Arhiva vesti 26.07.2016

Hahn: Srbija u svakom pogledu specijalni slučaj

SEEbiz 26.07.2016
BEOGRAD -Zbog centralnog položaja na Balkanu, ali i po tome što daje važan doprinos Berlinskom procesu, Srbija je u svakom pogledu specijalan slučaj, istakao je evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johannes Hahn. Podsetio je da… »

Potreban pritisak Brisela da bi bila formirana ZSO

Beta 26.07.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić ocenio je danas da je izjava ministarke za dijalog u kosovskoj vladi Edite Tahiri da će Srbija pre ulaska u EU morati iz Ustava da izbaci Kosovo "neozbiljna politička varnica" koja ne doprinosi… »

Eko Serbia: Nije loš direktor, već redovna kontrola

RTV 26.07.2016
BEOGRAD - Kompanija Eko Serbia ad saopštila je danas da se na Centralnoj evidenciji privremenih ograničenja prava lica registrovanih u APR-u nije našla zbog poreskog prekršaja, već je posredi, kako tvrde, redovna poreska kontrola te kompanije… »

Pucnjava u šoping centru u Švedskoj nije povezana sa teroristima

Radio 021 26.07.2016
Policija Malmea saopštila je da pucnjava u lokalnom šoping centru nema veze sa nasiljem islamista nedavno viđenim u drugim delovima Evrope. Rojters prenosi i da je navedeno da je žrtva ranjena u nogu i prebačena u bolnicu, a da policija za sada nije… »

Bugarska: Privedeno 45 navijača zbog nereda i napada na policiju

Novi magazin 26.07.2016
Bugarska policija uhapsila je 45 navijača Crvene zvezde jer su pravili nerede u letovalištu Sunčev breg uoči večerašnje utakmice između Ludogoreca i crveno-belih u Razgradu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Tamošnje tužilaštvo već… »

Poreznici će kontrolisati ugostitelje vikendom, praznicima i van radnog vremena

Nova ekonomija 26.07.2016
Poreska uprava Srbije je najavila da će kontrolisati poslovanje ugostiteljskih objekata svih sedam dana u nedelji i posle propisanog radnog vremena. Kako je saopšteno, tokom leta poreski inspektori kontrolisaće evidentiranja prometa preko fiskalnih… »

"Tesla" bi od Sava centra pravio kulu, hotel i mol

B92 26.07.2016
Beograd -- Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" je zainteresovan da od Sava centra napravi sedište kompanije, rekao je v.d. direktora aerodroma Saša Vlaisavljević. Prema njegovim rečima, plan je da u naredne tri godine u njegovu rekonstrukciju i… »

Turski generali pritvoreni u Dubajiu zbog pokušaja puča

B92 26.07.2016
Ankara -- Dvojica vodećih turskih generala u službi u Avganistanu nalaze se u pritvoru u Dubaiju zbog povezanosti s neuspelim pučom u Turskoj. Komandant turskih snaga u Avganistanu, general Mehmet Cahit Bakir i general Sener Topuk nalaze se u pritvoru… »

FHP: Tužilaštvo u službi zaštite institucija od odgovornosti

EurActiv 26.07.2016
Fond za humanitarno pravo (FHP) ocenio je 26. jula da Republičko javno tužilaštvo "zloupotrebljava zakonska ovlašćenja" kako bi se zaštitili pojedinci i institucije od odgovornosti za zločine iz prošlosti nauštrb prava javnosti da zna i da tužbe… »

Šteta: Poraz srpskih tenisera u Torontu

Hot sport 26.07.2016
Morali su i oni jednom da izgube... Srpski teniseri Nenad Zimonjić i Novak Đoković eliminisani su u prvom kolu Rodžers kupa u konkurenciji dublova. Od njih je bio bolji kanadski par Adil Šamasdin/Filip Bester (6:4,5:7,10:2). Turnir u Torontu za naše… »