Arhiva vesti 14.12.2017

Tilerson ublažio stav prema Pjongjangu

Danas 13.12.2017
Sjedinjene Države su "spremne da u bilo kom trenutku razgovaraju" sa Severnom Korejom bez ikakvih preduslova, ali tek nakon "perioda tišine" bez novih nuklearnih i raketnih testova, izjavio je državni sekretar Reks Tilerson. Njegova izjava predstavlja… »

Male boginje stigle u Novi Sad, obolele tri osobe

Radio 021 14.12.2017
Tri osobe iz Novog Sada obolele su od morbila, potvrdili su epidemiolozi. Bolest je kod ovih Novosađana potvrđena 11. decembra, a oboleli su stariji od 20 godina, navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine. Zaraženi su pod nadzorom lekara i na… »

Produžen pritvor niškom gradskom većniku

N1 Info 14.12.2017
Gradskom većniku B. K. (27), koji je uhapšen pre dva dana zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu produžilo je pritvor na 30 dana, rekli u za Betu u tom tužilaštvu. Prema navodima… »

GV: Ističe rok za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru

Ritam grada Kg 14.12.2017
Gradsko veće usvojilo je zaključak kojim preporučuje nadzornim odborima javnih preduzeća i skupštinama privrednih društava, čiji je osnivač grad Kragujevac, da u cilju racionalizacije zaposlenih do kraja tekuće godine, donesu odluku o isplati… »

Dodik: Bosićeva deklaracija suprotna interesima Srpske

Blic 14.12.2017
Predsednik SNSD Milorad Dodik, rekao je danas na Jahorini da je deklaracija Mladena Bosića o trasi puta Beograd-Sarajevo, koja je danas usvojena u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, suprotna interesima Srpske i odlukama Vlade Republike… »

Donacija EU policiji

Danas 14.12.2017
Direktor policije Vladimir Rebić i šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio potpisali su danas sporazum o donaciji računarske opreme. Donacija računarske opreme će doprineti većoj efikasnosti srpske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i… »

Snapdragon 845 Windows 10 računari u drugoj polovini 2018.

PC Press 14.12.2017
Qualcomm je nedavno održao godišnji Snapdragon samit, tokom kojeg je najavljeno nekoliko velikih proizvoda. Nakon što se govorilo o prva dva Snapdragon 835-bazirana Windows 10 PC-a: HP Envy x2 i ASUS NovaGo, predstavljen je i novi Snapdragon 845… »

Microsoft dodao nove AI funkcije u Office 365

Benchmark 14.12.2017
Microsoft već godinama u svoj popularni Office paket dodaje cloud-baziranu veštačku inteligenciju. Pored AI-fokusiranih nadogradnji za Cortanu i Bing, kompanija je sada objavila i nekoliko alatki za Word, Excel i Outlook, koje će pomoći korisnicima… »

Samsung i Amazon Prime Video prvi pokrenuli sadržaj HDR10+

IT svet 14.12.2017
Kompanija Samsung Electronics i Amazon Prime Video najavili su da je čitava Prime Video HDR videoteka sada dostupna u HDR10+ standardu. Reč je o novom otvorenom standardu koji koristi dinamičke metapodatke kako bi doprineo poboljšanom kontrastu i… »

Grčka paralisana generalnim štrajkom: Javne ustanove ne rade, bolnice samo za hitne slučajeve, do ostrva nemoguće stići!

Kurir 14.12.2017
Na današnji štrajk pozvali su najveći grčki sindikati u znak protesta zbog oštrih mera štednje koje će se nastaviti i naredne godine, ali i reformi koje je levičarska vlada usaglasila sa poveriocima u zamenu za kredite, prenose agencije. Državne… »