Politika arhiva vesti 26.02.2016

Savet za štampu: Promene za efikasniji rad

Beta 26.02.2016
Predstavnici Saveta za štampu predstavili su danas izmene statuta i poslovnika o radu Komisije za žalbu, kojim je ukinuto pravo veta članova na odluke koje su usvojene. Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović je podržala promene uz… »

Biserko: Vučić je okrenut Zapadu, EU i NATO da mu pomognu

Danas 26.02.2016
Predsednica Helsinškog odbora za Danas o sporazumu sa Rusijom i nedavnoj poseti američkih kongresmena Premijer mora tražiti podršku u Srbiji onih koji su za zapadnu opciju, oni nisu beznačajni. Beograd - Premijer Srbije Aleksandar Vučić se do sada… »

Pasjane: Bomba bačena na kuću Srbina

B92 26.02.2016
Gnjilane -- Nepoznata osoba bacila je u četvrtak oko 20.30 bombu na kuću Stevana Jančića u selu Pasjane u Kosovskom Pomoravlju. U napadu nije bilo povređenih, izjavio je predsednik opštine Parteš/Pasjane Dragan Nikolić. Nikolić je za agenciju… »

Napadi na srpske kuće u Pasjanu i Prizrenu

Novi magazin 26.02.2016
Bacanje bombe na kuću Stevana Jančića u Pasjanu i napad na kuću Ivana Krstića u Prizrenu, tokom koga su polomljeni prozori na kući, je najverovatnije posledica tenzija koje već neko vreme traju na političkoj sceni Kosova, ocenili su ministri za… »

Vučić sa ambasadorom Meksika: Mudra spoljna politika Srbije

Kurir 26.02.2016
BEOGRAD - Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija pridaje veliki značaj unaprednjenju odnosa sa Meksikom, a ambasador te zemlje Hose Evarist Ramon Šilotl Ramires ocenio da premijer Vučić i Vlada Srbije vode mudru spoljnu… »

Đerlek: Dogovor sa naprednjacima

Večernje novosti 25.02.2016
Predsednik Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek izjavio je u četvrtak da je ta stranka postigla dogovor sa SNS o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima. PREDSEDNIK Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek izjavio je u četvrtak da je ta… »

Opkoljena zgrada parlamenta u Prištini!

Mondo 26.02.2016
Pristalice kosovske opozicije opkolile zgradu parlamenta u Prištini, pred početak sednice na kojoj treba da bude izabran kosovski predsednik. U blizini su i pristalice Hašima Tačija, koji je glavni predsednički kandidat. Large crowds are gathered in… »

Žbogar: EU zabrinuta zbog političke krize na Kosovu

RTS 26.02.2016
Šef kancelarije EU na Kosovu Samjuel Žbogar pozvao je kosovsku vladu i opoziciju na politički dijalog u interesu građana. Verujemo da je Kosovo dostiglo fazu u kojoj bi trebalo da dokaže da može da se samo nosi sa svojim problemima, istakao je… »

E vize Indije za Srbiju

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Vlada Indije je donela odluku da od danas omogući dobijanje elektronske turističke Vize (eTV ) za državljane Srbije, koja je osmišljena da bi se pojednostavio proces dobijanja vize za osobe koje posećuju Indiju na kraći vremenski rok… »

Izbori u Prištini odlažu ZSO do leta

Večernje novosti 25.02.2016
Zategnuti politički odnosi u južnoj pokrajini koče sprovođenje briselskog sporazuma. Čak i da se izabere predsednik, moguće raspuštanje Skupštine. UKOLIKO bi u Prištini propao pokušaj da se izabere novi predsednik Kosova, automatski bi usledilo… »