Друштво архива вести 24.01.2019

Дарко Главаш: Све улице првог приоритета очишћене и проходне

Нови магазин 24.01.2019
Вршилац дужности градског секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш изјавио је данас да су све улице првог приоритета у Београду очишћене и проходне а да… »

Опрез због новог снега током ноћи

Радио 021 24.01.2019
Снег који вечерас отежава саобраћај на подручју западне, југозападне и источне Србије, прошириће се у току ноћи и на остале делове земље, саопштио је АМСС. Снега на путевима у нижим пределима има до пет… »

Сутра нови снег, у суботу снежни покривач и до пола метра

Вести онлине 24.01.2019
"Нови талас снежних падавина очекује се сутра у јутарњим часовима, прво на југу, а у току преподнева и дана прошириће се према централним и северним деловима земље", рекао је данас метеролог Недељко Тодоровић. Према… »

Још 144 професора из Србије подржало грађанске протесте!

Правда 24.01.2019
Још 144 професора и наставника Универзитета у Београду, Универзитета уметности у Београду, универзитета у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу подржало је данас грађанске протесте који се одржавају већ недељама у многим градовима… »

Пацијенти у Србији у просеку проведу осам дана у болничком лечењу

Данас 23.01.2019
Подаци о здравственој заштити показују да гесло "боље спречити" овде не важи Иако је свима добро познато да је „боље спречити него лечити“, подаци о квалитету здравствене заштите о томе да је од укупног броја прегледа… »

Судар два аутобуса у Новом Саду: 10 путника повређено

Б92 24.01.2019
Нови Сад -- У судару два аутобуса јавног градског превоза у Новом саду, јутрос око 9 сати у Булевару Јована Дучића, повређено десет путника, од којих осморо лакше. Како пишу "Вечерње новости", све повређене на лицу места… »

Убудуће без трошкова за личну карту с чипом

РТВ 24.01.2019
БЕОГРАД - Грађани ће убудуће бити ослобођени трошкова за издавање личне карте са чипом, одлучила је данас Влада Србије. Предлог је дошао од Министарства унутрашњих послова, а подразумева да грађани неће плаћати… »

Кубуровић: Оштрије казне преступницима ради превентиве

РТС 24.01.2019
Радна група Министарства правде интензивно ради на изменама Кривичног законика, који ће, по свему судећи, донети оштрије казне преступницима. Једна од значајнијих измена требало би да буде и доживотни затвор за убице деце и… »

Укинута обавеза кабловских оператора да преносе Прву, О2

Б92 24.01.2019
Одлуком РЕМ-а укинута је обавеза кабловских оператора да преносе програме телевизија са националном фреквенцијом - Прва, О2, Хепи и Пинк. Како РЕМ наводи, ова обавеза је укинута због "негативног ефекта на тржишни положај… »

Овај човек мора бити ухапшен! Надрилекар Мирољуб Петровић се руга породици преминулог младића: Да је слушао моје савете…

Курир 24.01.2019
Уопште се не осећам одговорним. Нисам ја њима рекао "ја ћу да вас излечим", него је моја сугестија била да треба сам да се излечи, каже Петровић. Мирољуб Петровић није доктор, да би то био, мора да заврши медицину! Што… »