Arhiva vesti 09.08.2017

Napravili mobilni telefon bez baterije

Večernje novosti 09.08.2017
Telefon je delo grupe istraživača sa Univerziteta Vašington u Sijetlu, i radi na principu generisanja malih količina energije iz radio signala. SIJETL - Istraživači u Sjedinjenim Američkim Državama predstavili su prototip mobilnog telefona bez… »

Snažna eksplozija u Podgorici

Dnevnik 09.08.2017
PODGORICA: Ekplozivna naprava velike razorne moći eksplodirala je jutros oko tri sata u poslovnoj zgradi koja se nalazi u blizini Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, javlja RTCG. Žrtava nije bilo, a pričinjena je velika materijalna šteta.Od siline… »

Gutereš: Oživeti dijalog Beograda i Prištine

Politika 09.08.2017
UJEDINjENE NACIJE - Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocenio je u najnovijem izveštaju da se dijalog Beograda i Prištine suočava sa ozbiljnim izazovima i pozvao je obe strane da ožive taj proces. U Izveštaju o aktivnostima Unmika i situaciji na… »

Provaljeno u slovenačku ambasadu u Briselu

B92 09.08.2017
Nepoznata lica izbušila provalila su u noći između ponedeljka i utorka u zgradu slovenačke ambasade u Briselu, objavili su slovenački mediji. Provalnici su iz susedne zgrade u zidu izbušili veliku rupu i obili sef u kome se čuvaju konzularni… »

Plaćamo najjeftiniju struju: Kilovat-čas u Srbiji pet puta jeftiniji nego u Danskoj

Blic 09.08.2017
Domaćinstva u Srbiji imaju najnižu cenu električne energije u Evropi. Struja ne samo da je jeftinija u poređenju sa razvijenim evropskim državama, već je njena cena najpovoljnija i u odnosu na zemlje u regionu. Građani Srbije imaju pet puta jeftiju… »

U čast herojima: Spremaju se spomenice za momke sa Košara!

Pravda 09.08.2017
Kancelarija ordena Predsedništva Srbije radi na pripremi procedure za dodelu državnih spomenica u čast heroja bitke na Košarama. Razmatra se i mogućnost da slično priznanje dobiju svi učesnici velikih i najtežih bitaka na Kosovu i Metohiji tokom… »

Slon ubio 15 osoba u nekoliko indijskih sela

Blic 09.08.2017
Slon koji je u istočnoj Indiji tokom nekoliko meseci ubio 15 ljudi mogao bi da bude ustreljen ako ne bude stavljen pod kontrolu, rekao je danas indijski državni konzervator L. R. Sing. Sing je rekao da su se šumari i lovci okupili u saveznoj državi… »

Vrućina: Gardisti ne stražare ispred Predsedništva

Mondo 09.08.2017
Pripadnici Garde Vojske Srbije koji stražare pred zgradom Predsedništva Srbije privremeno su, zbog velike vrućine, pošteđeni te obaveze, a počasna straža privremeno ukinuta. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Oni će biti vraćeni na dužnost kada na… »

Prva praktična školu zadrugarstva u Novom Slankamenu

Politika 09.08.2017
Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić posetio je danas Zemljoradničku zadrugu „Voćar Slankamen” u Novom Slankamenu i predstavio prvu praktičnu školu zadrugarstva u Srbiji. Krkobabić je sa direktorom Voćar… »

Tabaković s kolegom iz Slovačke o saradnji i putu ka Srbije ka EU

Beta 09.08.2017
Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas u Beogradu da su ekonomska saradnja sa Slovačkom i njena podrška Srbiji značajne za jačanje i uspešno vodjenje puta Srbije ka Evropskoj uniji. "Postoji spremnost da se… »