Politika arhiva vesti 26.02.2016

Dveri: Nelegalna Skupština grada Subotice

Subotica.com 26.02.2016
Saopštenje Gradskog odbora Srpskog pokreta "Dveri" Subotica prenosimo u celosti. Prenosom uživo 38. sednice Skupštine grada građani su mogli da vide kako nelegalna skupština grada Subotice funkcioniše. Prepucavanje odbornika pred govornicom kako bi… »

Ambasador Meksika: Mudra spoljna politika Srbije

Studio B 26.02.2016
Ambasador Meksika Hose Evarist Ramon Šilotl Ramires ocenio da premijer Aleksandar Vučić i Vlada Srbije vode mudru spoljnu politiku i da je tokom njegovog mandata Srbija mnogo napredovala. Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija… »

Šef diplomatije amortizuje pritisak

Danas 26.02.2016
Pojedini izvori na političkoj sceni tvrde da nije tačno da Moskva preko šefa diplomatije vrši pritisak na premijera Srbije, navodeći da je upravo Ivica Dačić amortizovao reakciju Rusije prema Aleksandru Vučiću, kada je reč o statusu ruskih… »

Knjiga Suroia o Tačiju, kupovini i prodaji istorije

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Izdavačka kuća "Samizdat B92" objavila je knjigu kosovskog novinara, publiciste Vetona Suroia "Zmijske noge", koja, kako je rekla glavna urednica Lidija Kusovac, predstavlja svedočanstvo o jednom vremenu, o Hašimu Tačiju i o nekoliko ljudi… »

Marković: Izmišljena priča o ponudi SNS

Danas 26.02.2016
I Jedinstvenoj Srbiji nuđen zajednički nastup sa naprednjacima, tvrde izvori Danasa Srpskoj naprednoj stranci važno da pred izbore što više oslabe socijaliste. Jagodina, Beograd - Srpska napredna stranka ponudila je i Jedinstvenoj Srbiji, odnosno… »

SRS: Skupština donosi štetne odluke po građane

Subotica.com 26.02.2016
Saopštenje Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Subotica prenosimo u celosti. SRS konstatuje da je jučerašnje zasedanje lokalnog parlamenta i podrška odbornika za programe i saglasnost poslovanja javnih preduzeća pokazalo kao donošenje štetnih… »

Beograd neće da kaže šta radi da uhapsi radikale

Danas 26.02.2016
Vlada Srbije će ovih dana razmatrati slučaj troje predstavnika SRS, navodi se u najnovijem izveštaju Haškom tribunalu u koji je Danas imao uvid. Hag, Beograd - - Vlada Srbije odbila je u izveštaju od 23. februara da Haškom tribunalu dostavi podatke… »

Po drugi put uručene stipendije Carlsberg i Dunđerski Fondacije našim najuspešnijim studentima

Biznis i finansije 26.02.2016
Carlsberg i Dunđerski Fondacija, koja ulaže u razvoj nauke i obrazovanja, očuvanje kulturne baštine, zaštitu životne sredine i podizanje svesti društva o aktuelnim socijalnim problemima, uručila je jedanaest stipendija u pojedinačnom iznosu od… »

Kolumna "Blica": Nojeva odbrana

Blic 26.02.2016
Svi naši bivši postpetooktobarski i sadašnji predsednici države i vlade uoči izbora su žarko želeli da se slikaju s Putinom ili makar s Medvedevom, računajući da će im to doneti neki glas više. S druge strane, svi do jednog su Srbiju sve… »

Vulin danas u Leposaviću

RTV 26.02.2016
LEPOSAVIĆ - Ministar za rad Aleksandar Vulin danas će Centru za socijalni rad u Leposaviću uručiti ključeve za novo vozilo za koje je ministarstvo opredelilo 1,5 miliona dinara. Ministarstvo je za opremanje Centra u Leposaviću u 2104. i 2015. godini… »