja Makedonije Taljat Džaferi izjavio je da su makedonski parlament i on otvoreni za saradnju sa institucijama Srbije i ocenio da zapaljive izjave političara "u svakom slučaju doprinose pogoršanju odnosa" dve zemlje. "One doprinose… »

Nikolić o Haradinaju: Besni pas mora biti kažnjen

Blic 12.05.2017
Ramuša Haradinaja su oslobodili u Francuskoj i sada misli da nikada neće biti kažnjen ako počini zločin nad Srbinom, rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić, upozorivši da je Srbija spremna da odbrani svakoga. Komentarišući najnovije… »

Mihajlović: Radovi na deonici auto-puta Preljina-Požega počinju naredne godine

SEEbiz 13.05.2017
PEKING - Ministarka Zorana Mihajlović rekla je u Pekingu da se može očekivati da radovi na deonici auto-puta Preljina-Požega na Koridoru 11 počnu naredne godine. "Potpisujemo Memorandum, a vrednost je 400 miliona evra. Očekujemo da, sa dokmentacijom… »

Srušio se avion u blizini Mostara

Danas 13.05.2017
U blizini Mostara srušio se avion, a nezvanično se saznaje da ima četvoro poginulih, prenosi portal Bljesak. Avion je nakon pada izgoreo, i ostao je čitav samo zadnji deo. Avion je pao na lokaciji između Heliodroma i novog zatvora u Jasenici, a ovu… »

Kultna predstava "Audicija" se posle 33 godine vraća na scenu

Radio 021 13.05.2017
Trideset i tri godine nakon prvog izvođenja i nakon duge pauze, na scenu se vraća kultna sarajevska "Audicija", jedna od najgledanijih predstava ikada na ovim prostorima. "Sastalo se Bijelo dugme, sastao se Parni valjak, Mik Džeger hoda sa… »

Papa decu pastire iz Fatime proglasio za svece

Večernje novosti 13.05.2017
Papa Franja je uvrstio među katoličke svece dvoje dece pastira kojima se pre 100 godina, prema njihovoj tvrdnji, ukazala Bogorodica. Papa Franja je danas uvrstio među katoličke svece dvoje dece pastira kojima se pre 100 godina, prema njihovoj tvrdnji… »

Otvoren 84. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Gde investirati 13.05.2017
Međunarodni poljoprivredni sajam, 84. po redu, danas je na Novosadskom sajmu otvorio prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić koji je istakao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala privrednog razvoja Srbije i da će vlada nastaviti da… »

Priština odložila hrvatsko "skeniranje" Srbije u Briselu

Vesti online 13.05.2017
Zbog pada kosovske vlade, hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu (EP) moraće da sačekaju jun da bi mogli da iznesu svoje kritike na račun Srbije. Hrvatska je podnela čak trećinu amandmana na Izveštaj o napretku Srbije, ali neće moći da ih… »

Kompjuteraš slučajno ugasio virus koji hara svetom

N1 Info 13.05.2017
Jedan kompjuteraš iz Velike Britanije slučajno je aktivirao program za gašenje malicioznog softvera i tako zaustavio hakerske napade na ustanove i preduzeća u stotinak zemalja sveta, uključujući i britanske bolnice. Britanski istraživač… »