Arhiva vesti 26.07.2016

Eksplozija u maglajskoj fabrici, povređeno sedam radnika

RTV 26.07.2016
SARAJEVO - U eksploziji u kompaniji "Natron Maglaj" u Maglaju u Bosni i Hercegovini povređeno je danas sedam radnika, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskogkantona. Nesreća se desila jutros u 7.50 sati kada je eksplodirao… »

"Besmislena tenzija, Nikolić ne razmišlja o izborima"

B92 26.07.2016
Beograd -- Tomislav Nikolić je jedini ozbiljan kandidat za predsednika Srbije, izjavila je za "Politiku" savetnica za medije aktuelnog šefa države Stanislava Pak Stanković. Odgovarajući na pitanje lista kakve su šanse da Nikolić sebi "skrati… »

Pogledajte gde se nalaze Srbi na listi najviših naroda sveta

B92 26.07.2016
Muškarci iz Holandije i žene iz Letonije najviši su na planeti, pokazala je nova studija. Muškarci iz Srbije nalaze se na osmom mestu liste najviših na svetu, dok su žene na petom. Visoko su kotirani i muškarci iz Bosne i Hercegovine (6.) i… »

Federer propušta ostatak sezone, ne igra u Riju

Beta 26.07.2016
Švajcarski teniser Rodžer Federer saopštio je danas da će zbog problema s kolenom propustiti Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i odsustvovati s terena do kraja godine. Federer je u saopštenju koje je objavio na svom Fejsbuk profilu naveo da je veoma… »

Toti: Fudbaleri danas prate novac, ne srce

Beta 26.07.2016
Kapiten Rome Frančesko Toti rekao je da fudbaleri danas opsednuti novcem i da je mnogo malo onih koji prate svoje srce. "Fudbaleri danas su kao nomadi. Oni prate novac, ne svoje srce. Možda je to i glavna razlika izmedju mene i svih ostalih... Nema… »

Inspekcija rada kontroliše Geoks i Perutninu Ptuj

Beta 26.07.2016
Inspektori rada danas će u kompanijama Perutnina Ptuj i Geoks proveravati uslove rada i način na koji su uredjeni radni odnosi, izjavila je predstavnica Inspektorata za rad Maja Ilić. "U Perutnini Ptuj će se ispitati da li je bilo kršenja ugovora… »

Tuga od Srbije do Švajcarske: Ovo su devojčice stradale od udara groma

Blic 26.07.2016
Kulturno-umetničko društvo iz švajcarskog mesta Cug objavilo je na Fejsbuku fotografije tragično nastradalih Anđele Bačević i Ivane Ivanović iz Aleksandrovca, koje je u ponedeljak udario grom. Anđela će biti sahranjena sutra u 13 sati na groblju… »

Proširenje EU jedan od prioriteta slovačkog predsedavanja

RTS 26.07.2016
Održiva azilantska i migrantska politika, ekonomski jaka Evropa, moderno jedinstveno tržište i nastavak procesa proširenja Evropske unije – četiri su prioriteta slovačkog predsedavanja EU, izjavila je ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar… »

Nemci, nećete mirno spavati: Islamska država objavila snimak napadača iz Ansbaha

Blic 26.07.2016
Islamska država objavila je snimak na kom se Sirijac koji se razneo u baru u nemačkom gradu Ansbahu i ranio 15 ljudi, zaklinje na vernost ID i obećava da nemački narod "neće moći mirno da spava". Video je objavila rano jutros islamistička agencija… »

Dodik spreman samo za razgovor s Predsjedništvom BiH

Al Jazeera 26.07.2016
Predsjednik bh. entiteta RS i lider SNSD-a kaže da ta stranka nema otvorenih pitanja sa SDA-om te da neće ni biti sastanka. Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je u utorak da neće biti nikakvog sastanka Saveza nezavisnih… »