Arhiva vesti 13.10.2016

Sankcije Srbiji povučene sa dnevnog reda sastanka Energetske zajednice

Nova ekonomija 13.10.2016
Sankcije Srbiji su povučene sa dnevnog reda ministarskog sastanka Energetske zajednice koji se u petak održava u Sarajevu, rečeno je danas EurAktivu u Sekretarijatu Energetske zajednice. "Nakon efikasnog i posvećenog dijaloga direktora Sekretarijata… »

Đoković: Nisam razgovarao sa Bekerom o sledećoj sezoni

Sportski žurnal 13.10.2016
Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da još nije razgovarao sa Borisom Bekerom o saradnji za sledeću sezonu. - Mi i dalje radimo zajedno. Za sada imamo u planu ostatak sezone. O sledećoj još nismo razgovarali - izjavio je Đoković… »

Premijer Albanije najavio podršku Preševu i Bujanovcu

Novi magazin 13.10.2016
Predsednik Vlade Albanije Edi Rama danas je u Beogradu, posle sastanaka s političlkim liderima Albanaca s juga Srbije, najavio podršku ekonomskom razvoju Preševa i Bujanovca. On je rekao novinarima da podržava ideju o bratimljenju tih opština s… »

Nikolić: Nema razloga da se ne kandidujem

RTV 13.10.2016
SANKT PETERBURG - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da nema nijednog razloga zbog kojeg se ne bi kandidovao na sledećim predsedničkim izborima, ali da je o njima još rano govoriti. "Ne bih voleo da se Srbija zbog neke moje izjave… »

Pobunjenici granatirali rusku Ambasadu u Damasku

Vesti online 13.10.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je u ruska Ambasada granatirana u Damasku, uz napomenu da se sumnja da je reč o terorističkom napadu. Ministarstvo navodi da je jedna od granata, koje je ispaljena iz oblasti koju kontrolišu… »

Poslanici Evropskog parlamenta za uvođenje viza SAD i Kanadi

Blic 13.10.2016
Članovi Odbora za građanske slobode Evropskog parlamenta pozvali su u sredu Evropsku komisiju da poštuje pravila i donese privremene mere o suspenziji bezviznog režima za građane SAD i Kanade, koje ne poštuju načelo viznog reciprociteta. Hina… »

Joksimović: Tražimo novac od EU zbog migranata

Dnevnik 13.10.2016
Ministarka u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović uputila je dopis kojim je od EU zatražila dodatno finansiranje za rešavanje problema migrantske krize u Srbiji. Ona je uputila dopis direktorki za Zapadni Balkan u… »

Sutra pretežno sunčano i toplije, do 20 stepeni

Novi magazin 13.10.2016
U Srbiji će jutro biti mestimično maglovito, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Sutra pretežno sunčano i toplije. Duvaće slab do umeren vetar, koji će posle podne u… »

Kontroverzna odluka: Holandija planira da uvede eutanaziju i za one koji nisu bolesni

Kurir 13.10.2016
Holandska vlada razmatra da predloži zakon koji bi starijim ljudima koji nisu bolesni dao zakonsko pravo na samoubistvo uz asistenciju, ako smatraju da su proživeli život. "Ljudima koji posle dubokog premišljanja veruju da su proživeli svoj život… »

Otimačina koju smo "sprečili"

Vesti online 13.10.2016
Vlada Srbije donela je odluku "o poništavanju svih pravnih posledica akata i radnji" institucija u Prištini o Trepči. To je reakcija na usvojen Zakon o Trepči u kosovskom parlamentu, kojim Priština prisvaja 80 odsto vlasništva i ukida Trepču Sever… »