Arhiva vesti 15.10.2016

Vlada Srbije namerava da uzme milijardu dolara kredita od Abu Dabija

Nova ekonomija 15.10.2016
Vlada Srbije namerava da od Fonda za razvoj Abu Dabija uzme kredit od oko milijardu dolara za budžetsku podršku, sa kamatom od 2,25 odsto godišnje. Period dospeća zajma je 10 godina, uključujući poček od pet godina, dok je rok otplate pet godina… »

"Siguran sam da ćemo dobiti sve odgovore oko Savamale"

B92 15.10.2016
Niš -- Tužilaštvo će sa nadležnim policijskim organima utvrditi da li je potrebno da im se dostave dodatna dokumenta u slučaju Savamala, kaže Nebojša Stefanović. Osim toga, Stefanović je istakao da očekuje da će javnost dobiti odgovore na sva… »

Uragan "Sarika" preti Filipinima

B92 15.10.2016
Manila -- Filipinima preti možda najopasnija tropska oluja "Sarika" koja arhipelagu donosi nalete vetra jačine i do 180 kilometara na sat, saopštili su zvaničnici. Nalet tajfuna "Sarika", koji je stigao na gusto naseljeno ostrvo Kataduane, već je… »

Vučević: Titula evropske prestonice kulture razvojna šansa

Novi magazin 15.10.2016
Proglašenje Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine je velika razvojna šansa za Novi Sad, ali i celu Srbiju, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. "U narednih pet godina, očekuju nas strukturne promene u pogledu rada… »

Sastanak o Siriji konstruktivan, ali bez dogovora o primirju

Dnevnik 15.10.2016
LOZANA: Ministarski sastanak o Siriji koji je večeras završen u Lozani posle četiri sata, nije doveo do postizanja sporazuma o prekidu vatre u toj zemlji, ali je ocenjeno da su razgovori bili konstruktivni i da treba nastaviti kontakte. Šef ruske… »

Vašington zapretio Moskvi: I Putin će znati za to!

Vesti online 15.10.2016
"Činjenica je da američka nepredvidljivost i agresija nastavljaju da rastu, a takve pretnje protiv Moskve i vođstva naše zemlje su bez presedana jer je pretnju najavio američki potpredsednik", rekao je Dmitrij Peskov za RIA Novosti, a prenosi Raša… »

"Tramp: - grobar republikanaca" Nikad veći jaz u toj političkoj partiji

Blic 15.10.2016
Uvek su postojala manja ili veća neslaganja između američkih predsedničkih kandidata i establišmenta stranaka ispred kojih se kandiduju, ali ovakva distanca - kao u slučaju Donalda Trampa i republikanaca - nikada nije viđena, piše danas "Dojče… »

Zeri: Rekonstrukcija kosovske vlade ovog meseca

Novi magazin 15.10.2016
Rekonstrukcija kosovske vlade treba da počne ovog meseca, najavili su njen predsednik Isa Mustafa i predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji. Mustafa, koji je i predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK), potvrdio je pocetak rekonstrukcije kosovske… »

Počeo poslednji ciklus serije „Selo gori, a baba se češlja“

RTS 15.10.2016
Peti i poslednji ciklus najgledanije srpske televizijske serije „Selo gori, a baba se češlja“, u produkciji Radio-televizije Srbije i izvršnoj produkciji „Kontrast studija“ od 15. oktobra, subotom posle Dnevnika na Prvom programu. Reditelj i… »

Signal Rusiji: Nemačka kupuje pet korveta

Vesti online 15.10.2016
Bundestag je odobrio kupovinu pet korveta u ukupnoj vrednosti od milijardu i po evra, saopštio je list "Zidojče cajtung". - Kako bi odgovorila na nove bezbednosne zadatke u baltičkom regionu, Sredozemnom moru i u svetu u celini, koalicija (blok… »