Arhiva vesti 20.10.2018

Preminuo bivši holandski premijer Vim Kok

RTS 20.10.2018
Vim Kok, holandski premijer u periodu od 1994. do 2002. godine, preminuo je u 81. godini nakon što mu je otkazalo srce. Vim Kok je bio na čelu vlade u vreme snažnog privrednog rasta u Holandiji. Aktuelni holandski premijer Mark Rute rekao je da je Kok… »

Saida Bukvić nastavila dominaciju – odbranila evropski tron

B92 20.10.2018
Reprezentativka Srbije u kik-boksu Saida Bukvić osvojila je zlatnu medalju u disciplini lou-kik na Evropskom prvenstvu u Bratislavi. U kategoriji do 52 kilograma, članica Borilačkog kluba Novi Pazar pobedila je u finalu Francuskinju Delfin Genon… »

Medijska udruženja poslala dopis međunarodnim organizacijama

Danas 20.10.2018
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja uputila je dopis međunarodnim organizacijama i institucijama u kojem ih je upoznala sa problemima u sferi medijskih sloboda i medijskog pluralizma u Srbiji, navodi se u njihovom saopštenju. U slanju dopisa… »

Užasni detalji jutrošnje saobraćajke na Slaviji: Čuo se jak prasak, a onda je vozač izleteo kroz šoferku! Bio je sav…

Kurir 20.10.2018
Autobus na liniji 47 jutros se zakucao u banderu na Slaviji, a svedoci tvrde da je tom prilikom vozač (60) izleteo kroz šoferšajbnu i završio sav krvav na asfaltu. "Bio sam sa druge strane kružnog toka, i nakon praska, video sam da je vozač izleteo… »

Đorđević na Konferenciji mladih lidera Srbije i Rusije

RTS 20.10.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je na Konferenciji mladih lidera Srbije i Rusije ocenio da je politika aktuelne Vlade koju je definisao predsednik Srbije omogućila privredni oporavak zemlje i poboljšanje… »

Cipras, Tusk, Han: Veliki dan za Makedoniju

N1 Info 20.10.2018
Premijer Grčke Aleksis Cipras čestitao je makedonskom kolegi Zoranu Zaevu na uspešnom glasanju u parlamentu Makedonije čime počinje procedura za promenu Ustava što je obaveza po Dogovoru iz Prespe. "Čestitke moj prijatelju Zorane Zaeve… »

Stidim se: Tvit o dva miliona evra za „Severnu Makedoniju“ uzdrmao Grčku

Večernje novosti 20.10.2018
Ovim tvitom Kamenos je samo potvrdio sumnje da su neki poslanici makedonske opozicije primili novac da bi promenili stav prema vladinoj inicijativi o ustavnim amandmanima. Samo tri dana posle ostavke ministra spoljnih poslova Nikosa Kocijasa i upozorenja… »

Ministarstvo: Pohvale i podrška radu od direktorke u Svetskoj banci

RTV 20.10.2018
BEOGRAD - Kabinet potpredsednice vlade i ministarke, građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović saopštio je da je ministarka dobila pohvale za svoj rad od direktorke u Svetskoj banci Karle Gonzales Karvahal, koja je u pismu obećala… »

Vukosavljević: Policija bila u Ministarstvu, to je normalno

N1 Info 20.10.2018
Pripadnici Uprave kriminalističke policije bili su u četvrtak u Ministartvu kulture i informisanja radi prikupljanja podataka o medijskom konkursu iz 2015. zbog postojanja krivične prijave, potvrdio je za N1 resorni ministar Vladan Vukosavljević… »

Migranti pokušali beg u Madridu, povređeno 11 osoba

N1 Info 20.10.2018
Velika grupa migranata pokušala je da pobegne iz centra u Madridu gde čekaju deportaciju, te je povređeno 10 policajaca i jedan migrant, saopštila je španska policija. Grupa od oko 80 migranata iz Alžira je pokušala da probije ogradu centra. Iz tog… »