Arhiva vesti 05.01.2016

Jadranka Joksimović: Veći interes za vladavinu prava

Danas 05.01.2016
Šta predsedavanje Holandije EU znači za nastavak evropskog puta Srbije *Nemanja Todorović Štiplija: Holandija će se posvetiti integraciji Bosne i Hercegovine, što je visoko na agendi EU. Beograd - Od holandskog predsedavanja EU očekujem nastavak… »

Udes Na Čukarici: Na muškarca naleteo auto, životno je ugrožen

Kurir 05.01.2016
Muškarac (55) teško je povređen kada je na njega naleteo automobil i životno je ugrožen, izjavila je jutros portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura. On je povređen sinoć oko 21 čas na raskrsnici Vodovodske i Palisadske ulice i prevezen je… »

Uništeno svo hemijsko oružje koje je prijavila Sirija

Slobodna Evropa 05.01.2016
Arsenal hemijskog oružja koje je Sirija prijavila 2013. godine u potpunosti je uništen, saopštila je danas Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OIAC) sa sjedištem u Hagu. "Arsenal hemijskog oružja 100 odsto je uništen", izjavio je France… »

Vučić: Svako ima pravo da komentariše rad vlade; Dobra saradnja sa Veljovićem

Večernje novosti 05.01.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će smenu ministra odbrane završiti kao što je najavio u januaru i dodao da je moguće da ima kandidata. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će smenu ministra odbrane… »

B92: Džikić menja Božića osim ako...

B92 05.01.2016
Po svemu sudeći, Aleksandar Džikić zameniće Petra Božića na mestu trenera KK Partizan, nezvanično saznaje B92. Ukoliko ne dođe do velikog obrta, ubedljiv poraz od Sutjeske koštaće posla Božića, mada je on izjavio da ne razmišlja o ostavci , a… »

Albanski kalašnjikovi ubijaju po Evropi

Press 05.01.2016
Albanski mediji objavili su dokumentarni film francuske TV "Canal +" o "specijalnoj istrazi" koja je otkrila kako se švercuju kalašnjikovi iz Albanije u Francusku, a koji su korišćeni u napadu na list Šalri Ebdo, kao i u poslednjim napadima u Parizu… »

DS: Završni čin skandaloznog otimanja zemlje

RTV 05.01.2016
NOVI SAD - Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da je potpisivanje ukaza o proglašenju Zakona o poljoprivrednom zemljištu od strane predsednika Srbije Tomislava Nikolića završni čin "skandaloznog otimanja zemlje paorima i… »

Albanac na čelu policije u Bujanovcu, a Srbin u Preševu

Blic 05.01.2016
Za komandira Policijske stanice u Bujanovcu u okviru reorganizacije policije u Srbiji po prvi put imenovan je Albanac, dok će na mestu komandira Policijske stanice u Preševu biti Srbin. Za komandira Policijske stanice u Bujanovcu imenovan je Ekrem… »

DS: Vlada nema hrabrosti da reši problem plata u JP

Press 05.01.2016
Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov, ocenila je danas da vlada Aleksandra Vučića nema političke hrabrosti da rešava problem plata u javnom sektoru tamo gde je najizraženiji - u javnim preduzećima. Poslanica Demokratske stranke Aleksandra… »

Na aerodromu lane 4,8 miliona putnika

RTV 05.01.2016
BEOGRAD - Aerodrom Nikola Tesla Beograd saopštio je danas da je usluge tog aerodroma u 2015. godini koristilo 4.776.110 putnika, što je najviše do sada. Kako je saopšteno, broj putnika je za tri odsto veći nego u 2014. godini. Usluge beogradskog… »