Arhiva vesti 05.01.2016

Jadranka Joksimović: Veći interes za vladavinu prava

Danas 05.01.2016
Šta predsedavanje Holandije EU znači za nastavak evropskog puta Srbije *Nemanja Todorović Štiplija: Holandija će se posvetiti integraciji Bosne i Hercegovine, što je visoko na agendi EU. Beograd - Od holandskog predsedavanja EU očekujem nastavak… »

U Beogradu četiri udesa

Akter 05.01.2016
Hitna pomoć je noćas intervenisala 111 puta od kojih 21 put na janom mestu, a dogodile su se četiri saobraćajne nesreće u kojima je jedno lice teško povređeno. Jedan pešak je teško povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u 21 sat i 9… »

"Uništeno 100 odsto sirijskog hemijskog oružja"

B92 05.01.2016
Hag -- Sirijski arsenal prijavljenog hemijskog oružja u potpunosti je uništen posle više od dve godine rada na njegovom uklanjanju. To je saopštila Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW), koju podržavaju Ujedinjene nacije. "Uništeno je… »

Vučić: Svako ima pravo da komentariše rad vlade; Dobra saradnja sa Veljovićem

Večernje novosti 05.01.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će smenu ministra odbrane završiti kao što je najavio u januaru i dodao da je moguće da ima kandidata. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će smenu ministra odbrane… »

VIDEO: Legendarne izjave novog trenera Partizana

Vesti online 05.01.2016
Partizan je imenovao Aleksandra Džikića za novog trenera, umesto Petra Božića sa kojim je sporazumno raskinuta saradnja. Džikić je bio želja navijača Partizana i mnogi su ga smatrali legitimnim naslednikom Duška Vujoševića, od koga je ”pekao… »

Albanski kalašnjikovi ubijaju po Evropi

Press 05.01.2016
Albanski mediji objavili su dokumentarni film francuske TV "Canal +" o "specijalnoj istrazi" koja je otkrila kako se švercuju kalašnjikovi iz Albanije u Francusku, a koji su korišćeni u napadu na list Šalri Ebdo, kao i u poslednjim napadima u Parizu… »

DS: Ukaz - završni čin otimanja zemlje vojvođanskim paorima

Press 05.01.2016
Pokrajinski odbor DS smatra da je potpisivanje ukaza o proglašenju izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu - završni čin "skandaloznog otimanja zemlje paorima i poljoprivrednicima u Vojvodini". Pokrajinski odbor DS smatra da je potpisivanje ukaza o… »

Albanac na čelu policije u Bujanovcu, a Srbin u Preševu

Blic 05.01.2016
Za komandira Policijske stanice u Bujanovcu u okviru reorganizacije policije u Srbiji po prvi put imenovan je Albanac, dok će na mestu komandira Policijske stanice u Preševu biti Srbin. Za komandira Policijske stanice u Bujanovcu imenovan je Ekrem… »

Jerkov (Ds): Vlada nema hrabrosti da reši problem plata u javnim preduzećima

Kurir 05.01.2016
BEOGRAD - Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov ocenila je danas da vlada Aleksandra Vučića nema političke hrabrosti da rešava problem plata u javnom sektoru tamo gdeje najizraženiji - u javnim preduzećima. Navodeći da se najavljeni… »

Kroz aerodrom prošlo 4,77 miliona putnika

Akter 05.01.2016
Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu je u 2015. godini ugostio 4.776.110 putnika, što je novi istorijski rekord, saopštio je danas taj aerodrom. Broj obavljenih avio-operacija, poletanja i sletanja aviona, je ostao isti, navodi se u saopštenju u kom se… »