Arhiva vesti 13.10.2016

Dan kao nijedan drugi: Ivana Španović u bolidu Formule (foto)

Hot sport 13.10.2016
Najbolja evropska skakačica u dalj Ivana Španović, drugoplasirana na svetskom prvenstvu, bronzana u Riju i osvajačica Dijamantske lige, nakon najuspešnije sezone u svojoj dosadašnjoj karijeri posetila je sa svojim trenerom Goranom Obradovićem Red… »

Domaća valuta nastavila mirovanje: Evro danas 123,17

Kurir 13.10.2016
Dinar je danas nastavio mirovanje prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 123,1670 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je juče intervenisala kupovinom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila veće… »

Dačić: Saradnja sa NATO je jako važna!

Press 13.10.2016
"Članstvo u NATO nije tema o kojoj raspravljaju državni organi, niti NATO očekuje takvu našu odluku, ali od pristupanja Partnerstvu za mir sve vlade Srbije su vodile politiku razvijanja partnerskih odnosa Srbije i NATO bez aspiracija za članstvo"… »

Đurić sa Srbima sa KiM o Trepči

RTV 13.10.2016
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa političkim predstavnicima Srba iz pokrajine, sa kojima je razmotrio situaciju nastalu nakon odluke Prištine da jednostrano donese protivpravni zakon o kombinatu… »

Kurir saznaje: Uhvaćen kamiondžija iz Crvenke osumnjičen da je zgazio biciklistu u Novom Sadu

Kurir 13.10.2016
NOVI SAD - U okolini Bačke Palanke sinoć je pronađen vozač kamiona crvene boje koji se sumnjiči da je usmrtio biciklistu u Novom Sadu, saznaje Kurir. Kamiondžija, osumnjičen da je usmrtio oficira biciklistu (25) pre neko veče u Novom Sadu, iz… »

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje na nivou od 4,0 %

Kamatica 13.10.2016
Narodna banka Srbija odlučila je da zadrži referentnu kamatnu stopu na postojećem nivou od 4,0 odsto, na današnjoj sednici Izvršnog odbora NBS. Prilikom donošenja ove odluke, Izvršni odbor je imao u vidu da se povratak inflacije u granice cilja… »

Škotska će predložiti novi referendum o nezavisnosti

RTS 13.10.2016
Nema racionalnog razloga da Velika Britanija izađe iz jedinstvenog tržišta niti ima za to ovlašćenje, saopštila je prva ministarka Škotske Nikola Sterdžon. Škotska će objaviti novi nacrt zakona o referendumu o nezavisnosti radi konsultacija… »

EPS demantuje da je bilo grešaka na računima

Ritam grada Kg 13.10.2016
Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ demantuje da je bilo grešaka na računima za utrošenu električnu energiju. Iz EPS-a je upućen demanti kojiprenosimo u celosti. “Demantujemo netačne i neargumentovane navode o slanju pogrešnih računa… »

Skandal: Kako je Sirijac uspeo da se ubije u jednom od najčuvanijih nemačkih zatvora?

Blic 13.10.2016
Sirijac Džaber Albakr, osumnjičen za terorizam, pronađen je mrtav u svojoj ćeliji u pritvoru u Lajpcigu, a pretpostavlja se da je reč o samoubistvu što nagoveštava pravi skandal za pravosudne organe Saksonije, piše danas Dojče vele. Advokat… »

Gradi se fontana na Slaviji vrednosti 214 miliona dinara

N1 Info 13.10.2016
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je kompanija "PMC inženjering" iz Beograda izabrana za izvođača radova fontane na Trgu Slavija, vrednosti 214 miliona dinara, saopštila je danas gradska uprava. Prema Vesićevim rečima, ugovor predviđa da… »