Друштво архива вести 08.12.2018

Сутра наоблачење с кишом, на планинама суснежица и снег

Б92 08.12.2018
Београд -- У Србији ће сутра ујутро бити претежно сунчано, после подне на северу, а до краја дана и увече и у осталим крајевима наоблачење са кишом. На планинама са суснежицом и снегом, саопштио је РХМЗ. Ветар ће бити… »

Цеца преко Јариња ушла на КиМ, спремна да подржи Митровчане и хуманитарно

Данас 08.12.2018
Фолк певачица Светлана – Цеца Ражнатовић је данас у Косовској Митровици рекла да је дошла да „срцем и песмом“ подржи грађане. Подневни наступ код Техничке школе, пред грађанима с државним Србије, почела је песмом… »

У посети Жандармерији деца с Косова и деца страдалих припадника МУП-а

Н1 Инфо 08.12.2018
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је у Београду дружењу припадника Жандармерије са малишанима са Косова и Метохије, који бораве у посети Београду, и децом страдалих… »

Рониоци пронашли авиобомбу у Сави, нема опасности

РТВ 08.12.2018
БЕОГРАД - Рониоци су у Београду пронашли авиобомбу у Сави, у близини Старог моста, а заменик градоначелника Горан Весић каже да ће она бити уклоњена и да нема опасности за грађане. Бомба је пронађена на дубини од седам… »

Влада дала гаранције: Стиже ли Младић у Србију на Анин гроб?

Вечерње новости 08.12.2018
Влада Србије дала гаранције за привремено пуштање на слободу. Генерал тражи четири дана да посети Србију и РС. ГЕНЕРАЛ Ратко Младић затражиће од Механизма у Хагу да га пусти на четири дана, како би обишао гроб мајке и… »

Због цурења гаса станари у НС и без грејања и без струје

Б92 08.12.2018
Нови Сад -- Станари једне нове зграде у Новом Саду су узалуд протестовали пошто су најпре остали без гаса, затим и без грејања и струје. Тако ће, како им је речено, бити бар до понедељка, односно док се не обезбеди "атест за… »

Формирани сви национални савети националних мањина

РТВ 08.12.2018
БЕОГРАД - Сви национални савети националних мањина - укупно 22 - конституисани су у законски предвиђеном року, а очекује се да ће до почетка јануара они усвојити Статуте и изабрати председнике и чланове осталих тела, каже… »

Кркобабић: Задруге императив за мале поседе, држава озбиљна у помоћи домаћинима

РТС 08.12.2018
Министар задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић каже за РТС да су задруге императив за мале поседе и да је малом фармеру и домаћину једина шанса да опстане на тржишту да се… »

Воће умањује когнитивне проблеме код мушкараца

Б92 08.12.2018
Средовечни мушкарци који једу много воћа и поврћа могу да смање шансе за когнитивне проблеме у каснијим годинама живота у поређењу с вршњацима који не конзумирају те намирнице често, показује америчко истраживање… »

У војним медицинским установама прегледано око 600.000 људи

Н1 Инфо 08.12.2018
Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је у војним медицинским установама ове године прегледано око 600.000 грађана, без обзира да ли су војна лица или цивили, а обављено је 3,9 милиона различитих процедура и… »