Arhiva vesti 14.12.2017

"Premijerka pokazala elementarno neznanje"

Danas 14.12.2017
Izjava premijerke Ane Brnabić da "takozvani istraživački mediji bez ikakve odgovornosti kopaju po imovini funkcionera" izazvala je buru negodovanja u stručnoj javnosti. Sagovornici Danasa smatraju da sem što je premijerka pokazala elementarno… »

Unutrašnji dijalog: I sportisti o Kosovu i Metohiji

B92 14.12.2017
Beograd -- Na šestom skupu unutrašnjeg dijaloga o KiM, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije, mišljenja su izneli predstavnici sportskih organizacija. Predstavnici sportskih saveza istakli su da je Vlada Srbije donela preporuku kako… »

Ovo su Srbi najviše tražili na Google-u u 2017. godini

Telegraf 14.12.2017
Google je pred sam kraj 2017. godine objavio šta su ljudi u Srbiji najviše tražili u proteklih 365 dana. Građani Srbije najčešće su se tokom 2017. godine na Google-u interesovali za vremensku prognozu i Eurobasket, a premijerka Ana Brnabić je na… »

Šestoro povređeno u sudaru u Nišu, među njima i beba

Novi magazin 14.12.2017
U sudaru dva vozila koji se danas pre podne dogodio na Bulevaru Nemanjića u Nišu lakše je povređeno šest osoba, među kojima je i dvomesečna beba i dvoje dece starosti 11 i 15 godina, rečeno je u Hitnoj pomoći u Niš. Kako je rečeno agenciji Beta… »

Policija radi na identifikaciji aktera nereda na derbiju

Politika 14.12.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova, po nalogu nadležnog tužilaštva, radi na identifikaciji osoba koje su učestvovale u incidentima tokom fudbalske utakmice između FK Partizan i FK Crvena zvezda, saopšteno je iz MUP-a Srbije. U tučama je povređeno… »

Đorđević: Najteži deo reformi iza nas

Večernje novosti 14.12.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je danas da je najteži deo reformskog puta Srbije iza nas. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je danas da je najteži… »

U Srbiji vežba NATO-a u reagovanju na vanredne situacije

Politika 14.12.2017
Pripremili smo nacrt Strateških smernica za informisanje javnosti o procesu saradnje Srbije i NATO kroz program Partnerstvo za mir, koji će uskoro biti upućen na usvajanje Vladi Srbije, kaže Branimir Filipović. Srbija će, kako je najavljeno, prvi… »

Kosovo ne izručuje Turčina koga Ankara tereti za terorizam

Večernje novosti 14.12.2017
Kosovski sud oslobodio je turskog državljanina Ugura Toksoja optužbi za terorizam i neće ga izručiti Turskoj. Kosovski sud oslobodio je turskog državljanina Ugura Toksoja optužbi za terorizam i neće ga izručiti Turskoj, izjavio je danas tužilac… »

Sporazum o avio-saobraćaju između Srbije i Maroka

B92 14.12.2017
Beograd -- Vlada Srbije usvojila je na sednici Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Maroka. Sporazum o vazdušnom saobraćaju, potpisan u septembru ove godine, u celini uređuje odnose u oblasti… »

Kroz ledeno doba do vrteške za kosmonaute (foto)

Večernje novosti 14.12.2017
Ministar prosvete Mladen Šarčević na Beogradskom sajmu otvorio 11. festival nauke, koji će trajati do 17. decembra. Više od 700 učesnika iz zemlje i inostranstva do nedelje predstavlja uzbudljive postavke i eksperimente. EKSPERIMENTI, život pod… »