Politika arhiva vesti 26.02.2016

Savet za štampu: Promene za efikasniji rad

Beta 26.02.2016
Predstavnici Saveta za štampu predstavili su danas izmene statuta i poslovnika o radu Komisije za žalbu, kojim je ukinuto pravo veta članova na odluke koje su usvojene. Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović je podržala promene uz… »

Vučićeva politika zaslužuje podršku

e-Novine 26.02.2016
Predsednica Helsinškog odbora povodom posete američkih kongresmena. Predsednica Helsinškog odbora u Srbiji Sonja Biserko izjavila je da je svojim opiranjem potpisivanju nametnutog sporazuma o diplomatskom imunitetu za pripadnike rusko-srpskog… »

Pasjane: Bomba bačena na kuću Srbina

B92 26.02.2016
Gnjilane -- Nepoznata osoba bacila je u četvrtak oko 20.30 bombu na kuću Stevana Jančića u selu Pasjane u Kosovskom Pomoravlju. U napadu nije bilo povređenih, izjavio je predsednik opštine Parteš/Pasjane Dragan Nikolić. Nikolić je za agenciju… »

Napadi na srpske kuće u Pasjanu i Prizrenu

B92 26.02.2016
Priština -- Dve srspke kuće, jedna u Pasjanu a druga u Prizrenu, našle su se na meti napadača, saopštili su ministri u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić. Bacanje bombe na kuću Stevana Jančića u Pasjanu i napad na kuću Ivana… »

Vučić sa Ramiresom: Mudra spoljna politika Srbije

Blic 26.02.2016
Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija pridaje veliki značaj unapređenju odnosa sa Meksikom, a ambasador te zemlje Hose Evarist Ramon Šilotl Ramires ocenio da premijer Vučić i Vlada Srbije vode mudru spoljnu politiku i da je… »

Đerlek: Dogovor sa naprednjacima

Večernje novosti 25.02.2016
Predsednik Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek izjavio je u četvrtak da je ta stranka postigla dogovor sa SNS o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima. PREDSEDNIK Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek izjavio je u četvrtak da je ta… »

Plaše Se Haosa Na Ulicama Dpk: pozvala pristalice da ne slave ako Tači pobedi

Blic 25.02.2016
Demokratska partija Kosova Hašima Tačija pozvaja je sve članove i pristalice stranke da sutra u slučaju da Tači bude izabran u parlamentu za predsednika Kosova ne izlaze na ulice Prištine kako bi slavili njegov izbor, javio je prištinski Top… »

Žbogar: EU zabrinuta zbog političke krize na Kosovu

Novi magazin 26.02.2016
"Zabrinuti smo zbog aktuelne političke krize na Kosovu i toga gde ona može odvesti Kosovo i njegov narod u budućnosti", rekao je Žbogar povodom višemesečni protesta opozicije i blokade kosovskog parlamenta koji bi danas trebalo da odluči o izboru… »

Indija omogućila dobijanje e-vize državljanima Srbije

Novi magazin 26.02.2016
Elektronska turistička viza je osmišljena kako bi se pojednostavio proces dobijanja vize za osobe koje posećuju Indiju na kraći vremenski rok, time što će im uštedeti vreme koje bi utrošili na dolazak u Ambasadu Indije radi dobijanja vize… »

Izbori u Prištini odlažu ZSO do leta

Večernje novosti 25.02.2016
Zategnuti politički odnosi u južnoj pokrajini koče sprovođenje briselskog sporazuma. Čak i da se izabere predsednik, moguće raspuštanje Skupštine. UKOLIKO bi u Prištini propao pokušaj da se izabere novi predsednik Kosova, automatski bi usledilo… »