Arhiva vesti 14.12.2017

Kasapinu iz Batajnice povećana kazna na osam godina zatvora

Dnevnik 14.12.2017
BEOGRAD: Apelacioni sud u Beogradu povećao je za tri godine kaznu Petru Živkoviću (66) i pravosnažno ga osudio na osam godina zatvora jer je 16. februara 2015. godine u Batajnici iskasapio Stevana Katilovića (35), nanevši mu više telesnih povreda… »

Ubio se senator optužen za seksualno zlostavljanje tinejdžerke: Na Fejsbuku ostavio jezivu poruku, pa pucao sebi u glavu!

Kurir 14.12.2017
Džonson (57) je pronađen sa jednom prostrelnom ranom. Prema rečima zvaničnika, njegovo telo je pronađeno ispred automobila kojim se dovezao do kraja jednog mosta. Patolog Dejv Bilings je rekao da autopsija tek treba da bude izvršena, ali da smatra… »

"Pitanje Jerusalima osetljivo, Srbija neće imati reakciju"

B92 14.12.2017
Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da pitanje priznanja Jerusalima od strane SAD za glavni grad Izraela neće imati reakciju Srbije. Kako je istakao, izjašnjavanje Srbije ne bi pomoglo da se to pitanje reši. "Ova odluka neće… »

Šešelj: SRS poziva vladajuću stranku da hitno pristupi izradi Poslovnika o radu

Beta video 14.12.2017
BEOGRAD - ``Srpski radikali pozivaju vladajuću stranku da hitno pristupi izradi Poslovnika o radu. Narodna skupština već godinu i po dana radi bez poslovnika, odnosno na improvizovan način koristi stari poslovnik, što je nedopustivo po demokratskoj… »

Određen pritvor osumnjičenom za pretnje Mariniki Tepić

RTS 14.12.2017
Viši sud u Beogradu odredio je pritvor za T. L. (29) koji se sumnjiči da je putem društvenih mreža pretio smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić, i naredio izdavanje poternice za njim. U saopštenju suda se precizira da je Krivično vanpretresno… »

Velike promene za radnike u Srbiji: Od prvog dana

B92 14.12.2017
Beograd -- Radnike u Srbiji poslodavci će morati da prijave od njihovog prvog radnog dana, utvrđeno je izmenama Zakona o radu koje je danas usvojila Skupština Srbije. Precizirano je, između ostalog, da je poslodavac dužan da na osnovu ugovora o radu… »

Kragujevac potpisnik Sporazuma za unapređenje naplate poreza na imovinu

InfoKG 14.12.2017
U okviru “Programa reformi poreza na imovinu”, Kragujevac je na 45. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština, pod nazivom “Strateški razvoj lokalne samouprave“, potpisao Sporazuma o sprovođenju paketa podrške za unapređenje naplate… »

Kvartalni monitor: Skroman privredni rast

Danas 14.12.2017
Privreda Srbije je u 2017. godini ostvarila značajan napredak ka uspostavljanju makroekonomske stabilnosti, ali je privredni rast skroman, a izostale su i znatnije reforme, ocenili su autori novog broja Kvartalnog monitora. Kako se ističe, jačanje… »

Vulin s Dodikom: BiH poštujemo, Republiku Srpsku volimo

Blic 14.12.2017
Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti BiH, razgovarao je danas u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je tom prilikom istakao da ga raduje čvrst stav Srbije da poštuje teritorijalni… »

Povećan neoporezivi deo zarade, olakšice za početnike u poslu

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - Neoporezivi deo zarade biće povećan za više od 3.000 dinara po zaposlenom, a početnici u biznisu imaju mogućnost oslobađanja plaćanja poreza na zaradu i to za devet radnika po firmi, utvrđeno je izmenama Zakona o porezu na dohodak… »