Arhiva vesti 17.07.2016

Linta: Nema osnova za ukidanje zakona za ratne zločine

RTS 17.07.2016
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao anticivilizacijske izjave hrvatskih zvaničnika, Ministarstva branitelja i hrvatskih udruženja proisteklih iz građanskog rata da Srbija treba da ukine zakon o univerzalnoj nadležnosti za… »

LDP: Poređenje puča i 5. oktobra uvreda za građane Srbije

RTS 17.07.2016
Izjava Ivice Dačića kojom poredi neuspeli puč u Turskoj sa 5. oktobrom, uvreda je ne samo za građane Srbije nego i za građane Turske, navodi Liberalno-demokratska partija u saopštenju. "Peti oktobar je bio dan kada su građani branili svoju izbornu… »

"Najviše volim da vidim kada se gledaocu smeh smuči"

B92 17.07.2016
Ovogodišnji dobitnik nagrade "Aleksandra Lifka" austrijski reditelj Urlih Zajdl smatra da u kinematografiji postoji previše zabave i filmova koji ništa ne govore i da je dobro publici pokazati film koji je neće ostaviti na miru. "Mislim da je… »

Jagma Britanaca za austrijskim pasošem!

Vesti online 17.07.2016
Austrija je, u prve tri nedelje posle referenduma u Velikoj Britanij, suočena sa značajnim porastom broja upita za dobijanje austrijskog državljanstva, navodi magazin "Falter". Prema pisanju tog magazina, Ambasada Austrije u Londonu imala je već oko… »

Markez i Honda, brzi, pametni i mudri

Vrele gume 17.07.2016
Brilijantna pobeda Mark Markeza i njegovog Repsol Honda tima. Kao što smo juče pomenuli, mladi Španac ima praksu da svaku osvojenu pol poziciju u Zahsenringu pretvori u pobedu. Ni današnja trka nije bila izuzetak. Prva misao koja mi je prošla kroz… »

EP U20 - Ubedljiv poraz "Orlića"

Sportske.net 17.07.2016
Košarkaška reprezentacija Srbije koju čine igrači rođeni 1995. godine i mlađi pretrpela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu koje se održava u Helsinkiju. Mlada košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu grupne faze tekućeg… »

Drugo mesto za mlade vaterpoliste

RT Kragujevac 17.07.2016
Vaterpolisti Radničkog rođeni 2004. godine, osvojili su drugo mesto na finalnom turniru Prvenstva Srbije, održanom na "Banjici" u Beogradu. Puleni Marka Martinića savladali su Vojvodinu (3:2) i Crvenu zvezdu (6:5), dok su u meču za prvo mesto… »

Keri: Pokušaj puča nije prekinuo borbu protiv ID

Dnevnik 17.07.2016
VAŠINGTON: Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da pokušaj vojnog puča u Turskoj u petak. nije prekinuo američku borbu protiv Islamske države (ID). Danas je ponovo stavljena u funkciju i vazduhoplovna baza Indžirlik čije su operacije… »

Google odustaje od planova da kreira sopstveni VR uređaj

Benchmark 17.07.2016
Podstaknut svim potencijalima i mogućnostima koje donosi virtuelna realnost, Google je imao u planu da uđe na ovo tržište sa sopstvenom VR kacigom iz gornjeg segmenta. Google je u jednom trenutku krenuo da radi na sopstvenom VR uređaju, koji je u… »

Neurolozi: Ovo je glavna razlika između pravog i lažnog osmeha

B92 17.07.2016
Okidač za osmeh su pozitivne emocije, ali ponekad se ljudi smeše jer smatraju da se to očekuje od njih ili da zavaraju nekoga svojim ponašanjem. Neurolog objašnjava kako uočiti razliku. Pomisao na to da se neko lažno osmehuje kod većine ljudi… »