Архива вести 14.12.2017

Ширењем Шенгена ништа се не мења за грађане Србије

РТС 14.12.2017
Посланица Европског парламета Тања Фајон сматра да се за грађане Србије неће много тога променити када Бугарска и Румунија, а затим и Хрватска, једном уђу у шенгенску зону. "Ништа се за грађане Србије у принципу не мења"… »

Шарчевић:Почиње припрема три закона у области образовања

Б92 14.12.2017
Београд -- Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је, у разговору са делегацијом Светске банке у Србији, рекао да почиње припрема три нова закона. Навео је да је реч о законима - о… »

Промене у редовима црно-белих: Чанак парафирао уговор са Партизаном, Тодорић више није спортски директор!

Хот спорт 14.12.2017
Након смене Мирослава Николића са места тренера кошаркашког клуба Партизан, на његово место постављен је млади стручњак Ненад Чанак. Некадашњи капитен црно-белих добио је једногласну подршку 17 чланова Управног одбора… »

Пилот "исцртао" савршену јелку са украсима на небу изнад Немачке

Б92 14.12.2017
Пилот компаније Ербас (Аирбус) извео је посебан лет над Немачком, па је у духу празника "исцртао“ новогодишњу јелку на небу. Како пише РТ, тубулентан и веома кривудав лет извео је један од најискуснијих пилота, који је… »

'Дизни' купује '21ст Центури Фокс' за 52,4 милијарди долара у деоницама

Нова економија 14.12.2017
Компанија Дизни објавила је данас да купује групу медија и забаве Твентифрст сентјури Фокс (21ст Центури Фокс) коју контролише породица Мердок, за 52,4 милијарди долара у деоницама, чиме су окончане вишенедељне спекулације о… »

Српска асоцијација менаџера изабрала менаџера године

ПЦ Пресс 14.12.2017
Овогодишњи добитник престижног признања у категорији „Менаџер године“, које традиционално додељује Српска Асоцијација Менаџера (САМ), је Драгољуб Дамљановић, директор сектора енергетике и сервиса за област… »

Скупштина Врања одлучује о буџету

ОК радио 14.12.2017
Девета седница Скупштине Врања у овом сазиву заказана је за петак 15. децембар, а главна тачка дневног реда је расправа о буџету за 2018. годину. На дневном реду ће се наћи и тачка која се тиче капиталних инвестиција, али… »

Песков: Уочи избора расте притисак на Русију

Ал Јазеера 14.12.2017
Гласноговорник Кремља тврди да стране силе покушавају ушуткати Русију и угушити њен суверенитет. Гласноговорник руског предсједника Дмитриј Песков упозорио је како "страни притисак на Русију расте како се ближе… »

Приштина мора да плати штампарији 5 милиона € због пасоша

Б92 14.12.2017
Приштина, Беч -- Приштина ће, након дужег суђења, морати да плати аустријској штампарији "Аустријска државна штампарија", обештећење у висини од 4,95 милиона евра. То обештћење мораће да се плати још у току ове… »

Обилазницом до краја децембра

Вечерње новости 13.12.2017
Асфалтирају се последњи километри пута изнад Димитровграда. Са Градиња померено читаво брдо. ПОСЛЕ седам година од почетка изградње Обилазнице око Димитровграда, ова модерна саобраћајница, која је део источног крака… »