Politika arhiva vesti 26.02.2016

Janković: Da se ne zaboravi zločin u Štrpcu

B92 26.02.2016
Beograd -- Otmica i likvidacija 18 putnika bošnjačke i jednog hrvatske nacionalnosti u mestu Štrpci, 27. februara 1993, je brutalan zločin koji ne sme da se zaboravi. To je poručio Zaštitnik građana Saša Janković. On je istakao da je od izuzetnog… »

Ljajićevi sa SPS u Beogradu!

Alo 26.02.2016
Posle dogovora PUPS i naprednjaka, SDPS dobio neprihvatljivu ponudu. Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića neće na izbore u beogradskim opštinama izaći sa SNS, već najverovatnije sa socijalistima. Ljajić je potvrdio da se sa Aleksandrom… »

S. lista: Dobro je što je rešeno goruće pitanje

B92 26.02.2016
Priština -- Predsednik Srpska liste Slavko Simić izjavio je da Srpska lista smatra da je dobro što je jedno od gorućih pitanja koje je bilo izvor konflikta skinuto sa reda. On je rekao da će administracija u Prištini sada sa više legitimiteta moći… »

Frans pres: "Zmija" uniformu zamenio odelom

B92 26.02.2016
Priština -- Hašim Tači, novoizabrani kosovski predsednik, bivši je pobunjenik poznat pod nadimkom "Zmija”, piše Frans pres. On je zamenio borbenu uniformu odelom političara i sada sanja o tome da Kosovo uvede u EU, navodi agencija Frans pres u… »

Knežević: Verske zajednice doprinose održavanju zamrznutog konflikta u regionu

Novi magazin 26.02.2016
"Kada je nedavna prošlost u pitanju, među verskim zajednicama vladaju dijametralno suprotni stavovi, kada je u pitanju odnos prema zločinima i žrtvama. Selektivni pristup je nažalost i danas dominantan. Veoma je opasan taj radikalno suprotstavljeni… »

Frans pres: "Zmija" zamenio uniformu odelom političara

RTS 26.02.2016
Hašim Tači, novoizabrani kosovski predsednik, bivši je pobunjenik poznat pod nadimkom "Zmija", koji je zamenio borbenu uniformu odelom političara i sada sanja o tome da Kosovo uvede u EU, navodi agencija Frans pres u tekstu povodom Tačijevog izbora… »

"Odnos Srbije sa RUS može da olakša dijalog sa EU"

B92 26.02.2016
Beograd -- Srbija je napredovala na putu ka Evropskoj uniji, a da njeni "istorijski dobri" odnosi sa Rusijom, mogu da olakšaju dijalog sa Unijom. To je rekao generalni sekretar Saveta evropskih opština i regiona Frederik Valie. "Srbija se kreće dobrim… »

Demokrate selfijem u kampanju! (FOTO)

Alo 26.02.2016
Demokratska stranka u izbornu kampanju ulazi na više nego originalan način - selfijem. Pocela kampanja! Do POBEDE!!! pic.twitter.com/2deixGLwBc — Balsa Bozovic (@Balshone) February 26, 2016 Pocela kampanja! Do POBEDE!!! pic.twitter.com/2deixGLwBc… »

Rusi: Hoćemo imunitet kao NATO

Alo 26.02.2016
Pošto je Skupština Srbije verifikovala sporazum o prolasku NATO trupa kroz našu zemlju, u domaćoj javnosti, pogotovo onom delu koji je tradicionalno naklonjen Rusiji, sve su glasniji zahtevi da specijalni status u našoj zemlji dobije i srpsko-ruski… »

Nova Srbija na izbore sa naprednjacima

Alo 26.02.2016
Nova Srbija će tokom predstojećeg vikenda potpisati koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na vanrednim parlamentarnim izborima sa Srpskom naprednom strankom, najavio je juče predsednik te stranke Velimir Ilić. - Razgovarali smo o predizbornoj… »