Друштво архива вести 11.01.2016

Протест "Новинари на клече" одржан широм Србије

Нови магазин 11.01.2016
Протест "Новинари не клече" на ком су новинари захтевали од премијера да смени министра одбране Братислава Гашића, због сесистичке изјаве упућене новинарки Б92, оџан је вечрас у Београду, Новом Саду, Суботици, Чачку… »

Временска прогноза - 12. јануар

РТС 11.01.2016
У северним и централним деловима ујутро облачно с кишом, затим разведравање и претежно сунчано. На југоистоку већи део дана облачно, местимично с кишом, у високим планинама са снегом уз јек ветар. Најнижа температура од… »

Прешево: Преминуо двогодишњи дјечак из Сирије

Слободна Европа 11.01.2016
У Прешеву је данас преминуло двогодишње дијете из Сирије које је путовало са родитељима, потврђено је у Комесаријату за избјеглице и миграције Србије. Дјечак је сахрањен по вјерским обичајима, а извјесно је да је имао… »

НУНС подноси пријаву против министра унутрашњих послова

РТВ 11.01.2016
БЕОГРАД - Председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Вукашин Обрадовић изјавио је данас да ће НУНС поднети пријаву против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, како би се утврдило како је дошао до… »

Вулин: Исплата дуга војним пензионерима

РТС 11.01.2016
Исплата дуга за све војне пензионере почиње данас, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, наводећи да је за то издвојено више од 5,5 милијарди динара. Вулин је додао да Закон о… »

Радић: Приче о наоружавању ВС само обмањивање јавности

Нови магазин 11.01.2016
Војни аналитичар Александар Радић оценио је данас да су апсолутно неоствариве најаве о модернизацији наоружања Војске Србије (ВС) са постојећим буџетским издвајањима и да такве изјаве служе само за обмањивање јавности у… »

Скај Мјузик Одговара РТС-У: Нисмо одговорни за рекламу СНС-а која се појавила на дисплеју у Арени

Курир 11.01.2016
Током утакмице Европског првенства у ватрполу на дисплеју у Арени појавила се спорна реклама СНС-а, а РТС тврди да је за то одговоран "Скај мјузик". Тим поводом се огласила и поменута фирма. У саопштењу они су оповргли тврдње… »

Студенти с дечјим пакетићима задржани на прелазу

Мондо 11.01.2016
Косовска царина зауставила је јутрос на прелазу Јариње аутобус са српским студентима из централне Србије који доносе новогодишње поклон пакетиће српској деци на Косову и Метохији и задржала их око два сата, рекао је Тањугу… »

ЕУ незадовољна напорима Турске на плану миграција

ЕурАцтив 11.01.2016
Прилив избеглица и миграната у Европску унију преко Турске и даље је "сувише велики", иако су Брисел и Анкара пре око месец и по дана потписали споразум који треба да успори њихов прилив, оценио је 11. јануара потпредседник… »

Деци косовскомитровачке болнице поклони из Р. Српске

РТВ 11.01.2016
КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов из Бањалуке уручио је данас божићне и новогодишње пакетиће деци која се лече на Дечјем одељењу Клиничког центра у Косовској… »