Arhiva vesti 13.10.2016

Srpska lista podnela žalbu na zakon o "Trepči"

RTS 13.10.2016
Poslanici Srpske liste predali su kosovskom ustavnom sudu zahtev za ocenu ustavnosti zakona o "Trepči", koji je usvojen u kosovskoj skupštini. Stupanje na snagu Zakona o "Trepči" je odloženo - makar do odluke kosovskog Ustavnog suda koji ima rok od 60… »

"Video sam se sa Karićem, šta je tu loše?"

Vesti online 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je da se sa predsednikom BK Grupe Bogoljubom Karićem video za vreme vojne parade u Moskvi, te da bi se ponovo sastao sa njim, jer, kako je rekao, u tome ne vidi ništa loše. - Sastao sam se sa Bogoljubom… »

Trampov štab demantuje izvinjenje, Nedeljnik se oglasio

B92 13.10.2016
Beograd -- Štab Donalda Trampa tvrdi da se predsednički kandidat nije izvinio Srbima za bombardovanje 1999. godine i da je intervju u beogradskom Nedeljniku "izmišljen". Nedeljnik je saopštio da će ispitati ove tvrdnje. List je objavio tekst u kome… »

Više od 264.000 rešenja o prinudnoj naplati duga

Beta 13.10.2016
Poreska uprava Srbije saopštila je da je u okviru redovne naplate poreskog duga donela 937.139 opomena poreskim dužnicima i da ima jednak tretman za sve poreske obveznike. Kako se navodi, za neplaćeni dug iz donetih opomena, pokrenuta je prinudna… »

Može li ovo da se dogodi u Skupštini Srbije?

Mondo 13.10.2016
Poslanica islandskog parlamenta Unur Bra Konradsdotir držala je govor istovremeno dojeći svoju mesec i po dana staru ćerku u živom prenosu na televiziji i nazvala to "najprirodnijom stvari na svetu". Foto: Guliver/Getty/Thinkstock Poslanica desno… »

Drama u Ženevi: Evakuisan ruski putnički avion

B92 13.10.2016
Putnički avion ruske avio-kompanije "Aeroflot" evakuisan je na aerodromu u Ženevi. Jedan muškarac je uhapšen nakon što je rekao da se u letelici nalazi bomba, saopštila je kancelarija državnog tužioca u Ženevi. U saopštenju "Aeroflota" se navodi… »

Gutereš i formalno novi generalni sekretar UN

Novi magazin 13.10.2016
Generalna skupština UN danas je aklamacijom formalno izabrala bivšeg portugalskog premijera Antonija Gutereša za sledećeg generalnog sekretara UN. Predsedavajući Peter Tompson predstavio je rezoluciju i pozvao je članice da je potvrde aklamacijom, a… »

Prva nagrada za ljubimca grobara: Veliko priznanje za Leonarda (video)

Hot sport 13.10.2016
Partizanov Brazilac dobio lepo priznanje. Fudbaler Partizana Leonardo da Silva Souza proglašen je za igrača meseca u tradicionalnoj anketi SOS kanala i Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost. Brazilac je obeležio septembar na terenima Superlige… »

Umro kralj Tajlanda, svi plaču! Foto

Mondo 13.10.2016
Kralj Tajlanda Bumibol Aduljadej, najstariji vladajući monarh, umro je danas, saopštila je kraljevska palata. Kralj Bubimol Aduljadej je imao 88 godina, a 70 godina je bio na prestolu. "Umro je mirno u bolnici Siriradž", u Bankoku, navodi se u… »

Počasni konzul Srbije u Rusiji: Težnja Beograda ka EU pogrešna

Beta 13.10.2016
Počasni konzul Srbije u Sankt Peterburgu Genadij Timčenko izjavio je danas da Srbija neće ništa dobiti od ulaska u Everopsku uniju. "Smatram da Srbija od toga ne može ništa da dobije. Šta će se desiti kad Srbija postane članica EU? Preduzeća u… »