Politika arhiva vesti 26.02.2016

Dačić: Ne razmišljamo o Službi za istraživanje

Akter 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se trenutno ne razmišlja o ponovnom uspostavljanju Službe za istraživanje i dokumentaciju (SID) koja je nekada radila. Kako je rekao za današnje "Novosti", to pitanje trebalo bi da bude tema za… »

Mamci Za Glasače: Na izbornim listama stranaka reditelji, pevači, glumci

Blic 26.02.2016
Naprednjaci jedini do sada nisu formirali izbornu listu, pošto još pregovaraju s istaknutim javnim ličnostima koje bi zauzele prva mesta. U samom vrhu liste mesta će biti samo za dva političara - Aleksandra Vučića i Rasima Ljajića. Lider SNS-a… »

VOJSKA U PUNOJ PRIPRAVNOSTI – PRVA JE PROZVANA 4. BRIGADA! Srpski specijalci i „gazele“ idu u rešavanje migrantske krize

Pravda 26.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je odobrenje ministru odbrane Nikoli Selakoviću da u slučaju potrebe stavi snage Vojske Srbije u punu pripravnost, kako bi mogle da zaštite građane, državu i imovinu od svih bezbednosnih izazova koji… »

DS: Neefikasne i preskupe subvencije za radna mesta

Blic 26.02.2016
Demokratska stranka (DS) kritikovala je danas Vladu Srbije, zbog kako je ocenila, neefikasnih i po državu preskupih subvencija za zapošljavanje. Ministar privrede Vlade u senci DS-a Ivan Stefanović na konferenciji za novinare podsetio je na kritike… »

Formirana koalicija “Građani i građanke Srbije”

Blic 26.02.2016
Politička scena Srbija dobila je danas novu predizbornu koaliciju, “Građani i građanke Srbije”, koju će činiti pet stranaka, pretežno predstavnici nacionalnih manjina. Kako se navodi u saopštenju te koalicije koja je danas formirana u Beogradu… »

Ombudsman pozvao poslanike da još jednom razmotre ZUP

Novi magazin 26.02.2016
Predlog ovog zakona sadrži niz novih instituta koji idu u pravcu osavremenjavanja i unapređenja zaštite prava građana pred upravom, pri tom ne dirajući u rešenja i institute koji su izdržali višedecenijsku proveru kvaliteta ovog zakona, navedeno… »

SKOT: Srbija će biti lider regiona

Pravda 26.02.2016
Važno je da Srbija nastavi sa reformama ka dinamičnijem rastu, ali i poboljšanjem poslovne klime, poručio je sinoć ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, ocenivši da nema sumnje da će Srbija biti lider u Jugosistočnoj Evropi. „Važno je da se u tome… »

Nikolić: Srbe i Jermene povezuje mnogo toga

RTS 26.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbe i Jermene povezuje mnogo toga, možda najviše stradanja kroz koja su prošla dva naroda, i istovremeno izrazio očekivanje da jermenski predsednik Serž Sargsjan do kraja godine poseti Beograd… »

Priznanja za hrabrost Rakić Vodinelić, Šabiću i Jankoviću

N1 Info 26.02.2016
Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić" za 2015. godinu dodeljene su profersorki Vesni Rakić Vodinelić, povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću i zaštitniku građana Saši Jankoviću… »

Šef odborničke grupe SNS u Doljevcu prešao u Dveri

Beta 26.02.2016
Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u opštini Doljevac Nenad Stojiljković od danas je član pokreta Dveri, a stranku je napustio zbog, kako je naveo, ulaska naprednjaka u koaliciju sa ljudima iz kriminalnog miljea. Kako je saopšteno na… »