Arhiva vesti 05.05.2018

Troje mučenika sa Kosova i Metohije

Večernje novosti 04.05.2018
Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve upisao nova imena u diptihe svetitelja. SVETI arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve, u nastavku zasedanja u Patrijaršiji u Beogradu, odlučio je, kako je saopšteno iz vrha Crkve, da se u diptihe… »

Srpski milioneri da se jave - ovo je rok za dodatni porez

B92 05.05.2018
Beograd -- Građani čija su primanja u 2017. premašila 2.375.136 dinara imaju rok do 15. maja ove godine da podnesu prijavu za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak. Plaćanju godišnjeg poreza na dohodak podležu rezidenti Srbije koji su dohodak… »

Nevreme -poplaviljeni objekti i ulice u Ivanjici (VIDEO)

InfoLIGA 05.05.2018
Olujno nevreme praćeno velikom količinom kiše, sugradice i grada za manje od deset minuta poplavilo je nekoliko ulica u gradu, pretvorivši ih u bujične potoke. Pod vodom su bili i mnogi podrumi i sutereni kuća, poslovni i privatni objekti u nižim… »

Katalonija: Secesionisti i dalje za Pudždemona

RTV 05.05.2018
BERLIN - Katalonski političari koji se zalažu za nezavisnost te španske Pokrajine nameravaju da kandiduju bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona za predsednika regionalne Vlade, kao i da žele da ga imenuju do 14. maja, izjavio je večeras… »

Zabrana parkiranja u Glavnoj zbog Đurđevdanskog karnevala

Ritam grada Kg 05.05.2018
Zbog organizacije „Đurđevdanskog karnevala”, u nedelju od 6 časova važiće zabrana parkiranja u ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića, na potezu od „Pionira” do Velikog parka. Iz Parking servisa apeluju na korisnike opštih parkirališta da… »

AMSS: Oprez zbog kiše i mokrih kolovoza

Novi magazin 05.05.2018
Vozače u Srbiji danas očekuje promenljivo vreme sa nepogodama, a zbog čestih pljuskova kolovozi su mokri i neophodna je oprezna vožnja, upozorio je Automoto savez Srbije. Jak pljusak smanjuje preglednost i otežava vidljivost, a dodatna opasnost je… »

Pensova doktorka dala otkaz

Blic 05.05.2018
Lična doktorka američkog potpredsednika Majka Pensa, Dženifer Pena podnela je ostavku, saopštila je Bela kuća. "Medicinsko odeljenje Bele kuće obavestio je kabinet potpredsednika o toj ostavci", rekla je Pensova portparolka Alisa Fara u izjavi za… »

Haradinaj: Nema velikih nemačkih investicija zbog korupcije

N1 Info 05.05.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocenio je danas da velike nemačke investicije izostaju na Kosovu zbog percepcije o korupciji koja otežava strane investicije. Haradinaj je obeležavajući 10. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Kosova i… »

Odloženo ponovljeno suđenje Novosađaninu za prebijanje žene na smrt

Radio 021 05.05.2018
Novosađaninu Jovici Mitroviću (56), koji je prošle godine osuđen na 12 godina zatvora zato što je pretprošle godine do smrti prebio svoju nevenčanu suprugu Vesnu Stojkov (49), juče je u Višem sudu odloženo ponovljeno suđenje, jer je njegova… »

Devojčica stradala od udara groma u Prnjavoru

Radio 021 05.05.2018
Jedanaestogodišnja devojčica stradala je u mestu Otpočivaljka kod Prnjavora, u BiH, u blizini porodične kuće, usled udara groma tokom nevremena. Na mesto tragedije, koja se dogodila u petak oko 18 sati, izašla je policija i radnici Doma zdravlja… »