Arhiva vesti 13.10.2016

Predat zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči

Beta 13.10.2016
Predstavnici Srpske liste predali su danas Ustavnom sudu Kosova zahtev za ocenu ustavnosti Zakona o Trepči koji je usvojen u Skupštini Kosova. Šef poslaničke grupe Srpske, Slavko Simić je nakon predaje zahteva novinarima izjavio da su prilikom… »

Na kafi sa Karićem: Da li je Nikolić predsednik Srbije i dok je u Rusiji?

Slobodna Evropa 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sreo se u inostranstvu sa predsednikom BK Grupe Bogoljubom Karićem u vreme kada je u Srbiji trajao sudski proces protiv Karića, koji se godinama nalazi u bekstvu od srpskog pravosuđa. Nikolić ne vidi ništa loše u… »

Trampov štab demantuje intervju u kome se izvinjava za bombardovanje Srbije

Slobodna Evropa 13.10.2016
Intervju republikanskog kandidata za predsednika SAD listu "Nedeljnik" je prevara i očekujemo izvinjenje, objavljeno je u "Izjavi o lažnom izveštavanju" na zvaničnoj stranici kampanje Donalda Trampa. "Tramp nikada nije dao intervju srpskom… »

Poreska: Doneta rešenja, počinje prinudna naplata

B92 13.10.2016
Beograd -- Poreska uprava Srbije saopštila je da je u okviru redovne naplate poreskog duga donela 937.139 opomena poreskim dužnicima. Iz Poreske uprave su dodali i da imaju jednak tretman za sve poreske obveznike. Kako se navodi, za neplaćeni dug iz… »

Prvi put u istoriji islanda (i šire): Dojila bebu za skupštinskom govornicom u direktnom tv prenosu

Kurir 13.10.2016
Poslanica islandskog parlamenta Unur Bra Konradsdotir držala je govor istovremeno dojeći svoju mesec i po dana staru ćerku u živom prenosu na televiziji. Kako kaže, to je "najprirodnija stvar na svetu". Unur, inače poslanica desno orijentisane… »

Zbog dojave o bombi evakuisan avion u Ženevi

Politika 13.10.2016
ŽENEVA– Putnički avion ruske aviokompanije „Aeroflot” evakuisan je danas na aerodromu u Ženevi, a jedan muškarac je uhapšen nakon što je rekao da se u letelici nalazi bomba, saopštila je danas kancelarija državnog tužioca u Ženevi… »

Generalna skupština UN potvrdila izbor Guteresa za generalnog sekretara

RTS 13.10.2016
Generalna skupština Ujedinjenih nacija jednoglasno je zabrala Portugalca Antionija Guteresa za novog generalnog sekretara svetske organizacije, javlja "Rojters". Deveti po redu generalni sekretar, inače bivši premijer Porugalije, na dužnost stupa 1… »

Leonardo proglašen za najboljeg u septembru u Super ligi Srbije

Beta 13.10.2016
Fudbaler Partizana Leonardo da Silva proglašen je danas za najboljeg igrača u septembru u Super ligi Srbije. U anketi koju organizuju SOS kanal i Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost, u kojoj učestvuju novinari domaćih medija, brazilski… »

Prestolonaslednik Vadžiralongkorn novi kralj Tajlanda

Blic 13.10.2016
Premijer Tajlanda Prajut Čan Oča izjavio je danas da će prestolonaslednik Mahe Vadžiralongkorn, u skladu sa ustavom, naslediti preminulog kralja Bubimola Aduljadeja. Prajut je rekao da je Aduljadej određen da bude sledeći tajlandski kralj 28… »

Genadij Timčenko: Srbija neće ništa dobiti članstvom u EU

Kurir 13.10.2016
SANKT PETERBURG - Eventualni prijem Srbije u Evropsku uniju neće doneti nikakve prednosti, rekao je danas počasni konzul Srbije u Sankt Peterburgu Genadij Timčenko za agenciju TASS. On je ocenio da je trenutni ekonomski položaj Srbije težak."Koliko… »