Arhiva vesti 13.10.2016

Za sada bez sankcija zbog Srbijagasa

RTV 13.10.2016
BEOGRAD/BEČ - Sekretarijat Energetske zajednice (EZ) privremeno je obustavio zahtev za uvođenje mera protiv Srbije zbog Srbijagasa, pošto je Vlada Srbije izrazila snažnu odlučnost za sprovođenje plana restrukturiranja te kompanije, rekao je danas za… »

Nazire se kraj saradnje Đokovića i Bekera?

B92 13.10.2016
Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da još nije razgovao sa Borisom Bekerom o saradnji za sledeću sezonu. "Mi i dalje radimo zajedno. Za sada imamo u planu ostatak sezone. O sledećoj još nismo razgovarali", izjavio je Đoković na… »

Premijer Albanije najavio podršku Preševu i Bujanovcu

Novi magazin 13.10.2016
Predsednik Vlade Albanije Edi Rama danas je u Beogradu, posle sastanaka s političlkim liderima Albanaca s juga Srbije, najavio podršku ekonomskom razvoju Preševa i Bujanovca. On je rekao novinarima da podržava ideju o bratimljenju tih opština s… »

Nikolić za ruske medije: Nema razloga da se ne kandidujem ali o tom-potom

RTS 13.10.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je rekao da ima da obavi još posla i da će o predsedničkim izborima govoriti kada za to dođe vreme. Nikolić je za ruske medije naveo da ne postoji razlog da se ne kandiduje na izborima. Nikolić je poručio da ne… »

Granatirana ruska ambasada u Damasku

Dnevnik 13.10.2016
MOSKVA: Ruska ambasada u Damasku granatirana je u sredu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova, ocenivši da je u pitanju teroristički napad. Ministarstvo navodi da je jedna od granata, koje je ispaljena iz oblasti koju kontrolišu… »

Poslanici Evropskog parlamenta za uvođenje viza SAD i Kanadi

Blic 13.10.2016
Članovi Odbora za građanske slobode Evropskog parlamenta pozvali su u sredu Evropsku komisiju da poštuje pravila i donese privremene mere o suspenziji bezviznog režima za građane SAD i Kanade, koje ne poštuju načelo viznog reciprociteta. Hina… »

Joksimović zatražila dodatna sredstva od EU za migrantsku krizu

Blic 13.10.2016
Ministarka bez portfelja, zadužena za evrointegracije Srbije Jadranka Joksimović uputila je danas dopis direktorki za zapadni Balkan u Generalnom direktoratu Evropske komisije za pregovore o proširenju i susedsku politiku Henovevi Ruiz Kalaveri u kojem… »

Razvedravanje: Duži sunčani intervali, temperatura do 16 stepeni

Blic 13.10.2016
U Srbiji će danas ujutro biti mestimično maglovito, na severoistoku oblačno još ponegde sa slabom kišom, dok će najviša dnevna temperatura biti do 16 stepeni. Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, tokom dana biće malo do umereno… »

Holandija: Eutanazija i za one koji nisu bolesni?

Dnevnik 13.10.2016
HAG: Holandska vlada razmatra da predloži zakon koji bi starijim ljudima koji nisu bolesni dao zakonsko pravo na samoubistvo uz asistenciju, ako smatraju da su proživeli život. "Ljudima koji posle dubokog premišljanja veruju da su proživeli svoj… »

Mislili ste da je Trepča vrhunac otimačine, ali iz Prištine stiže još opasniji zakon!

Pravda 13.10.2016
Ako Zakon o strateškim investicijama na Kosovu stupi na snagu, u praksi bi to moglo da znači da će Priština moći da radi sa srpskom imovinom šta želi, koristi je, prodaje i ustupljuje strateškim partnerima. Zakon je usvojen u utorak i omogućava… »