Politika arhiva vesti 26.02.2016

Skot Ili Skat, Kao Viber Ili Vajber: Kako se zapravo preziva novi ambasador SAD?

Blic 26.02.2016
"Dobar dan, zovem se Kajl Skat", navodi Kajl Skot (Kyle Scott), novoimenovi ambasador SAD u Beogradu na početku pozdravne poruke građanima Srbije i to na tečnom srpskom jeziku. I tako, Skat ili Skot, poput onoga "viber i vajber" svojevremno, početkom… »

Britanski vojnici na skijaškoj obuci na Kopaoniku

Beta 26.02.2016
Grupa oficira i podoficira britanske vojske prvi put na Kopaoniku izvodi obuku u skijanju, organizovanu u sklopu bilateralne vojne saradnje Srbije i Velike Britanije. Na obuci su od 20. februara bila 32 pripadnika britanske Kopnene vojske, objavljeno je… »

U Prijepolju komemorativni skupovi povodom godišnjice zločina u Štrpcima

Beta 26.02.2016
U Prijepolju će sutra, povodom 23 godine od otmice i ubistva 19 putnika iz voza na stanici Štrpci, biti održani komemorativni skupovi koje i ove godine odvojeno organizuju lokalna samouprava i Bošnjačka kulturna zajednica. Pre 23 godine iz voza… »

Maršićanin: DSS nije protiv saradnje sa NATO alijansom!

Pravda 26.02.2016
BEOGRAD – „Saradnja sa NATO toliko se proširila posle Partnerstva za mir da nije preostalo ništa više sem formalnog pristupanja tom savezu“, rekao je gostujući u Novom danu potpredsednik Demokratske stranke Srbije, Dragan Maršićanin.… »

ŽILE, BEKRIJA! Kad Zoran Živković posle proslave svrati u Skupštinu! (VIDEO)

Pravda 26.02.2016
Predsednik opozicione Nove stranke i poslanik u Skupštini Srbije Zoran Živković postao je pravi hit na društvenim mrežama nakon što je objavljen snimak iz Skupštine na kome se vidi kako govori kao da je popio koju čašicu više! Da li je… »

Špijunka: Izostala truba

Večernje novosti 26.02.2016
Stavio je šlem, ubacio nekoliko lopata betona u temelj i pozdravio se sa domaćinima. Brzinski je ministar Rasim Ljajić označio početak izgradnje Doma trubača u Guči. STAVIO je šlem, ubacio nekoliko lopata betona u temelj i pozdravio se sa… »

Mađarski pokret: Politička osveta i neprincipijelna koalicija mogu naneti štetu Palićkom jezeru od 6,5 miliona evra

Subotica.com 26.02.2016
Saopštenje odborničke grupe Mađarskog pokreta prenosimo u nastavku. Na sednici Skupštine grada Subotica, održanoj 25. februara, su se, između ostalog, na dnevnom redu nalazili i programi poslovanja javnih preduzeća. U slučaju planova više javnih… »

Štrpci su sramota Srbije

e-Novine 26.02.2016
Porodice žrtava čekaju na sudsku pravdu. Tužilaštvo za ratne zločine (TRZ) podiglo je u martu 2015. godine optužnicu protiv pet lica, međutim tu optužnicu Sud do danas nije potvrdio, već ju je nekoliko puta vraćao TRZ-u na dopunu. Porodice… »

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Studio B 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Abdulah Al Dabaši, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema… »

Arizacija i Holokaust: Pljačka Jevreja u Srbiji

Novi magazin 26.02.2016
Piše: Vesna Aleksić Institut ekonomskih nauka Promena političkih prilika u Evropi nakon Francuske revolucije dovela je do stvaranja nacionalnih država, čije su ekonomije zahtevale mnogo veću količinu investicionog kapitala i kredita, od onog koji… »