Arhiva vesti 14.12.2017

Širenjem Šengena ništa se ne menja za građane Srbije

RTV 14.12.2017
BRISEL/BEOGRAD - Poslanica Evropskog parlameta Tanja Fajon smatra da se za građane Srbije neće puno toga promeniti kada Bugarska i Rumunija, a zatim i Hrvatska, jednom uđu u Šengen zonu. "Ništa se za građane Srbije u principu ne menja", kaže Fajon… »

Počeo Festival nauke na Beogradskom sajmu

Politika 14.12.2017
Jedanaesti Festival nauke, pod sloganom „Jedan na jedan”, otvoren je danas na Beogradskom sajmu, a ministar prosvete Mladen Šarčević otvarajući Festival najavio je da će sledeće godine biti otvoreno još centara za promociju nauke gde će mladi… »

Novi sportski direktor Partizana - Nikola Lončar?

Mozzart sport 14.12.2017
Sve će zavisiti od ishoda razgovora sa Draganom Todorićem. Vreme velikih promena u Partizanu uhvatilo je maha. Miroslav Nikolić je bivši, na mestu šefa stručnog štaba zameniće ga Nenad Čanak, a sa njim dolazi i Dejan Mijatović, koji je već… »

Pilot "iscrtao" savršenu jelku sa ukrasima na nebu iznad Nemačke

B92 14.12.2017
Pilot kompanije Erbas (Airbus) izveo je poseban let nad Nemačkom, pa je u duhu praznika "iscrtao“ novogodišnju jelku na nebu. Kako piše RT, tubulentan i veoma krivudav let izveo je jedan od najiskusnijih pilota, koji je osim jelke nacrtao i… »

'Dizni' kupuje '21st Century Fox' za 52,4 milijardi dolara u deonicama

Nova ekonomija 14.12.2017
Kompanija Dizni objavila je danas da kupuje grupu medija i zabave Tventifrst sentjuri Foks (21st Century Fox) koju kontroliše porodica Merdok, za 52,4 milijardi dolara u deonicama, čime su okončane višenedeljne spekulacije o tom poslu. Generalni… »

Menadžer godine Dragoljub Damljanović iz kompanije Schneider Electric

IT svet 14.12.2017
Dragoljub Damljanović, direktor sektora energetike i servisa za oblast Jugoistočne Evrope kompanije Schneider Electric, dobitnik je prestižnog priznanja u kategoriji „Menadžer godine“ koje tradicionalno dodeljuje Srpska Asocijacija Menadžera… »

Odbornici sutra o budžetu za 2018.

Glas Zapadne Srbije 14.12.2017
Topola - Odborici Skupštine opštine Topola na sutrašnjoj sednici trebalo bi da usvoje predlog odluke o budžetu za 2018. godinu, koji je projektovan na 623.560.825,00 dinara. Na dnevnom redu će se naći i predlogu kadrovskog plana Opštinske uprave… »

Peskov: Raste strani pritisak na Rusiju uoči izbora

RTS 14.12.2017
Strani pritisak na Rusiju raste kako se bliže predsednički izbori, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov. "To je jedna vrsta kontinuiranog pritiska na našu zemlju koji ima tendenciju da raste kako se bliže predsednički izbori", rekao… »

Priština mora da plati štampariji 5 miliona € zbog pasoša

B92 14.12.2017
Priština, Beč -- Priština će, nakon dužeg suđenja, morati da plati austrijskoj štampariji "Austrijska državna štamparija", obeštećenje u visini od 4,95 miliona evra. To obeštćenje moraće da se plati još u toku ove godine. U julu je… »

Obilaznicom do kraja decembra

Večernje novosti 13.12.2017
Asfaltiraju se poslednji kilometri puta iznad Dimitrovgrada. Sa Gradinja pomereno čitavo brdo. POSLE sedam godina od početka izgradnje Obilaznice oko Dimitrovgrada, ova moderna saobraćajnica, koja je deo istočnog kraka Koridora 10, konačno će biti… »