Arhiva vesti 05.01.2016

Jadranka Joksimović: Veći interes za vladavinu prava

Danas 05.01.2016
Šta predsedavanje Holandije EU znači za nastavak evropskog puta Srbije *Nemanja Todorović Štiplija: Holandija će se posvetiti integraciji Bosne i Hercegovine, što je visoko na agendi EU. Beograd - Od holandskog predsedavanja EU očekujem nastavak… »

U Beogradu četiri udesa

Akter 05.01.2016
Hitna pomoć je noćas intervenisala 111 puta od kojih 21 put na janom mestu, a dogodile su se četiri saobraćajne nesreće u kojima je jedno lice teško povređeno. Jedan pešak je teško povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 21 sat i 9… »

"Uništeno 100% sirijskog hemijskog oružja, ali i dalje brinemo"

Vesti online 05.01.2016
Sirijski arsenal prijavljenog hemijskog oružja u potpunosti je uništen posle više od dve godine rada na njegovom uklanjanju, saopštila je Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW), koju podržavaju Ujedinjene nacije. - Uništeno je sto odsto… »

Moguće da ima kandidata za ministra odbrane

RTV 05.01.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će smenu ministra odbrane završiti kao što je najavio u januaru i dodao da je moguće da ima kandidata. Upitan da li ima pomaka oko smene Gašića, to jest novog ministra odbrane… »

Aleksandar Džikić je novi trener KK Partizan NIS

Dnevnik 05.01.2016
Kako je objavljeno na sajtu KK Partizan NIS novi trener kluba je Aleksandar Džikić. Nakon jučerašnjeg meča u Nikšiću, Beograđani su doneli odluku o promeni trenera prvog tima. Umesto najtrofejnijeg kapitena Petra Božića u istoriji kluba sa kojim… »

Albanski kalašnjikovi ubijaju po Evropi

Akter 05.01.2016
Albanski mediji objavili su dokumentarni film francuske TV "Canal +" o "specijalnoj istrazi" koja je otkrila kako se švercuju kalašnjikovi iz Albanije u Francusku, a koji su korišćeni u napadu na list Šalri Ebdo, kao i u poslednjim napadima u Parizu… »

DS: Potpisivanje ukaza je završni čin skandaloznog otimanja zemlje paorima

Blic 05.01.2016
Pokrajinski odbor DS smatra da je potpisivanje ukaza o proglašenju izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu - završni čin "skandaloznog otimanja zemlje paorima i poljoprivrednicima u Vojvodini". To je, kako navode vojvođanske demokrate u… »

Albanac prvi put na mestu komandira Policijske stanice u Bujanovcu

Politika 05.01.2016
BUJANOVAC – Za komandira Policijske stanice u Bujanovcu u okviru reorganizacije policije u Srbiji po prvi put imenovan je Albanac, dok će na mestu komandira Policijske stanice u Preševu biti Srbin. Za komandira Policijske stanice u Bujanovcu… »

Jovičić: Zar demokrate da pričaju o prenaduvanom javnom sektoru

Blic 05.01.2016
Funkcioner SNS Aleksandar Jovičić izjavio je danas da građani Srbije odlično znaju da je "prenaduvani" javni sektor stvorila Demokratska stranka i da je neverovano da demokrate imaju obraza da kritikuju rešenja problema koje su sami napravili… »

Kroz aerodrom prošlo 4,77 miliona putnika

Akter 05.01.2016
Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu je u 2015. godini ugostio 4.776.110 putnika, što je novi istorijski rekord, saopštio je danas taj aerodrom. Broj obavljenih avio-operacija, poletanja i sletanja aviona, je ostao isti, navodi se u saopštenju u kom se… »