Друштво архива вести 05.10.2017

Дачић: 5. октобар је велика превара

Бета 05.10.2017
Министар спољних послова и председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић оценио је данас да су догадјаји 5. октобра 2000. године били "једна велика превара". Коментаришући 17. годишњицу петооктобарских… »

Брајовић разрешен, Влада без секретара од јула

Мондо 05.10.2017
Нино Брајовић није више државни секретар за информисање, потврђено је из Министарства културе и информисања, без изношења детаља. Брајовић каже да не ради од краја јуна. Фото: иоутубе/принтсцреен Нино Брајовић… »

Предић: За зиму довољно струје, гаса и нафте (ВИДЕО)

Бета 05.10.2017
За предстојећу зиму обезбедјено је довољно струје, нафте и гаса, а и системи за даљинско грејање су спремни, рекао је данас државни секретар у Министарству рударства и енергетике Србије Зоран Предић. Он је на конференцији… »

Сви закони и прописи на само једном месту

Пресс 05.10.2017
Правно-информациони систем Републике Србије представља највећу правну базу у Србији која једина садржи важеће и званичне законе и друге прописе у изворном и тачном облику уз могућност једноставног праћења измена и допуна… »

(Курир ТВ) драма у центру Београда: Петровиће избацују на улицу! Прете им одузимањем деце?!

Курир 05.10.2017
Принудно исељење породице Петровић из стана у Његошевој није успело 19.септембра јер су грађани одбранили да Добрила Петровић са породицом остане на улици. Данас су међутим дошли ненајављени, око пола 10, и исељење је… »

Пред нама је прави летњи дан, а од петка велика промена: Данас сунчано и до 26, а од сутра киша и снег!

Курир 05.10.2017
БЕОГРАД - У Србији ће данас бити претежно сунчано и топлије, уз слаб и умерен ветар, јужни и југозападни, и с температуром до 26 степени у већем делу земље. У планинским пределима јужне и југозападне Србије ветар ће… »

Двонедељна обука резервиста

Данас 05.10.2017
Двонедељна обука резервиста на логорском простору и аутоматском стрелишту Кривул, код Зајечара, која је у току, обавља се снову Годишњег плана позивања и обуке лица из резервног састава, која су на ратном распореду у… »

У Врбовцу освануо графит "УЧК велцоме Косова"

РТВ 05.10.2017
ПРИШТИНА - У Врбовцу, надомак Клокота на Косову и Метохији, где живе Срби, освануо је графит "УЧК велцоме Косова", што је још једна у низу провокација која је узнемирила неалбнаско становништво тог места и оближње Могиле… »

Повереник: Отклонити контрадикције

Данас 05.10.2017
Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности у писму министарки правде затражио је да министарство предузме кораке ради отклањања неконзистентних, међусобно контрадикторних решења у појединим… »

Министарство: Зоран Марјановић није покушао самоубиство

Нови магазин 05.10.2017
Управа за извршење кривичних санкција Министарства правде демантовала је данас писање медија да је притвореник Окружног затвора у Београду Зоран Марјановић (39), који је осумњичен за убиство супруге, покушао самоубиство… »