Arhiva vesti 09.08.2017

Španska firma kontroliše poštovanje autorskih prava

Večernje novosti 09.08.2017
Sokoj uvodi elektronski monitoring emitovanja muzike na TV i na radiju. Zbog nepotpunih muzičkih košuljica autori uskraćeni za honorar. Sokoj od 2014. i samostalno sprovodi monitoring. ORGANIZACIJA za zaštitu autorskih prava kompozitora, tekstopisaca… »

Nemački ambasador na Kim: Jak Vučić, slabo Kosovo, dijalog u zastoju

Večernje novosti 08.08.2017
Nemačka ambasadorka u Prištini Angelika Fits izjavila je da je dijalog Beograda i Prištine jedan od političkih prioriteta na Kosovu, ali da ne vidi kako će da bude nastavljen. Nemačka ambasadorka u Prištini Angelika Fits izjavila je danas da je… »

Nizak nivo bezbednosti u zdravstvenim ustanovama: Lekari od danas mogu da prijave nasilje onlajn

Kurir 09.08.2017
Lekari koji su tokom obavljanja svog posla bili izloženi verbalnom ili fizičkom nasilju od danas to mogu i da prijave Lekarskoj komori Srbije koja je na svojoj internet stranici otvorila mogućnost onlajn prijave nasilja. U saopštenju LKS poručuje da… »

Branko Jovičić: Vratiću se još jači!

Sportski žurnal 09.08.2017
Branko Jovičić Zvezdino pojačanje koje je najviše pokazalo od starta sezone, posle teške povrede ipak optimista. Vezista Crvene zvezde Branko Jovičić, koji je povredio metatarzalnu kost protiv Čukaričkog, izjavio je da će se na teren vratiti… »

LDP: Dodikove izjave štetne i opasne, Srbija treba da se ogradi od njih

Beta 09.08.2017
Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je danas da su štetne i opasne izjave predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika da Srbi u 21. veku treba da razmišljaju o nacionalnom ujedinjenju, i istakla i da Srbija treba da se ogradi od takvih… »

Obeležene 72 godine od atomskog napada na Nagasaki

RTS 09.08.2017
Japan je obeležio 72. godišnjicu nuklearnog napada američke vojske na Nagasaki čiji gradonačelnik Tomihisa Taue je upozorio da raste bojazan od novog atomskog napada. "Jak osećaj strepnje širi se svetom da bi u ne tako dalekoj budućnosti ovo… »

Slabiji potresi na Kvarneru

RTS 09.08.2017
Područje Kvarnera treslo se celu noć. Prema podacima Evromediteranskog seizmološkog centra, nakon zemljotresa jačine 3,7 jedinica Rihtera, koji je pogodio riječko područje nešto pre 23 časa osetio se i niz nešto slabijih potresa, javlja "Indeks"… »

Požari u Hrvatskoj: Vatrogasci izvlačili ljude iz kuća kod Klisa i Solina; Gori i između Vodica i Šibenika(foto)

Večernje novosti 09.08.2017
U Klisu i Solinu kod Splita ponovo je buknuo požar, koji gase tri kanadera i dva Ertraktora, a vatra se u jednom trenutku približila kućama zbog čega su vatrogasci izvlačili ljude iz kuća. U Klisu i Solinu kod Splita ponovo je buknuo požar, koji… »

Prepešačiće celu državu kako bi ostao predsednik

Alo 09.08.2017
Slovenački predsednik Borut Pahor je, u okviru predsedničke kampanje, krenuo na put po Sloveniji tokom kojeg namerava da za sedam dana prepešači čitavu zemlju, a krajnja destinacija mu je Piran. Pahor i njegov mali tim, u kom su njegov sin Luka i dve… »

Navaljni kritikovao Putinove saradnike u snimku na "Jutjubu"

RTS 09.08.2017
Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni objavio je video-snimak u kojem napada bliske saradnike ruskog predsednika Vladimira Putina da su na nezakonit način stekli bogatstvo. Navaljni je na Jutjubu objavio snimak o imovini dvojice milijardera, braće… »