Arhiva vesti 14.12.2017

Gutereš: Potpuno primeniti sankcije protiv Severne Koreje

B92 14.12.2017
Tokio -- Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio da su ujedinjeni napori za potpunu primenu sankcija prema Severnoj Koreji ključni za rešavanje pretnji Pjongjanga. Gutereš je, posle razgovora sa japanskim premijerom Šinzom Abeom, istakao da… »

Sedmoro ljudi zaraženo malim boginjama u Vojvodini

Dnevnik 14.12.2017
NOVI SAD: U Vojvodini je od početka novembra zaključno sa 11. decembrom registrovano ukupno sedam slučajeva malih boginja i do sada četvoro obolelih preležalo je bolest. U ponedeljak, 11. decembra, registrovana su tri potvrđena slučaja. Svi su iz… »

Produžen pritvor niškom gradskom većniku

OK radio 14.12.2017
Gradskom većniku B. K. (27), koji je uhapšen pre dva dana zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu produžilo je pritvor na 30 dana, rekli u za Betu u tom tužilaštvu. Prema navodima… »

GV: Ističe rok za smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru

Ritam grada Kg 14.12.2017
Gradsko veće usvojilo je zaključak kojim preporučuje nadzornim odborima javnih preduzeća i skupštinama privrednih društava, čiji je osnivač grad Kragujevac, da u cilju racionalizacije zaposlenih do kraja tekuće godine, donesu odluku o isplati… »

Deklaracija za definisanje kriterijuma trase auto-puta

RTS 14.12.2017
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Deklaraciju o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, čiji je predlagač poslanik Mladen Bosić (SDS). Ovom deklaracijom predviđeno je da trasa puta ide preko… »

EU donirala računarsku opremu policiji

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - Direktor policije Vladimir Rebić i šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio potpisali su danas sporazum o donaciji računarske opreme, koja će doprineti većoj efikasnosti srpske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i identifikaciji… »

Snapdragon 845 Windows 10 računari u drugoj polovini 2018.

PC Press 14.12.2017
Qualcomm je nedavno održao godišnji Snapdragon samit, tokom kojeg je najavljeno nekoliko velikih proizvoda. Nakon što se govorilo o prva dva Snapdragon 835-bazirana Windows 10 PC-a: HP Envy x2 i ASUS NovaGo, predstavljen je i novi Snapdragon 845… »

Microsoft dodao nove AI alatke u Office 365

PC Press 14.12.2017
Microsoft svojim Office paketima već nekoliko godina dodaje elemente veštačke inteligencije koja se zasniva na cloud-u, koji su hostovani na Microsoft Azure infrastrukturi, što poslovne sisteme, naročito mala i srednja preduzeća, oslobađa potrebe… »

Samsung i Amazon Prime Video prvi pokrenuli sadržaj HDR10+

IT svet 14.12.2017
Kompanija Samsung Electronics i Amazon Prime Video najavili su da je čitava Prime Video HDR videoteka sada dostupna u HDR10+ standardu. Reč je o novom otvorenom standardu koji koristi dinamičke metapodatke kako bi doprineo poboljšanom kontrastu i… »

Grčka paralisana generalnim štrajkom: Javne ustanove ne rade, bolnice samo za hitne slučajeve, do ostrva nemoguće stići!

Kurir 14.12.2017
Na današnji štrajk pozvali su najveći grčki sindikati u znak protesta zbog oštrih mera štednje koje će se nastaviti i naredne godine, ali i reformi koje je levičarska vlada usaglasila sa poveriocima u zamenu za kredite, prenose agencije. Državne… »