Arhiva vesti 14.12.2017

Srušio se putnički avion u Kanadi

B92 14.12.2017
Avion kompanije "Vest vind" srušio se u Kanadi. U njemu se nalazilo 25 osoba - 22 putnika i tri člana posade, javio je Si-Bi-Si. Nesreća se dogodila sinoć ubrzo posle poletanja sa aerodroma Fond du Lak. Si-Bi-Si izveštava da su svi putnici i članovi… »

Seoska učiteljica iz Srbije među 50 najboljih na svetu (video)

Večernje novosti 14.12.2017
Nastavnica Osnovne škole "Milan Rakić" iz Mionice Željana Radojičić Lukić, autorka projekta "Čarobno selo", jedna je od 50 finalista nagrade "Global tičer" za 2018. godinu. Nastavnica Osnovne škole "Milan Rakić" iz Mionice Željana Radojičić… »

Nestaje ribe, jedemo đubre!?

Mondo 14.12.2017
WWF i Ujedinjeni ribolovci Srbije upozorili su danas na posledice neodgovornog korišćenja ribe u Srbiji, pre svega drastično smanjenje ribljeg fonda i narušavanje rečnih ekosistema. Foto: MONDO, Danijela Pašić Duška Dimović, direktorka WWF… »

Kontrolor upotrebio suzavac u niškom gradskom autobusu

Radio 021 14.12.2017
Nakon što je, kako tvrde u niškoj Direkciji za gradski prevoz, putnik bez karte u autobusu napao kontrolora, ovaj se odbranio upotrebivši suzavac. U Hitnoj pomoći kažu da od njih niko nije tražio pomoć, pišu Južne vesti. Incident se desio na… »

Evropske agencije: Obavezati Fejsbuk i Gugl na plaćanje

RTV 14.12.2017
PARIZ - Nekoliko svetskih novinskih agencija apelovalo je na Evropski parlament i Evropsku komisiju da istraju na Direktivi o autorskim pravima, koja bi obavezala "internet gigante", poput Fejsbuka i Gugla, da značajan deo svojih pozamašnih prihoda od… »

Apel građanima da kupuju jelke sa busenom

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - Javno preduzeće "Srbijašume" apelovalo je danas na građane da za predstojeće praznike kupuju jelke sa busenom kako bi se sprečila nekontrolisana seča mladih četinarskih stabala. U saopštenju tog javnog preduzeća, koje je potpisao… »

Đukić Dejanović: Ne isključujem izbore

Danas 14.12.2017
Ako neprihvatanje tuđih stavova do te mere remeti rad najvišeg zakonodavnog tela, možda Narodna skupština zaslužuje da bude sastavljena od drugačijih personalnih rešenja, pa i drugačijih partijskih opcija, izjavila je ministarka bez portfelja… »

Popović sa predstavnicima ruske Dume

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović primio je danas u Vladi Srbije predstavnike delegacije Odbora Državne Dume za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo. Dve delegacije istakle su značaj… »

Novosadska skupština izglasala povećanje broja zaposlenih

RTV 14.12.2017
NOVI SAD - Novosadska skupština usvojila je odluku kojom je omogućeno povećanje broja zaposlenih, što je povezano i sa izmenama odluke o budžetu Grada koja je takođe usvojena danas. Ne menja se nijedna stavka koja se odnosi na raspodelu novca, već… »

U prvih mjesec dana nasilja ubijeno 6.700 Rohinja

Al Jazeera 14.12.2017
Više od dvije trećine muslimana ustrijeljeno je, a mnogi su spaljeni u svojim domovima ili pretučeni na smrt, tvrde ljekari bez granica. Najmanje 6.700 Rohinja, među kojima 730 djece do pet godina, ubijeno je samo u prvom mjesecu vojne kampanje na… »