Politika arhiva vesti 26.02.2016

Dačić: Ne razmišljamo o ponovnom uspostavljanju Službe za istraživanje

Kurir 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se trenutno ne razmišlja o ponovnom uspostavljanju Službe za istraživanje i dokumentaciju (SID) koja je nekada radila. Kako je rekao, to pitanje trebalo bi da bude tema za narednu vladu, koja bi… »

Mamci Za Glasače: Na izbornim listama stranaka reditelji, pevači, glumci

Blic 26.02.2016
Naprednjaci jedini do sada nisu formirali izbornu listu, pošto još pregovaraju s istaknutim javnim ličnostima koje bi zauzele prva mesta. U samom vrhu liste mesta će biti samo za dva političara - Aleksandra Vučića i Rasima Ljajića. Lider SNS-a… »

Pripravnost Na Granicama: Tomislav Nikolić šalje vojsku na izbeglice!

Kurir 26.02.2016
Šef države doneo odluku nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i konsultacija s Vučićem, Stefanovićem i Dikovićem. BEOGRAD - Vojska Srbije je u punoj pripravnosti i biće poslata na granice ako migrantska kriza eskalira, odlučeno je juče na… »

DS: Neefikasne i preskupe subvencije za radna mesta

Blic 26.02.2016
Demokratska stranka (DS) kritikovala je danas Vladu Srbije, zbog kako je ocenila, neefikasnih i po državu preskupih subvencija za zapošljavanje. Ministar privrede Vlade u senci DS-a Ivan Stefanović na konferenciji za novinare podsetio je na kritike… »

Formirana koalicija “Građani i građanke Srbije”

Blic 26.02.2016
Politička scena Srbija dobila je danas novu predizbornu koaliciju, “Građani i građanke Srbije”, koju će činiti pet stranaka, pretežno predstavnici nacionalnih manjina. Kako se navodi u saopštenju te koalicije koja je danas formirana u Beogradu… »

Ombudsman: Skupština da ponovo razmotri ZUP

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Zaštitnik građana Saša Janković pozvao je danas Skupštinu Srbije da još jednom razmotri da li Predlog zakona o opštem upravnom postupku može ugroziti transparentan i profesionalan rad uprave u ovom trenutku. Janković je u saopštenju… »

SKAT: Nastavite sa reformama i bićete lideri regiona

Kurir 26.02.2016
Važno je da Srbija nastavi sa reformama ka dinamičnijem rastu, ali i poboljšanjem poslovne klime, poručio je sinoć ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, ocenivši da nema sumnje da će Srbija biti lider u Jugosistočnoj Evropi. "Važno je da se u tome… »

Nikolić: Srbe i Jermene povezuje mnogo toga, možda najviše stradanja

Večernje novosti 26.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da Srbe i Jermene povezuje mnogo toga, ali možda najviše stradanja kroz koja su prošla dva naroda. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da Srbe i Jermene povezuje mnogo toga, ali možda… »

Nagrada "Dragoljub Stošić": Šabić, Vodinelić i Janković dobitnici Povelje za građansku hrabrost

Kurir 26.02.2016
Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić" uručene su danas zaštitniku građana Saši Jankoviću, povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o licnosti Rodoljubu Šabiću i profesorki Vesni Rakić Vodinelić. Odluku o… »

Šef odborničke grupe SNS u Doljevcu prešao u Dveri

Beta 26.02.2016
Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u opštini Doljevac Nenad Stojiljković od danas je član pokreta Dveri, a stranku je napustio zbog, kako je naveo, ulaska naprednjaka u koaliciju sa ljudima iz kriminalnog miljea. Kako je saopšteno na… »