Arhiva vesti 14.12.2017

Širi se šengen prostor: Hoće li Srbija biti opasana bodljikavim žicama sa još tri strane?

Blic 14.12.2017
Evropski parlament ponovo raspravlja o širenju Šengena, prostora u EU bez granične kontrole, na tri srpska suseda - Hrvatsku, Bugarsku i Rumuniju. EP je na sednici u Strazburu podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu. U slučaju da sve ove tri… »

Uhapšeni zbog krijumčarenja 119 migranata

Politika 14.12.2017
Sedam uhapšenih, troje u bekstvu. – Za „uslugu” ilegalnog prolaska kroz Srbiju naplaćivali 280 evra po osobi. Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal pripadnici Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi su uhapsili sedam… »

Poraz Mej na glasanju o Bregzitu, poslednja reč parlamentu

RTV 14.12.2017
LONDON - Britanski poslanici naneli su u sredu poraz planovima za Bregzit premijerke Tereze Mej, omogućivši parlamentu da ima poslednju reč u bilo kakvom sporazumu sa Evropskom unijom o izlasku te zemlje iz bloka. Za uključivanje parlamenta u proces… »

Dačić: Kosovo je srpski Jerusalim

Blic 14.12.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je Kosovo srpski Jerusalim i da je prekid diplomatskih odnosa sa Izraelom u vrijeme bivše Jugoslavije bila greška. Dačić je istakao da Srbija izuzetno ceni principijelan… »

Promene u crvenoj zvezdi: Apić i Lazarević do kraja sezone u FMP-u

Blic sport 14.12.2017
Košarkaški klub Crvena zvezda obavestio je javnost da će Dragan Apić i Stefan Lazarević do kraja sezone nositi dres FMP-a. Stefan Lazarević ima 21 godinu i od 2013. je član reprezentativnih selekcija Srvije. Sa kadetskim nacionalnim timom je… »

Nije moglo jače, nije moglo bolje: Zenit sprema Zvezdu za CSKA

Mozzart sport 14.12.2017
Meč zakazan za 7.f ebruar u Antaliji. Nije moglo jače, nije moglo bolje: generalnu probu za duel protiv moskovskog CSKA fudbaleri Crvene zvezde imaće u turskoj Antaliji 7. februara. Rival će im biti jedan od najboljih klubova Rusije - Zenit. Iako na… »

Pronađeno telo jednog od mladića koji su juče upali u reku Miljacku

Telegraf 14.12.2017
Telo je oko 11:15 sati primetio Nermin Trnčić, vlasnik parcele kod koje se telo zaustavilo, pa je obavestio policiju. U reci Bosni u regionu Čekrčića u Visokom je pronađeno beživotno telo. Potvrđeno je da se radi o telu 24-godišnjeg Irhana Foče… »

Hitna pomoć: Četiri osobe lakše povređene u tri saobraćajne nezgode

Beta 14.12.2017
U tri saobraćajne nezgode u Beogradu lakše su povredjene četiri osobe, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći. "U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć u 19.07 na raskrsnici Krunske i Beogradske lakše je povredjena žena (25)", kazala je… »

Oboren crni rekord - 262 novinara u zatvorima širom sveta

RTV 14.12.2017
NJUJORK - Komitet za zaštitu novinara, čije je sedište u Njujorku, saopštio je da se 262 osobe nalaze u zatvorima širom sveta zbog svog rada na prikupljanju i objavljivanju vesti. Komitet napominje da je tako oboren negativni rekord, navodeći da je… »

Direktor EPS-a: Cena struje u Srbiji još dugo ispod tržišne

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - Cena struje za domaćinstva u Srbije je dosta ispod tržišne i očekuje se da tako ostane u dužem periodu, izjavio je danas izvršni direktor za trgovinu električnom energijom u EPS-u Dragan Vlaisavljević. On je na konferenciji "Ekonomist -… »