Arhiva vesti 14.12.2017

Teško Hrvatima do "šengena"

Večernje novosti 14.12.2017
Evropski parlament podržao Zagreb za ulazak u jedinstveni bezgranični prostor EU. Prve na redu, Rumunija i Bugarska, godinama čekaju i još nemaju "zeleno svetlo" ZAGREB OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ IAKO je Evropski parlament podržao Hrvatsku da… »

(Foto) počeo Festival nauke na Beogradskom sajmu: Veliki broj posetilaca već prvog dana, stigli naučnici iz celog sveta

Kurir 14.12.2017
BEOGRAD - Jedanaesti Festival nauke, pod sloganom "Jedan na jedan", otvoren je danas na Beogradskom sajmu, a ministar prosvete Mladen Šarčević otvarajući Festival najavio je da će sledeće godine biti otvoreno još centara za promociju nauke gde će… »

Novi sportski direktor Partizana - Nikola Lončar?

Mozzart sport 14.12.2017
Sve će zavisiti od ishoda razgovora sa Draganom Todorićem. Vreme velikih promena u Partizanu uhvatilo je maha. Miroslav Nikolić je bivši, na mestu šefa stručnog štaba zameniće ga Nenad Čanak, a sa njim dolazi i Dejan Mijatović, koji je već… »

VIDEO: Pilot iscrtao skoro savršenu božićnu jelku na nebu

Radio 021 14.12.2017
Jedan pilot kompanije Airbus je u duhu predstojećih praznika, izveo jedan poseban let nad Nemačkom, crtajući savršeno božićno stablo sa sve dekoracijama na nebu. Veštine test pilota su bile prilično neverovatne, iako se činilo da bi to trebalo da… »

Dizni kupuje 21st Century Fox za 52,4 milijardi dolara

Beta 14.12.2017
Kompanija Dizni objavila je danas da kupuje grupu medija i zabave "Tventiferst sentjuri Foks" (21st Century Fox) koju kontroliše porodica Merdok, za 52,4 milijardi dolara u deonicama, čime su okončane višenedeljne spekulacije o tom poslu. Generalni… »

Menadžer godine Dragoljub Damljanović iz kompanije Schneider Electric

IT svet 14.12.2017
Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope kompanije Schneider Electric, dobitnik je prestižnog priznanja u kategoriji „Menadžer godine“ koje tradicionalno dodeljuje Srpska Asocijacija Menadžera… »

Skupština Vranja odlučuje o budžetu

OK radio 14.12.2017
Deveta sednica Skupštine Vranja u ovom sazivu zakazana je za petak 15. decembar, a glavna tačka dnevnog reda je rasprava o budžetu za 2018. godinu. Na dnevnom redu će se naći i tačka koja se tiče kapitalnih investicija, ali i izveštaj o izvršenju… »

Peskov: Raste strani pritisak na Rusiju uoči izbora

RTS 14.12.2017
Strani pritisak na Rusiju raste kako se bliže predsednički izbori, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov. "To je jedna vrsta kontinuiranog pritiska na našu zemlju koji ima tendenciju da raste kako se bliže predsednički izbori", rekao… »

Priština mora da plati pet miliona evra austrijskoj štampariji

Večernje novosti 14.12.2017
Priština će, nakon dužeg suđenja, morati da plati austrijskoj štampariji "Austrijska državna štamparija", obeštećenje u visini od 4,95 miliona evra. Nakon dužeg suđenja, Priština će morati da plati austrijskoj štampariji "Austrijska državna… »

Obilaznicom do kraja decembra

Večernje novosti 13.12.2017
Asfaltiraju se poslednji kilometri puta iznad Dimitrovgrada. Sa Gradinja pomereno čitavo brdo. POSLE sedam godina od početka izgradnje Obilaznice oko Dimitrovgrada, ova moderna saobraćajnica, koja je deo istočnog kraka Koridora 10, konačno će biti… »