Arhiva vesti 15.10.2016

Mladi iz 15 zemalja jugoistočne Evrope na prijemu kod gradonačelnika ns (foto)

Srbija danas 15.10.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom primio u Gradskoj kući predstavnike Nacionalnih saveta za mlade iz 15 zemalja Jugoistočne Evrope koji su u trodnevnoj poseti… »

Oluja u Šibeniku, potop u centru grada

RTS 15.10.2016
Sa samo sat vremena, oluja koja je zahvatila Šibenik donela je čak 50 litara kiše po kvadratnom metru, prenose lokalni mediji. Uz Šibenik, velika količina padavina zabeležena je i u Vodicama, gde je od 18 do 19 sati takođe palo 50 litara kiše po… »

Atina: Ruskinja na aerodromu sa 2,2 miliona € u kešu

B92 15.10.2016
Atina -- Državljanka Rusije uhapšena je na aerodromu u Atini pošto su carinici kod nje pronašli više od 2,2 miliona evra i 58.900 dolara u gotovini. Ruskinja je u Atinu stigla iz Moskve letom ruske aviokompanije "Aeroflot", prenela je grčka agencija… »

Dozvola za gradnju B i C bloka KCV

RTV 15.10.2016
NOVI SAD - Gradska uprava za urbanizam i stambene poslove Grada Novog Sada izdala je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju lamela "B" i "C" urgentno-dijagnostičkog centra u Kliničkom centru Vojvodine. U saopštenju Biroa za informisanje… »

Pokrenuta 254 stečaja u prvih sedam meseci 2016.

Blic 15.10.2016
U Srbiji su u prvih sedam meseci 2016. otvorena 254 stečaja u državnim i privatnim preduzećima, rečeno je u Ministarstvu privrede, koje priprema izmene i dopune Zakona o stečaju sa ciljem da ubrza postupke, poboljša položaj poverilaca i zaštiti… »

DSS: Fond za Zapadni Balkan je potvrda da je za Vladu Srbije Kosovo nezavisno

Blic 15.10.2016
Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da je prihvatanjem sporazuma o osnivanju Fonda za Zapadni Balkan Vlada Srbije "nedvosmisleno potvrdila" da se prema Kosovu odnosi kao prema nezavisnoj državi. DSS je u saopštenju ocenila da je upućivanje tog… »

Ranjeni stražar čuvao vođu navijača

Danas 15.10.2016
Milorad Đurić, stražar Okružnog zatvora u Beogradu koji je pre dva dana ranjen u Ulici Gospodara Vučića, radio je kao obezbeđenje ubijenom vođi navijača Partizana Aleksandru Stankoviću, saznaje Danas iz nezvaničnih izvora u pravosuđu. Potvrdu… »

Otkrivena misterija čuvene pesme "Me and Bobby McGee"

B92 15.10.2016
Misterija kome je posvećena legendarna pesma "Me and Bobby McGee", jedna od najpoznatijih numera Krisa Kristofersona koju su izvodili brojni muzičari od Dženis Džoplin do Pink, izgleda da je rešena posle 47 godina od nastanka tog antologijskog hita… »

Švarc Šiling: Dodik hoće da spreči ulazak BiH u NATO i odvoji RS

Večernje novosti 15.10.2016
Milorad Dodik planira da odvoji Rubliku Srpsku od Bosne i Hercegovine i stvori od nje državu, naglasio je bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling. Milorad Dodik planira da odvoji Rubliku Srpsku od Bosne i Hercegovine i stvori od nje… »

Uhapšen pop Srpske pravoslavne crkve: Bludničio sa maloletnom prostitutkom i dilovao kokain

Blic 15.10.2016
Sveštenik srpske pravoslavne crke u Južinu Danijel Džejms Makej (42) uhapšen je zbog sumnje da je plaćao za seks s maloletnicom, kao i da ju je navodno koristio za preprodaju kokaina. Policiji ga je kako prenose mediji, odala upravo maloletna… »