Arhiva vesti 05.01.2016

Ruhani: Saudijska Arabija ne može da sakrije zločin

Novi magazin 05.01.2016
Iranski predsednik Hasan Ruhani izjavio je danas da Saudijska Arabija ne može da sakrije "svoj zlocin" pogubljenja šiitskog muslimanskog sveštenika Nimr al-Nimra time što će prekinuti odnose sa Teheranom. "Saudijska Arabija ne može da sakrije… »

Merkelova Šokirana: Kancelarka uznemirena napadima migranata tokom Nove godine

Kurir 05.01.2016
Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je danas šokiranost nizom seksualnih napada u Kelnu za Novu godinu i poručila da počinioci moraju što pre biti pronađeni. Merkel je pozvala gradonačelnicu Kelna Henrijetu Reker da izrazi zabrinutost zbog… »

Zašto Obama plače? (FOTO, VIDEO)

Mondo 05.01.2016
Predsednik SAD danas se rasplakao u govoru koji je prenošen uživo. Pogledajte šta je tako dirnulo komandanta najveće oružane sile u istoriji. Obama je, u veoma emotivnom govoru pri kojem su mu krenule i suze, sunarodnicima izneo niz mera za jačanje… »

"Forin polisi": Deset mogućih ratova u 2016. godini

Blic 05.01.2016
Tokom proteklih pet godina povećao se broj oružžanih sukoba u svetu, a u 2016. godini ne treba ocekivati poboljššanje situacije u oblasti reššavanja vojnih kriza, piše "Forin polisi". Analitičari američkog lista napravili su presek deset… »

Tomislav Nikolić: Ne dirajte Dodika, inače ode Srpska!

Kurir 05.01.2016
Posle Makedonaca i Crnogoraca, koji su mu zamerili što se petlja u njihovu politiku, šef države zaratio s još jednim komšijom - Bosnom i Hercegovinom. Srpski član Predsedništva BiH poručio predsedniku da je neprimereno to što brani čelnika… »

Bela udovica seje strah po Velikoj Britaniji

Press 05.01.2016
Tajne službe u Velikoj Britaniji digle su se na noge nakon što su dobile dojavu da se u jednom engleskom hotelu pojavila najtraženija teroristkinja na svetu Samanta Loutvejt (Samantha Lewthwaite), poznata i kao Bela udovica. Tajne službe u Velikoj… »

Vučić i Ivanić: Dobri odnosi Srbije i RS bitni i za stabilnost BiH

Večernje novosti 05.01.2016
Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić i premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenili su da odlični odnosi BiH i Republike Srpske "treba da se nastave" i da su oni "bitan doprinos stabilizaciji prilika unutar BiH" SARAJEVO - Srpski član… »

Sleteli Iz Istanbula U Prištinu: Policija uhapsila dvojicu pripadnika Islamske države?!

Kurir 05.01.2016
PRIŠTINA - Kosovska policija uhapsila je na aerodromu u Prištini dva muškarca zbog sumnje da se radi o povratnicima iz rata u Siriji. Veruje se da su se borili na strani takozvane Islamske države. Poreklom su iz regiona Gnjilana, prenosi prištinski… »

Male šanse za Pajtićev savez: Ostatak opozicije ima uslove za DS

Blic 05.01.2016
Sve opozicione stranke tvrde da posle izbora neće praviti koaliciju sa SNS, ali većina njih postavlja uslove da bi to i potpisala. Predsednik DS Bojan Pajtić je prethodno izjavio za „Blic“ da će svim „proevropskim opozicionim strankama“… »

Dečak sa snimka Islamske države sin britanske državljanke

RTS 05.01.2016
Dečak koji se pojavljuje na najnovijem snimku Islamske države, u kojem se govori kako će džihadisti ubiti nevernike, sin je Britanke koja je prešla u islam i pridružila se toj radikalnoj organizaciji, pišu britanski mediji. Islamska država je… »