Arhiva vesti 05.01.2016

Ko je uz Rijad, a ko uz Teheran?

RTS 05.01.2016
U sporu između Saudijske Arabije i Teherana, nastalom nakon pogubljenja šiitskog sveštenika Nimra el Nimra, zemlje u regionu odlučuju se uz koga će da se svrstaju. Uz Rijad su za sada Bahrein, Sudan, UAE, Kuvajt, Jordan, Egipat... Teheran je podršku… »

Merkel: Pronaći počinioce bez obzira na poreklo

B92 05.01.2016
Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je šokiranost nizom seksualnih napada u Kelnu za Novu godinu i poručila da počinioci moraju biti pronađeni. Merkel je pozvala gradonačelnicu Kelna Henrijetu Reker da izrazi zabrinutost zbog napada… »

Obami krenule suze tokom govora o kontroli oružja

B92 05.01.2016
Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama u emotivnom govoru tokom kojeg su mu krenule i suze sunarodnicima je izneo niz mera za jačanje kontrole nad vatrenim oružjem. Obama je, u obraćanju iz Bele kuće, pozvao Amerikance da se "probude" pred potrebom… »

Forin polisi: Deset mogućih ratova u 2016. godini

RTS 05.01.2016
Tokom proteklih pet godina povećao se broj oružanih sukoba u svetu, a u 2016. godini ne treba očekivati poboljšanje situacije u oblasti rešavanja vojnih kriza, piše "Forin polisi". Analitičari američkog lista napravili su presek 10 najvažnijih i… »

Nikolić: Ivanić ne radi dovoljno za Srpsku

Press 05.01.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, odbacio je optužbe srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića da se meša u unutrašnje odnose u BiH i ocenio da Ivanić na nivou BiH ne predstavlja svoj entitet i da ne radi dovoljno za Srpsku. Predsednik… »

ENGLESKA U PANICI: Stigla Bela Udovica!

Mondo 05.01.2016
Tajne službe u Velikoj Britaniji digle su se na noge nakon što su dobile dojavu da se u jednom engleskom hotelu pojavila najtraženija teroristkinja na svetu Samanta Loutvejt (Samantha Lewthwaite), poznata i kao Bela udovica. Foto: screenshot/youtube… »

Vučić i Ivanić: Odnosi Srbije i BiH napreduju,podstaći saradnju u ekonomiji

Press 05.01.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić saglasili su se danas da odnosi Srbije i BiH napreduju i da je potrebno još više podstaći saradnju, naročito u ekonomiji, odnosno namenskoj industriji i… »

Sleteli Iz Istanbula U Prištinu: Policija uhapsila dvojicu pripadnika Islamske države?!

Kurir 05.01.2016
PRIŠTINA - Kosovska policija uhapsila je na aerodromu u Prištini dva muškarca zbog sumnje da se radi o povratnicima iz rata u Siriji. Veruje se da su se borili na strani takozvane Islamske države. Poreklom su iz regiona Gnjilana, prenosi prištinski… »

Male šanse za Pajtićev savez: Ostatak opozicije ima uslove za DS

Blic 05.01.2016
Sve opozicione stranke tvrde da posle izbora neće praviti koaliciju sa SNS, ali većina njih postavlja uslove da bi to i potpisala. Predsednik DS Bojan Pajtić je prethodno izjavio za „Blic“ da će svim „proevropskim opozicionim strankama“… »

(Video) Nov Džihad Džon: Dečak koji na snimku Islamske države preti nevernicima je Britanac!

Kurir 05.01.2016
Mališan se zove Isa Dare i sin je Grejs Dare, Britanke koja je preššla u islam i pridružžila se toj terorističkoj organizaciji, pišu britanski mediji. Boy who threatened "kuffar" in IS video is Isa Dare, son of Grace Dare, British convert who… »