Politika arhiva vesti 26.02.2016

Međunarodna zajednica da obezbedi mir na Kosovu

Alo 26.02.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin pozvao je danas međunarodnu zajednicu da preuzme odgovornost i obezbedi potpuni mir, jednakost pred zakonom i zaštitu za sve koji žive na Kosovu i Metohiji. Vulin je rekao da ćemo tako pre moći da razmišljamo o… »

Srbi odlučni da budu deo političkog života na KiM

Akter 26.02.2016
Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da su odlučni da učestvuju u političkom životu na Kosovu i na taj način poboljšaju položaj srpske zajednice. Simić je u izjavi Tanjugu rekao da su Srbi postali nezaobilazan faktor i da to… »

SNS kritikuje DS

Studio B 26.02.2016
Srpska napredna stranka poručila je Demokratskoj stranci da "neće uspeti da Srbiju vrati u prošlost i da neće moći da zaustavi potrebu građana da žive normalanim životom." "Razumemo da je, usled nedostatka političkog programa i vizije za… »

Vulin: Međunarodna zajednica da preuzme odgovornost

Studio B 26.02.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin pozvao je danas međunarodnu zajednicu da preuzme odgovornost i obezbedi potpuni mir, jednakost pred zakonom i zaštitu za sve koji žive na Kosovu i Metohiji. Vulin je rekao da ćemo tako pre moći da razmišljamo o… »

Hrvatska Zvecka Oružjem: Ustaša zove na rat sa Srbijom!

Kurir 26.02.2016
Pero Ćorić iz Hrvatske stranke prava - Ante Starčević tvrdi da je strah od naše zemlje povod da uvedu obavezan vojni rok. BEOGRAD - Deo nove hrvatske vlasti juče je uputio još konkretniju provokaciju Srbima, otvoreno ističući da je strah od… »

Zakon o restituciji usvojiti pre izbora

Akter 26.02.2016
Udruženje građana za povraćaj oduzete imovine obratilo se ministru pravde Nikoli Selakoviću sa mobom da Zakon o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju bez odlaganja uputi Vladi Srbije na potvrdu, kako bi ga skupština usvojila pre vanrednih izbora… »

Na jeziku manjina već 206.820 imena

Večernje novosti 26.02.2016
Poziv ministarstva da se u spisak birača upišu građani kojima srpski nije maternji. Samo su Albanci prijavili problem. U BIRAČKOM spisku trenutno su imena 206.820 birača upisana na jeziku manjina, a na poslednjem popisu nešto manje od 856.000… »

Slučaj Štrpci dovesti do kraja

Beta 26.02.2016
Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopranost polova Skupštine Srbije Meho Omerović izjavio je danas da Srbija i svi njeni organi moraju da dovedu do kraja "slučaj Štrpci". On je povodom 23. godišnjice otmice i ubistva 19 osoba… »

Direktor demokrata overio ministarku!

Alo 26.02.2016
Za Amira Bislimija (26), novog poslovnog direktora Demokratske stranke, bar na osnovu onoga što se o njemu može pročitati u medijima i pronaći na društvenim mrežama, može se reći da je slab na pevačice, da je odličan poznavalac noćnog provoda… »

Vojska U Punoj Pripravnosti - PRVA JE PROZVANA 4. BRIGADA! Srpski specijalci i GAZELE idu u rešavanje MIGRANTSKE KRIZE

Telegraf 26.02.2016
Prva jedinica Vojske Srbije koja će "dobiti poziv" biće 4. brigada čije je sedište u Vranju, a ova brigada zadužena je pre svega za kontrolu juga Srbije. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je odobrenje ministru odbrane da u slučaju potrebe… »