Arhiva vesti 14.12.2017

"Premijerka pokazala elementarno neznanje"

Danas 14.12.2017
Izjava premijerke Ane Brnabić da "takozvani istraživački mediji bez ikakve odgovornosti kopaju po imovini funkcionera" izazvala je buru negodovanja u stručnoj javnosti. Sagovornici Danasa smatraju da sem što je premijerka pokazala elementarno… »

Unutrašnji dijalog: I sportisti o Kosovu i Metohiji

B92 14.12.2017
Beograd -- Na šestom skupu unutrašnjeg dijaloga o KiM, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije, mišljenja su izneli predstavnici sportskih organizacija. Predstavnici sportskih saveza istakli su da je Vlada Srbije donela preporuku kako… »

Šta smo najviše guglali u 2017?

PC Press 14.12.2017
Google je, kao i svake godine, izbacio statistiku najpopularnijih fraza koje su ljudi upisivali u njegov pretraživač u proteklih 12 meseci. Najpoznatiji pretraživač nije zaboravio ni svoje korisnike iz Srbije, a u objavljenom pregledu pretraživanja… »

Šestoro povređeno u sudaru u Nišu, među njima i beba

Novi magazin 14.12.2017
U sudaru dva vozila koji se danas pre podne dogodio na Bulevaru Nemanjića u Nišu lakše je povređeno šest osoba, među kojima je i dvomesečna beba i dvoje dece starosti 11 i 15 godina, rečeno je u Hitnoj pomoći u Niš. Kako je rečeno agenciji Beta… »

Policija radi na identifikaciji aktera nereda na derbiju

Politika 14.12.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova, po nalogu nadležnog tužilaštva, radi na identifikaciji osoba koje su učestvovale u incidentima tokom fudbalske utakmice između FK Partizan i FK Crvena zvezda, saopšteno je iz MUP-a Srbije. U tučama je povređeno… »

"Srbija će živeti bolje u 2018. godini"

RTS 14.12.2017
Mir, stabilnost, održavanje fiskalne stabilnosti, ekonomski rast i saradnja sa državama regiona, Evrope i sveta su prioriteti Srbije i u narednoj godini, izjavila je predsednica Skupštine Maja Gojković. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ističe… »

"Srbija naredne godine domaćin simulacione vežbe sa NATO-om"

RTS 14.12.2017
Portal "Juropijen vestern Balkans" piše da će Srbija, kako je najavljeno, prvi put naredne godine biti domaćin terenske simulacione vežbe u oblasti vanrednih situacija u zajedničkoj organizaciji sa NATO-om, odnosno Evroatlantskim centrom za odgovor u… »

Kosovo ne izručuje Turčina koga Ankara tereti za terorizam

Večernje novosti 14.12.2017
Kosovski sud oslobodio je turskog državljanina Ugura Toksoja optužbi za terorizam i neće ga izručiti Turskoj. Kosovski sud oslobodio je turskog državljanina Ugura Toksoja optužbi za terorizam i neće ga izručiti Turskoj, izjavio je danas tužilac… »

Potvrđen sporazum o avio-saobraćaju između Srbije i Maroka

RTS 14.12.2017
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maroka. Sporazum o vazdušnom saobraćaju, potpisan u septembru ove godine, u celini uređuje odnose u oblasti vazdušnog… »

Kroz ledeno doba do vrteške za kosmonaute (foto)

Večernje novosti 14.12.2017
Ministar prosvete Mladen Šarčević na Beogradskom sajmu otvorio 11. festival nauke, koji će trajati do 17. decembra. Više od 700 učesnika iz zemlje i inostranstva do nedelje predstavlja uzbudljive postavke i eksperimente. EKSPERIMENTI, život pod… »