Arhiva vesti 05.05.2018

Janković: Vučić predao Kosovo, a mi da živimo kao pod Turcima

Vesti online 05.05.2018
"Mi u Evropsku uniju niti idemo, niti ima ikakvog smisla da nas, sve i da hoće, tamo formalno stave, jer je Vučić predao Kosovo, a da mi i dalje živimo kao pod Turcima", kaže Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana za Danas. - PSG želi da… »

Dunđerski pred Zvezdu: Kada smo videli da će (ne)pravdu da deli Bojan Nikolić... odlučili smo da ne rizikujemo

Sportski žurnal 05.05.2018
U timu neće biti Nikolića, Čečarića, golmana Ostojića i Torbice jer svima preti suspenzija ukoliko budu dobili javnu opomenu. LJubiša Dunđerski, sportski direktor FK Spartak Ždrepčeva krv, nezadovoljan je izborom sudije za večeranju utakmicu… »

Dovoljno za prljavu bombu: Nestao plutonijum sa Univerziteta u SAD!

Kurir 05.05.2018
Univerzitet u američkoj državi Ajdaho mogao bi biti kažnjen sa 8.500 dolara, jer je njegovo osoblje navodno izgubilo manju količinu plutonijuma kakav se koristi za izradu oružja. Američka nuklearna regulatorna komisija (NRC) saopštila je da… »

Buš stariji pušten iz bolnice posle 13 dana

B92 05.05.2018
Bivši američki predsednik Džordž Buš stariji (93) pušten je iz bolnice u Hjustonu, gde je proveo 13 dana oboravljajući se od infekcije. Porodični portparol Džim Mekgret rekao je da je Buš pušten iz bolnice, javlja AP. On je u bolnicu primljen… »

Nemačka očajnički želi da izbegne trgovinski rat sa SAD

Politika 05.05.2018
BERLIN - Nemačka, kao najveći evropski izvoznik u SAD i sa ulogom od preko milion radnih mesta direktno ili indirektno povezanih sa tim izvozom, očajnički želi da izbegne trgovinski rat Evropske unije sa Vašingtonom, ocenjuje agencija Rojters. Uoči… »

LDP: Ministar Popović pokazao da je nedostojan funkcije koju obavlja

Danas 05.05.2018
LDP očekuje od Vlade Srbije da javnosti jasno i nedvosmisleno objasni da li se zvanična politika Srbije zasniva na Popovićevim vrednostima i stavovima ili na modernim, demokratskim načelima ravnopravnosti, poštovanja ljudskih prava i zabrane… »

Policija "očistila" Ušće - odneto 100 kola bahatih vlasnika

B92 05.05.2018
Beograd -- JKP „Parking servis“ sproveo je veliku akciju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa šetališta i zelenih površina na Ušću. Tokom noći, po nalogu komunalne inspekcije, uklonjeno je oko 100 bahato parkiranih automobila u… »

Predlog za ocenu ustavnosti Zakona o nacionalnom DNK registru

Večernje novosti 04.05.2018
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti podneo je Ustavnom sudu Srbije Predlog za ocenu ustavnosti Zakona o nacionalnom DNK registru. Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti podneo je… »

Vinuo ih je u nebo; "To je neverovatna kompanija"

B92 05.05.2018
Akcije kompanije Epl dostigle su rekordnu vrednost nakon što je jedan od vodećih svetskih investitora Voren Bafet kupio 75 miliona akcija te kompanije. Kupovinom akcija Epla u prvom tromesečju ove godine, vrednih između 11 i 14 milijardi dolara, Bafet… »

"Vreme za akciju SAD i EU na Zapadnom Balkanu, Srbija hoda po žici"

Blic 05.05.2018
SAD bi trebalo da i dalje podržavaju članstvo Srbije u Evropskoj uniji, ali i stav EU da se nove članice moraju prilagoditi politici Unije prema Rusiji i da se Srbija neće pridružiti dok ne prizna Kosovo, navodi se u izveštaju američkog Instituta… »