Arhiva vesti 26.07.2016

Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj zbog Stepinca

RTS 26.07.2016
Zbog poništavanja osuđujuće presude Alojziju Stepincu, koje smatra rehabilitacijom fašizma i ustaške NDH, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je protestnu notu ambasadoru Hrvatske u Beogradu Gordanu Markotiću. Ministar spoljnih poslova… »

Micić u turskom Tofašu

Vesti online 26.07.2016
Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Vasilije Micić potpisao je jednogodišnji ugovor sa turskim Tofašom, saopšteno je danas na sajtu kluba. Micić je drugi deo sezone proveo u Zvezdi na pozajmici iz Bajerna, sa kojim je juče raskinuo saradnju. Sa… »

Dinar stabilan, kurs 123,4497

Kamatica 26.07.2016
Dinar je danas nastavio mirovanje prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 123,4497 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru za 0,3 odsto jači nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 2,6 odsto… »

13 poginulih u dve eksplozije u Mogadišu

RTV 26.07.2016
MOGADIŠ - Najmanje 13 ljudi je poginulo kada su dva bombaša - samoubice aktivirale eksploziv jutros ispred kancelarija Ujedinjenih nacija i glavne baze mirovnih snaga Afričke unije u somalijskoj prestonici Mogadišu, u blizini aerodroma, saopštila je… »

Vulin: Licemerno ponašanje Hrvatske

Pravda 26.07.2016
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je povodom protestne note Hrvatske da je rehabilitovati ustaškog vikara Alojzija Stepinca i govoriti o dobrim namerama prema Srbima licemerno koliko i… »

Problemi u ABA ligi: Slovenci otkazali učešće!

Hot sport 26.07.2016
I dok se sve više priča o regionalnoj ligi u fudbalu, veliki potresi pogađaju košarkašku. Kako saznaje Mondo predstavnici Slovenije obavestili su čelnike lige da u narednoj sezoni njihova dva kluba neće igrati u u tom takmičenju. Prvak Slovenije… »

Ponovo se sudi optuženima za ubistvo Vojislava Škrbića

Politika 26.07.2016
Milošu i Dušanu Buhi, prvostepeno osuđenim na 18, odnosno 15 godina zatvora zbog ubistva Vojislava Škrbića, ponovo će se suditi. Apelacioni sud u Novom Sadu uvažio je žalbe koje su stranke u postupku podnele na prvostepenu presudu Višeg suda u… »

Kulturni Lavrov nije hteo da kaže da su Amerikanci fekalije

Vesti online 26.07.2016
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je optužbe da Moskva stoji iza hakovanja mejlova Nacionalnog komiteta Demokratske stranke u SAD, iz kojih je očito da su Hilari Klinton i "demokrate" aktivno radili na diskreditaciji senatora Bernija… »

Horgoš: Oko 120 migranata i dalje štrajkuje glađu

Radio 021 26.07.2016
U pograničnom pojasu kod Horgoša danas se nalazi oko 120 migranata, koji i dalje štrajkuju glađu i zahtevaju od Mađarske da ih pusti da uđu u zemlju, što mađarska vlada izričito odbija kao mogućnost. Dvoje migranata je, zbog zdravstvenih… »

Australija: Tortura u KP domu po uzoru na Guantanamo

Al Jazeera 26.07.2016
Objavljen je snimak zlostavljanja maloljetnih Aboridžina u kazneno-popravnom domu, premijer Turnbull traži istragu. Australski premijer Malcolm Turnbull naložio je istragu o zlostavljanju maloljetnika u jednom kazneno-popravnom domu u Sjevernoj… »