Друштво архива вести 05.10.2017

Сутра протест у Београду: Режим је крив ако буде провокација и насиља

Курир 05.10.2017
За било какве провокације на великом народном уставобранитељском протесту, који сутра у 14 часова почиње испред зграде Председништва Србије, биће одговоран овај режим, који је све учинио да не дође до окупљања народа… »

Удар по џепу: Радијатори хладни, смрзавамо се

Курир 05.10.2017
Ни пад температуре на испод пет степени претходне недеље није натерао топлане у Србији да загреју радијаторе! Грађани су морали да користе клима-уређаје и грејалице да би се угрејали. Наравно, за многе ће то бити додатни… »

Срамота: Нема бесплатне вакцине за децу

Курир 05.10.2017
Иако је из Министарства здравља више пута најављивано да ће вакцина „превенар 13“ против бактерије стрептококе пнеумоније (пнеумококе) од 1. октобра бити бесплатна и обавезна за сву децу у Србији, од тога засад нема… »

Исељена породица Петровић: Немамо где!

Ало 05.10.2017
У Његошевој улици у Београду, испред број 65, данас се окупио велики број грађана како би пружили подршку породици Петровић које хоће да иселе са двоје мале деце. Након 12 сати драме Петровићи напустили стан. Извршитељи… »

У Србију стижу руски мигови

ЕурАцтив 05.10.2017
Дуго најављивани половни ловци МиГ-29, поклон Русије Србији која ће за њихов ремонт платити готово 200 милиона евра, коначно су стигли, али у деловима. Неизвесно је колико ће ти авиони заиста ојачати Војску Србије јер ће… »

Реакције на претње Фатмиру Алиспахићу

РТВ Нови Пазар 05.10.2017
Индира Кучук Соргуч: – “Хајка на Фатмира се наставља, пријете му, омаловажавају, клевећу и то отворено, без икакве бојазни јер је Муфтија ‘јачи’ од сваке полицијске пресије и тортуре. У одбрану слободе мишљења и… »

Поклањамо МБА стипендије Универзитета Шефилд

Недељник 05.10.2017
Конкурс за стипендије у наставној 2017/2018 години намењен је пословним људима из Србије који желе да стекну светски признату Ексецутиве МБА диплому Универзитета Шефилд. Универзитет Шефилд, магазин Недељник и Америчка… »

"Тражим жену. Имам кабриа. Не треба радит'. Само љубав": Кад гастарбајтер тражи жену

Недељник 05.10.2017
Садржај огласа насмејао је многе па је убрзо постао хит на Фејсбуку. Човек из Хрватске који живи и ради у Немачкој, одлучио је да потражи љубав преко друштвене мреже путем огласа који је објавио на страници… »

Пуца се у околини Зајечара, али без панике, све тече по плану (фото, видео)

БК ТВ 05.10.2017
Дуги низ година се овако нешто није догодило! На логорском простору и аутоматском стрелишту Кривул, код Зајечара, у току је двонедељна обука групе резервиста, а командант Команде за развој Тимочке бригаде потпуковник Владица… »

Цела Србија се дигла на ноге због застрашујућег цртежа ученице!

БК ТВ 05.10.2017
"Запалио" друштвене мреже! Цртеж једне ученице осмог разреда Основне школе “Стеван Алексић” из Јаше Томића “ужарио” је друштвене мреже. Ученица је на часу ликовног нацртала обешену девојку, а цртеж је био… »