Arhiva vesti 05.05.2018

Ko su novi sveti SPC

B92 05.05.2018
Mučenici Grigorije Pećki, Vasilije Pekar iz Peći i Bosiljka Rajičić iz Pasjana kod Gnjilana biće proglašeni svetim 10. maja u Hramu Svetog Save, javlja RTS. Proglašavanjem svetim biće potvrđeno njihovo već odavno postojeće molitveno… »

Srpski milioneri da se jave za dodatni porez - rok 15. maj

Nova ekonomija 05.05.2018
Građani čija su primanja u 2017. premašila 2.375.136 dinara imaju rok do 15. maja ove godine da podnesu prijavu za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak. Plaćanju godišnjeg poreza na dohodak podležu rezidenti Srbije koji su dohodak ostvarili u… »

Nevreme -poplaviljeni objekti i ulice u Ivanjici (VIDEO)

InfoLIGA 05.05.2018
Olujno nevreme praćeno velikom količinom kiše, sugradice i grada za manje od deset minuta poplavilo je nekoliko ulica u gradu, pretvorivši ih u bujične potoke. Pod vodom su bili i mnogi podrumi i sutereni kuća, poslovni i privatni objekti u nižim… »

Katalonija: Secesionisti i dalje za Pudždemona

RTV 05.05.2018
BERLIN - Katalonski političari koji se zalažu za nezavisnost te španske Pokrajine nameravaju da kandiduju bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona za predsednika regionalne Vlade, kao i da žele da ga imenuju do 14. maja, izjavio je večeras… »

Zabrana saobraćaja zbog „Đurđevdanskog karnevala“

RT Kragujevac 05.05.2018
Zbog organizacije „Đurđevdanskog karnevala“, u nedelju 6. maja od 6.00 časova važiće zabrana parkiranja u ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića, na potezu od „Pionira“ do Velikog parka. Parking servis apeluje na sve korisnike opštih… »

AMSS upozorava: Oprez u saobraćaju zbog pljuskova i grmljavina

Blic 05.05.2018
Česti pljuskovi sa grmljavinom, kao jutros u Beogradu, karakteristični su za ovaj period godine, a promenjlivo vreme sa mogućim gradom i grmljavinom su uslovi koji itekako mogu biti opasni, jer direktno utiču na bezbednu i sigurnu vožnju, saopstio je… »

Ide još jedan doktor iz Bele kuće: Pensov lekar dao ostavku

Večernje novosti 05.05.2018
"Medicinsko odeljenje Bele kuće obavestio je kabinet potpredsednika o toj ostavci", rekla je Pensova portparolka Alisa Fara. Lična doktorka američkog potpredsednika Majka Pensa, Dženifer Pena podnela je ostavku, saopštila je Bela kuća. "Medicinsko… »

Haradinaj: Velike Nemačke investicije zaobilaze Kosovo zbog korupcije

Novi magazin 05.05.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocenio je danas da velike nemačke investicije izostaju na Kosovu zbog percepcije o korupciji koja otežava strane investicije. Haradinaj je obeležavajući 10. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Kosova i… »

Odloženo ponovljeno suđenje Novosađaninu za prebijanje žene na smrt

Radio 021 05.05.2018
Novosađaninu Jovici Mitroviću (56), koji je prošle godine osuđen na 12 godina zatvora zato što je pretprošle godine do smrti prebio svoju nevenčanu suprugu Vesnu Stojkov (49), juče je u Višem sudu odloženo ponovljeno suđenje, jer je njegova… »

Devojčica stradala od udara groma u Prnjavoru

Radio 021 05.05.2018
Jedanaestogodišnja devojčica stradala je u mestu Otpočivaljka kod Prnjavora, u BiH, u blizini porodične kuće, usled udara groma tokom nevremena. Na mesto tragedije, koja se dogodila u petak oko 18 sati, izašla je policija i radnici Doma zdravlja… »